25 de ținute de nuntă purtate de-a lungul timpului de Regina Elisabeta a II-a

Nunta Prințului Harry cu Meghan Markle a marcat pentru Regina Elisabeta nu mai puțin de 87 de ani de când participă la astfel de evenimente. 

Prima sa apariție în calitate de invitat la o nuntă a fost la vârsta de cinci ani. De-a lungul anilor, Regina și-a creat propriul stil vestimentar, culorile deschise și vesele fiind reprezentative pentru aparițiile sale publice. Descoperă 25 de ținute purtate de-a lungul anilor de Regina Elisabeta a II-a la nunți.

Octombrie 1931

La vâsta de cinci ani, viitoarea Regină a fost domnișoară de onoare la nunta lui Lady May Cambridge și a Căpitanului Henry Abel Smith. Elisabeta a purtat o capă din blană albă.

Iulie 1936

Elisabeta și sora sa, Margaret, îmbrăcate la fel, la nunta lui Jean Elphinstone și John Lycett Willis.

Februarie 1944

Pentru această nuntă pe timp de război, cele două surori au purtat paltoane cu o croială sobră, formală.

Octombrie 1946

Elisabeta (stanga spate) și sora sa, Margaret (dreapta spate) au fost domnișoare de onoare și au purtat rochii cu mâneci bufante la nunta Lordului Brabourne cu Patricia Mountbatten.

Octombrie 1947

În vârstă de 21 de ani, Prințesa Elisabeta, însoțită aici de sora sa, a ales o pălărie cu voaletă și pantofi cu fundă, model devenit cu timpul preferatul său.

Iulie 1951

Prințesa Elisabeta alături de mama sa, Regina Elisabeta, purtând ținute asemănătoare și pantofi cu fundă în partea din față.

Iulie 1956

Regina Elisabeta a purtat o rochie midi din satin asortată cu mănuși albe lungi, poșetă și sandale albe la nunta lui Kathryn Stanley cu Sir John Dugdale, în anul 1956.

Mai 1960

La nunta surorii sale, Prințesa Margaret, cu Antony Armstrong-Jones, Regina a purtat o rochie albastră cu o jachetă din același material, create de Norman Hartnell.

Octombrie 1966

Regina, însoțită de fiul său Andrew, a ales două nuanțe de roz pentru ținuta sa de la nunta Marchizului de Hamilton cu Alexandra Phillips. 

Iunie 1967

Elisabeta a II-a a purtat o pălărie masivă din petale la o nuntă din vara anului 1967.

Iulie 1972

Deși a evitat de-a lungul timpului trendurile, Regina Elisabeta a purtat un palton din brocart, un material în tendințe la acea vreme, la o nuntă din anul 1972.

Noiembrie 1973

La nunta fiicei sale, Prințesa Anne, cu Căpitanul Mark Philips, Regina a purtat un costum albastru regal, cu pălărie în aceeași culoare.

Iulie 1981

Prințul Charles a fost al doilea copil al Reginei Elisabeta care s-a căsătorit. Regina a purtat o ținută într-o nuanță de albastru deschis la nunta lui Charles cu Diana Spencer.

Iulie 1986

Regina a purtat un costum albastru intens la nunta fiului său mijlociu, Prințul Andrew, cu Sarah Ferguson.

Iulie 1988

Pentru o nuntă din anul 1988, Regina Elisabeta a ales o ținută diferită de stilul său obișnuit, purtând un costum galben cu pete negre.

Octombrie 1993

Regina Elisabeta alături de Regina Mamă, purtând ținute asemănătoare. Mama și fiica au ales paltoane în nuanțe pale, pălării în același stil și broșe și perle aproape identice.

Iunie 1999

La nunta celui mai mic fiul al său, Prințul Edward, Regina a purtat o rochie de culoare violet liliac, asociată cu o pălărie din pene. 

Iulie 1999

La nunta Prințesei Alexia a Greciei cu Carlo Morales, Regina a purtat un costum într-o nuanță aprinsă de galben, asociat cu accesorii violet.

Noiembrie 2004

Pentru o nuntă desfășurată toamna, Regina Elisabeta a ales o ținută mov, asortată cu o pălărie cu detalii florale.

Aprilie 2005

La nunta Prințului Charles cu Camilla Parker Bowles, Regina a renunțat la ținutele sale reprezentative în nuanțe intense și a optat, în schimb, pentru un costum crem. Mireasa a purtat o ținută îmtr-o nuanță de albastru deschis.

Mai 2008

Regina Elisabeta a purtat un costum cu imprimeuri florale, în nuanță de albastru metalic, la nunta lui Peter Phillips, primul său nepot.

Aprilie 2011

La nunta Prințului William cu Kate Middleton, Regina a purtat o ținută în nuanță de galben intens, creată de designerul său, Angela Kelly.

Iulie 2011

Pentru nunta nepoatei sale Zara Phillips, Regina Elisabeta a ales o rochie cu imprimeuri florale în nuanțe deschise și un palton de culoare roz pal.

Iunie 2016

Regina a purtat o ținută în tonuri de roz corai, asociată cu pantofi negri, poșetă neagră și mănuși albe la o nuntă din iunie 2016.

Mai 2018

La nunta Prințului Harry cu Meghan Markle, Regina Elisabeta a II-a a purtat un costum într-o nuanță intensă de verde lime, o creație Stuart Parvin. Ținuta a fost completată de o pălărie în aceeași culoare de verde lime, completată cu pene mov.
MAI MULT DESPRE: moda, tinute, Nunti, regina Elisabeta