Ce jachete se poartă în primăvara 2019? 5 idei

Este momentul să-ți pregătești ținutele pentru primăvară, iar asta înseamnă să ai la îndemână jachetele și sacourile necesare în zilele cu vreme imprevizibilă.

Vorbim despre acele momente în care ieși din casă și descoperi că nu este chiar atât de cald pe cât părea, deși soarele strălucește pe cer. Poate fi tentant să scoți "de la naftalină" rochiile subțiri de primăvară, dar știi că ai nevoie de un strat în plus de haine pentru a te simți confortabil și a face față vântului rece.

Jachetele subțiri sunt de obicei soluția ideală pentru astfel de vreme.
Există numeroase stiluri și modele care se potrivesc cu toate ținutele tale, fie că sunt pentru birou, timp liber sau serile petrecute în oraș.

Bineînțeles, din garderoba ta nu trebuie să lipsească acele jachete și haine de bază ce pot fi purtate în fiecare primăvară, indiferent de tendințe. Este vorba despre clasicul trenci, despre jacheta de piele, sacoul simplu sau jacheta din denim.

Dar dacă vrei să încerci trendurile în materie de jachete ale acestui sezon, vei găsi în mod sigur piesele care ți se potrivesc cel mai bine.
Iată câteva modele de jachete care se poartă în primăvara 2019:


Sacou neutru supradimensionat

Inspirat de moda anilor '80, sacoul a revenit în forță anul acesta, sub diverse forme și modele. În afara celui negru, clasic, care este o piesă de bază în garderobă oricărei femei, primăvara aceasta se poartă sacourile în nuanțe neutre, cu o croială supradimensionată. De asemenea, și sacourile în carouri reprezintă un trend important al acestui sezon.

Jacheta în carouri

Fie că alegi un palton scurt sau o jachetă, carourile ar trebui să se afle pe lista ta de dorințe sezonul acesta. Carourile sunt de nelipsit în moda anului 2019, iar cele colorate se vor asorta perfect cu vremea de primăvară. 

Jacheta cargo

Acest tip de jachetă este cât se poate de confortabilă și practică. Așa cum îi spune și numele, este o piesă inspirată de hainele utilitare. Te ajută să completezi perfect un look casual, simplu, fiind soluția ideală pentru a te proteja de frig în zilele răcoroase de primăvară. Principalele culori în care o vei găsi sunt cele neutre precum verde kaki, maro, bej, camel, gri, negru etc. Dar dacă vrei să adaugi un plus de feminite acestei jachete, alege un model decorat cu perle sau aplicații din cristale.

Jacheta scurtă de tip puffer

Sunt două variante: ori iubești jachetele puffer, ori le urăști. Dacă te situezi în prima categorie, atunci te vei bucura să afli că în primăvara 2019 jachetele puffer scurte sunt în tendințe. Faptul că sunt mai scurte decât variantele lungi și largi de iarnă, le face mult mai lejere. Se potrivesc foarte bine în zilele în care primăvara încă mai cochetează cu iarna.

Jacheta boucle

Cunoscută drept jacheta bouclé, această haină este o piesă emblematică pentru casa de modă Chanel. Din fericire, o poți găsi în variante cu prețuri accesibile și în marile lanțuri de magazine. O trăsătură reprezentativă a jachetei bouclé este suprafața sa texturată, cu fibre ce par să iasă din țesătură sub forma unor mici bucle. De asemenea, nu are de obicei tivuri și marginile sunt franjurate.
Este o jachetă foarte versatilă, perfectă pentru ținutele office de primăvară, dar care arată la fel de bine în asociere cu jeanși, tricou și pantofi sport sau balerini.