7 ținute minimaliste cu haine pe care le ai deja

Simplitatea este trăsătura esențială a unei garderobe minimaliste. Ai nevoie de piese clasice, cu o croială simplă și culori neutre. Secretul acestui stil constă în haine puține, care pot fi asociate foarte ușor, în diferite moduri. În acest fel vei crea o mulțime de outfit-uri interesante, moderne și sofisticate, fără să stai prea mult pe gânduri dimineața, în fața dulapului cu haine. 

Iar dacă vrei să încerci trendul minimalist în această toamnă, nu este necesar să investești în noi piese vestimentare, pantofi sau accesorii.
Poți folosi ceea ce ai deja în garderobă. 

Descoperă șapte tipuri de ținute minimaliste pe care să încerci folosind hainele pe care le ai în dulap:

Tricou, sacou și blugi

Combinația de jeanși, un tricou simplu și un sacou este potrivită pentru extrem de multe situații. Poate fi repurtată în diferite moduri de-a lungul săptămânii astfel încât să pară un look nou de fiecare dată. Înlocuiește tricoul și poartă accesoriile prin rotație în așa fel încât să obții o ținută ce pare cu totul diferită. Botinele până la glezne, care se poartă în sezonul acesta, sunt ideale pentru a completa această ținută.

Rochie și trenci

Un trenci clasic este una dintre piesele de bază în garderoba ta, atât pentru toamnă și primăvară, dar și pentru zilele mai blânde de iarnă. În acest sezon, poartă trenciul în asociere cu rochia ta preferată și completează cu orice tip de încălțăminte dorești, de la botine albe, cele cu imprimeu piele de șarpe, pantofi cu toc înalt sau chiar pantofi sport albi. 

Cămașă și pantaloni negri

Acest look este atât de simplu și ușor de realizat încât este extrem de dificil să faci ceva greșit. Alege pantaloni puțin scurtați, care ajung până deasupra gleznei. Arată sofisticat și modern. Poți opta pentru orice tip de cămașă dorești, indiferent de culoare sau model. Nu este necesar să alegi o cămașă albă pentru a te încadra în stilul minimalist. Nu uita să bagi cămașa în pantaloni și să optezi pentru pantaloni cu talie înaltă dacă vrei să pari mai înaltă. Asortează cu pantofi cu toc înalt pentru a amplifica acest efect.

Pulover și fustă cu croială A

Confortabilă și feminină, combinația de pulover și fustă lejeră, cu o croială de tip „A” este excelentă pentru a echilibra perfect proporțiile. Băgat în partea din față într-o fustă cu talie înaltă, puloverul masiv va arăta precum un top care îți pune silueta în evidență. Poți să porți puloverul peste fustă, dar nu vei obține același efect de alungire și definire a taliei.

Rochie și jachetă din piele

Nu trebuie să renunți la rochiile tale preferate de vară odată ce se intalează sezonul rece. Poți să creezi un o ținută deosebită asortând o rochie midi sau maxi vaporoasă cu o jachetă din piele. Jacheta neagră din piele este o piesă vestimentară de bază din garderoba minimalistă și în mod sigur ai deja una. Poartă această combinație cu botine până la glezne, cizme, bocanci de drumeție sau chiar cu pantofi sport.

Pantaloni cu talie înaltă și pulover masiv

La fel ca și în cazul combinației de fustă și pulover, asocierea dintre un pulover masiv și pantaloni largi cu talie înaltă îți oferă confortul necesar în zilele reci de toamnă, reușind în același timp să-ți definească silueta. Bagă puloverul în pantaloni în partea din față pentru a-ți pune talia în evidență și pentru a crea un efect vizual de alungire. Completează ținuta cu pantofi sau botine cu toc înalt și vârf ascuțit.

Tricou, trenci și blugi

Toate aceste piese se regăsesc deja în garderoba ta, prin urmare de ce să nu le folosești împreună pentru a obține un outfit perfect pentru toamnă? Este o combinație simplă și practică, ideală pentru ținutele casual, dar și pentru cele de birou, dacă în compania la care lucrezi nu există un cod vestimentar strict. Poartă această ținută cu botine, bocanci sau ghete de tip Chelsea.