18 ținute emblematice purtate de Prințesa Diana

Prințesa Diana a fost desemnată drept una dintre cele mai influente membre ale Familiei Regale Britanice în lumea modei.

Stilul său vestimentar inconfundabil echilibra perfect regulile de etichetă vestimentară impuse de Casa Regală cu pasiunea pentru modă.

Prințesa Diana a fost un exemplu de stil în timpul vieții și a rămas una dintre cele mai admirate personalități britanice și după decesul tragic survenit în urma unui accident de mașină, în anul 1997. Pe 1 iulie, Prințesa Diana ar fi împlinit 58 de ani. 

Descoperă 18 ținute emblematice purtate de-a lungul timpului de Prințesa Diana:

Ținuta de logodnă, 1981

Prințesa Diana și Prințul Charles s-au logodit în anul 1981, iar pentru evenimentul de anunțare a logodnei, care a avut loc la Palatul Buckingham, Diana a purtat o ținută sobră, formată din fustă, sacou și cămașă cu fundă la gât. Ținuta a fost aleasă în ultimul moment chiar de Diana, din magazinul Bellville Sassoon.

Prima apariție oficială după logodnă, martie 1981

La prima sa apariție oficială după anunțarea logodnei, Diana a purtat o rochie lungă, neagră, creată de Elizabeth și David Emmanuel, cei care i-au creat și rochia de mireasă. Ținuta purtată la Goldsmith’s Hall, în martie 1981, a impus-o pe Diana ca un nou style icon la nivel global.

Rochia de mireasă, 1981

Cu o trenă de 7,6 metri lungime și mâneci bufante, rochia de mireasă a Prințesei Diana a fost creată de designerii David și Elizabeth Emmanuel. Este una dintre ținutele sale emblematice, iar Diana a contribuit la realizarea acesteia, colaborând îndeaproape cu cei doi designeri.

Însărcinată cu prințul William, 1981

Stilul de maternitate al Dianei a fost un echilibru perfect între șic și practic. Aceasta a purtat rochii supradimensionate, largi, asortate cu balerini interesanți. Iar rochia cu buline polka din această imagine este și cea purtată în ziua în care Diana și Charles l-au prezentat lumii pe William, pe treptele maternității St Mary din Londra.

Banchetul Guildhall London, 1982

La prima apariție publică după nașterea Prințului William, Diana a purtat o rochie de culoare albastră cu un umăr gol și imprimeu, o creație Bruce Oldfield.

Turul Regal al Australiei, 1983

Una dintre ținutele purtate de Diana în timpul turului oficial în Australia a fost o rochie albă cu buline roșii, asortată cu pălărie albă, sacou și pantofi roșii.

Turul Regal al Australiei, 1983

În cadrul aceluiași tur, Prințesa Diana a demonstrat cât de elegantă poate fi o rochie cu un umăr gol. În această imagine, Diana își face apariția la Melbourne Hilton Hotel purtând o rochie albă, lungă, strălucitoare, asortată cu o pereche de cercei cu diamante.

Tiara "Lover's Knot", purtată la Ambasada Britanică din Washington, 1985

Rochia din dantelă albă, demnă de o prințesă, a fost completată perfect de tiara "Lover's Knot" la un eveniment oficial desfășurat în Statele Unite. Primită drept cadou de nuntă de Diana, celebra tiara este încrustată cu diamante și perle în formă de lacrimă. Bijuteria a fost creată pentru bunica Reginei Elisabeta și a devenit una dintre piesele favorite ale Prințesei Diana.

Dansul cu John Travolta, 1985

Un alt moment în care Prințesa Diana a captat atenția și admirația întregii lumi a fost dansul cu actorul John Travolta. Diana a purtat o rochie lungă, neagră, cu umerii goi, creată de Victor Edelstein, asortată cu celebrul său colier cu safir. Rochia a fost vândută la licitație după moartea sa cu 240.000 de lire.

Parada Royal Naval College din Dartmouth, 1989

Prințesa Diana a ales o ținută de inspirație marină la parada Royal Naval College din 1989. Costumul roșu a fost creat de Catherine Walker, iar pălăria a fost realizată de Philip Somerville.

Royal Lancaster Hotel, 1990

La un eveniment caritabil de la Royal Lancaster Hotel, din 1990, Diana a întors toate privirile purtând o rochie acoperită integral cu paiete, o creație Catherine Walker.

Banchetul Itamaraty, Brazilia, 1991

Aceasta este una dintre cele zece rochii emblematice ale Prințesei Diana vândute la licitația din anul 2013.

Rochia "răzbunării", 1994

Una dintre cele mai faimoase ținute ale Prințesei Inimilor este rochia neagră, cu umerii goi, o creație Christina Stambolian, pe care Diana a purtat-o la o petrecere desfășurată la Serpentine Gallery în anul 1994. În aceeași seară, Prințul Charles a confirmat public că a avut o relație extraconjugală cu Camilla Parker-Bowles. Numele de "rochia răzbunării" s-a păstrat, iar rochia a fost vândută la licitație în 2013.

Vizitând trupele britanice din Cantenbury, 1995

O ținută care amintește de cele purtate Jackie Kennedy, Prima Doamnă a Americii. Costumul roz, completat cu o pălărie în stilul Jackie, a fost creat de Gianni Versace pentru a fi purtat de Prințesa de Wales la vizita oficială a trupelor britanice din Cantenbury, din anul 1995.

Petrecerea Serpentine, 1995

Diana a ales o rochie bleu deschis, mini, cu decolteu adânc, la petrecerea Serpentine din anul 1995. Este o altă ținută îndrăzneață purtată de Prințesa Diana, într-o perioadă în care se desfășurau procedurile de divorț de Prințul Charles.

Turul Australiei, 1996

Prințesa Diana și-a făcut apariția pe covorul roșu la o petrecere oficială din cadrul turului în Australia din anul 1996 purtând o rochie cu un umăr gol de un albastru intens, o creație Versace.

Gala Met, 1996

Dedicată lui Christian Dior, Gala Met din 1996 a fost ocazia perfectă pentru ca Prințesa Diana să poarte o rochie Dior de tip furou, de culoare bleumarin. Aceasta a asortat ținuta cu celebrul său colier cu safir și perle.

Ținuta și colierul "Lacul lebedelor", 1997

Una dintre ultimele apariții publice ale Dianei înaintea decesului său tragic din 1997 a fost la spectacolul Lacul lebedelor desfășurat în luna iunie la Royal Albert Hall. Colierul cu care Diana a accesorizat ținuta era realizat din 178 de diamante și perle. Bijuteria a fost vândută la licitație pentru suma de zece milioane de lire.
MAI MULT DESPRE: moda, Printesa Diana, tinute