10 tendințe în modă pentru 2019

Descoperă unele dintre cele mai importante tendințe pentru 2019 inspirate de colecțiile propuse de creatorii de modă pentru sezonul următor.
 
Foto: Hepta 

Pălăriile supradimensionate

În vara anului trecut, Instagram a fost invadat de imagini cu pălăria masivă Jacquemus La Bomba. Se pare că brandurile faimoase au învățat ceva din acest trend surprinzător al verii trecute, astfel că au inclus în colecțiile lor pentru 2019 propriile variante de pălării supradimensionate. 

Pantalonii scurți

Pantalonii de ciclism au fost în prim-plan anul trecut, dar în sezonul următor vom putea observa modele ceva mai lejere și elegante de pantaloni scurți. Aceștia înlocuiesc cu succes fustele mini în 2019, având croieli de inspirație masculină și fiind în același timp foarte confortabili.

Micro-pliseurile

De câțiva ani, pliseurile și-au recăpătat popularitatea, iar în 2019 vor fi reinventate. Vei putea observa tot mai multe micro-pliseuri, care au un impact maxim prin efectul de mișcare pe care îl creează. De asemenea, sunt ușor de purtat pentru că pliurile materialului se întind și se comprimă în timpul mișcării.

Imprimeuri tie-dye

Acele pete de culoare multicolore, cu motive psihedelice, sunt reprezentative pentru anii '60 și au parte de o revenire spectaculoasă în 2019. Sunt potrivite pentru ținutele statement de vară, pentru rochii care vor atrage toate privirile sau sub forma unui tricou care poate oferi instant personalitate unei ținute simple.

Pantofi interesanți cu talpă joasă

Numeroase case de modă, printre care Valentino sau Simone Rocha, propun pentru sezonul următor pantofi cu talpă joasă. Lipsa tocului înalt este compensată de designul interesant și stilurile nonconformiste, care atrag toate privirile.

Haine de ploaie

Pentru că vremea este tot mai imprevizibilă din cauza încălzirii globale, designerii doresc să adapteze moda la noile condiții, astfel că apar tot mai des creații precum pelerine de ploaie interesante sau cape rezistente la apă. Max Mara, Marc Jacobs sau Jil Sander se numără printre brandurile care au inclus astfel de piese în colecțiile lor pentru 2019.

Franjurii

Odată cu revenirea în trend a ghetelor și cizmelor de tip cowboy, era inevitabil ca franjurii să nu-și facă iar apariția pe lista tendințelor. Franjurii vor decora anul acesta de la jachete și fuste până la genți sau încălțăminte. 

Nuanțe neon

După ce toată lumea a visat cu ochii deschiși la tonurile pastelate, 2019 vine cu o schimbare majoră și impune nuanțele intense, de tip neon. Vei putea observa la tot pasul tonuri puternice de roz, oranj, galben, verde etc.

Umeri proeminenți

Inspirat din moda anilor '80, trendul rochiilor, topurilor sau sacourilor cu umeri bine definiți a apărut încă de anul trecut și va fi o tendință importantă și în 2019. Acestea se potrivesc în special cu decolteul pătrat și rochiile feminine.

Paiete

Când nu au fost paietele în trend? În 2019 le vei putea găsi în numeroase variante de culori, modele și printuri. Alege-le pe cele în nuanțe delicate pentru o ținută elegantă de zi și optează pentru tonuri intense și paiete cu o strălucire puternică pentru un eveniment de seară.
MAI MULT DESPRE: tendinte, moda, tinute, 2019, tendinte moda 2019