8 ţinute purtate de Meghan Markle care au încălcat eticheta regală

Stilul vestimenar al lui Meghan Markle este în general apreciat, dar după ce a devenit Ducesă de Sussex, unele persoane au considerat că ţinutele sale nu respectă regulile codului vestimentar regal.

Descoperă opt ţinute purtate de Meghan care au fost catalogate ca fiind nepotrivite pentru o membră a familiei regale:

Foto: Hepta

Rochia cu umerii goi

La scurt timp după nuntă, Meghan Markle şi Prinţul Harry au participat la un eveniment oficial important, numit Trooping the Colour. Dar rochia aleasă de Meghan pentru această ocazie a fost considerată nepotrivită. Ducesa de Sussex a purtat o rochie Carolina Herrera roz, cu umerii goi.
Myka Meier, expert în etichetă regală, a explicat pentru People de ce rochia aleasă de Meghan a fost nepotrivită. "Trooping the Colour este un eveniment considerat formal. În trecut, am putut vedea femei din familia regală purtând ţinute conservatoarea, precum cele pe care le-ai vedea la o nuntă regală, iar aici sunt incluse rochiile cu mâneci lungi", declară expertul. Oamenii au mai observat că de-a lungul timpului, Kate Middleton nu a purtat niciodată o rochie cu mâneci mai scurte de nivelul coatelor la astfel de evenimente.

Ţinută neagră la o nuntă

Deşi cele mai multe femei nu ar îndrăzni să poarte o rochie albă la o nuntă, în ceea ce priveşte negrul, situaţia este ceva mai nuanţată. În trecut, persoanele care purtau negru la nuntă o făceau în semn de dezaprobare pentru căsătoria celor doi miri. În prezent, această situaţie s-a schimbat, rochiile negre putând fi observate des la nunţi. Dar alta este situaţia în cazul unei persoane din familia regală. Meghan Markle a ales o rochie neagră la nunta surorii lui Kate, Pippa Middleton. Experţii în etichetă regală sunt de părere că ţinuta sa este una care încalcă tradiţia, dar este potrivită pentru o nuntă, mai ales că Meghan a asortat cu un sacou alb.

Culoarea doliului

Meghan a mai purtat o rochie neagră în aprilie 2018. De această dată, a ales o rochie little black dress la un eveniment Women's Empowerment din Londra. "În general, se consideră că negrul este purtat ca doliu", spune expertul în etichetă Alexandra Messervy. Protocolul cere ca toţi membrii familiei regale să aibă întotdeauna cu ei în călătorii o ţinută neagră. Motivul este acela ca în cazul unui deces în familie, fiecare persoană trebuie să aibă pregătită o ţinută de doliu. Iar din acest motiv, alegerea Ducesei de Sussex de a purta o rochie neagră a fost privită cu suspiciune de unele persoane.

Rochie cu bretele

Atunci când Palatul Kensington a distribuit pe Twitter o fotografie cu Harry şi Meghan la o întâlnire cu tineri delegaţi din 53 de ţări ai Commonwealth, userii s-au grăbit să critice ţinuta purtată de Ducesa de Sussex. Aceasta a ales o rochie Altuzarra cu dungi vericale şi bretele, în valoare de 1197 de dolari. Oamenii au ţinut să precizeze că ţinuta lui Meghan este mult prea informală pentru o astfel de întâlnire oficială. "Membrele familiei regale nu poartă de obicei rochii fără mâneci la întâlnirile oficiale", spune expertul în etichetă regală Alexandra Messervy. Dar cu toate acestea, chiar şi Regina Elisabeta a purtat unele ţinute fără mâneci, prin urmare alegerea lui Meghan nu este cu totul nepotrivită.

Lipsa ecusonului

La o lună după nunta regală, Meghan a participat pentru prima dată la Royal Ascot, un eveniment dedicat curselor de cai, care durează cinci zile. Acest eveniment are un cod vestimentar strict, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi sau copii. Femeile trebuie să poarte pălării, dar şi rochii până la nivelul genunchilor sau mai lungi, iar în unele cazuri nu sunt acceptate nici rochiile fără mâneci. Meghan a ales o ţinută care respectă toate aceste reguli, dar a lipsit un detaliu important care a atras atenţia criticilor. Toţi invitaţii, inclusiv membrii familiei regale, cu excepţia Reginei, sunt obligaţi să poarte un ecuson cu numele. Deşi Meghan avea ecusonul în mână, nu l-a pus în piept, aşa cum cere eticheta, gest considerat de mulţi drept lipsă de respect la adresa Reginei.

Decolteu prea adânc

Înainte de a adopta un stil vestimentar în tonuri neutre, Meghan a purtat o rochie verde, cu imprimeu floral, şi decolteu în formă V atunci când a participat ca invitat la Jocurile Invictus. Criticii au consdierat ţinuta ca fiind "îndrăzneaţă" şi "riscantă". Decolteul adânc nu este o problemă prea mare pentru o persoană de rând, dar pentru o membră a familiei regale este o alegere nepotrivită, sunt de părere specialiştii în etichetă. Deşi decolteul discret nu este cu totul interzis, în mod normal femeile din familia regală evită un astfel de look, motiv pentru care ţinuta lui Meghan a fost considerată nepotrivită de unii.

Rochia sexy purtată de Crăciun

Rochia purtată de Meghan anul trecut, atunci când a petrecut Crăciunul alături de restul familiei, inclusiv Regina şi Prinţul Philip, la Sandringham, a fost chiar mai decoltată decât rochia verde cu imprimeu floral. În timp ce se îndrepta spre reşedinţa familiei, rochia lui Meghan nu putea fi observată, aceasta purtând un palton de culoare camel. Dar brandul care a asigurat ţinuta, Club Monaco, a postat pe Instagram o imagine cu rochia numită "velvet Tay dress". Ţinuta a fost considerată prea sexy, mai ales pentru un eveniment la care a participat şi Regina.

Rochia transparentă

În fotografiile oficiale pentru logodna Prinţului William cu Kate Middleton, Kate poartă o rochie conservatoare şi tradiţională. Dar când Palatul Kensington a publicat imaginile pentru logodna Prinţului Harry cu Meghan Markle, numeroase persoane au consdierat că ţinuta lui Meghan a fost nepotrivită. Rochia, care era transparentă în partea de top, a fost catalogată drept o ţinută riscantă şi nepotrivită pentru o viitoare prinţesă. Într-un interviu pentru Entertainment Tonight, fotograful cuplului, Alexi Lubomirski, a declarat că a fost şocată de reacţiile unora faţă de rochia purtată de Meghan. Am încercat mai multe ţinute, iar acea rochie a fost cea în care ea s-a simţit cel mai confortabil. Nu ne-am întrebat 'Este prea transparentă?'. Ne-am gândit doar 'Simte-te confortabil şi hai să facem nişte poze frumoase'", a declarat fotograful.

MAI MULT DESPRE: moda, eticheta, Meghan Markle