Ce pantofi se poartă în toamna 2019. Cele mai importante 7 tendințe

Fiecare nou sezon vine la pachet cu cel puțin o sesiune de shopping care are rolul de a ne pregăti garderoba și de a ne completa colecția de pantofi și accesorii.

Iar dacă nu ai inspirație în materie de botine, pantofi și cizme pentru această toamnă, trebuie să descoperi cele mai importante tendințe. Prezentate în cadrul colecțiilor pentru sezonul toamnă-iarnă 2019/2020, aceste trenduri sunt deja purtate de fashionistele de pe Instagram.

Modelele confortabile și practice sunt completate de cele elegante sau statement, astfel că în mod sigur vei găsi în această toamnă pantofii sau botinele care să te reprezinte perfect.
Botinele până la glezne sunt ca de fiecare dată de nelipsit din colecția de încălțări pentru sezonul rece. Platformele inspirate din moda anilor '70, pantofii cu vârf pătrat și încălțările în nuanțe de roșu sunt câteva dintre cele mai importante trenduri ale acestui sezon.

Iată ce pantofi se poartă în toamna 2019:


Botine și pantofi cu platformă

Platformele au revenit în tendințe, în special cele inspirate de stilul anilor '70. Unele dintre ele sunt elaborate, precum botinele cu imprimeuri florale propuse de Dries Van Noten, iar altele sunt simple și clasice, astfel încât să se potrivească cu orice ținută. Dacă nu ai purtat până acum platforme, încălțările în tendințe pentru toamna 2019 te vor convinge să le încerci. Se potrivesc perfect cu jeanșii evazați sau rochiile midi cu mânecă lungă, astfel încât să creezi un look retro.

Botine până la glezne

Poate că nu ți se pare că acesta este un trend, având în vedere că probabil deții deja cel puțin o pereche de botine până la gleznă. Însă atunci când aceste încălțări devin o adevărată obsesie pentru creatorii de modă, dar și pentru influenceri, în mod sigur trebuie menționate. Botinele până la nivelul gleznei se numără printre încălțările de bază din colecția oricărei femei. Culoarea, stilul și modelul ales trebuie să depindă numai de preferințele tale. Cu toate acestea, o pereche cu aspect clasic, neutru, este cea mai bună investiție. O poți include în orice ținută de toamnă și o vei purta ani la rând, fără să se demodeze.

Încălțări roșii

Dacă ar fi să alegem o culoare de top în tendințele acestui sezon pentru încălțăminte, atunci roșul se află pe primul loc. Indiferent ce stil sau model alegi, în mod sigur încălțările tale roșii vor reuși să-ți ducă ținuta la un alt nivel. Botinele sau cizmele de culoare roșie sunt o alegere statement și se potrivesc perfect cu ținutele tale de toamnă.

Dres în sandale

Celebrul personaj Carrie Bradshaw ar fi mândru de acest trend. În sezonul de toamnă 2019 poți purta fără griji sandalele tale preferate cu barete subțiri, pe care le-ai purtat întreaga vara. Asociază-le cu un dres interesant și vei crea un look demn de o adevărată fashinistă. Acest trend a devenit deja foarte popular pe Instagram, iar brandurile care produc dresuri s-au adaptat la noile tendințe și au creat dresuri speciale, cu aplicații pe talpă care previn alunecarea dresului în sandale.

Încălțăminte cu vârf pătrat

Acest trend este inspirat din anii '90, dar a fost reinventat astfel încât să arate modern și actual. Pantofii, sandalele și botinele cu vârf pătrat și-au făcut loc în topul tendințelor pentru această toamnă. Totul a început cu sandalele cu vârf pătrat și barete subțiri care au fost vedetele verii. Branduri celebre precum Bottega Veneta sau Proenza Schouler au prezentat acest stil în cadrul colecțiilor pentru toamnă-iarnă 2019/2020.

Pantofi retro, cu baretă

Cunoscuți în lumea modei drept pantofi Mary Jane, aceștia pantofi cu toc mic, pătrat, și o baretă petrecută ne amintesc de moda perioadei interbelice. Au un aspect retro interesant, dar modelele din prezent sunt unele de tip statement. Îi vei putea găsi în culori deosebite sau nuanțe metalice, imprimeuri care atrag toate privirile sau chiar acoperiți cu glitter sau paiete. Sunt foarte ușor de purtat datorită tocului pătrat, nu foarte înalt.

Botine și cizme cu imprimeu floral

Dacă te-ai plictisit de cizmele sau botinele negre, atunci le poți încerca pe cele cu imprimeu floral. Se poartă în special imprimeurile în culori închise, cu model în stil tapiserie. Sunt o alegere cât se poate de interesantă, care îți va permite să oferi un plus de originalitate și personalitate ținutelor tale de toamnă.