10 piese vestimentare care te ajută să creezi o garderobă capsulă stylish

Să-ți creezi o garderobă capsulă înseamnă să deții câteva haine și accesorii de bază care îți permit să obții o mulțime de ținute interesante.
 
Câteva obiecte vestimentare esențiale într-o astfel de garderobă pot fi cumpărate la prețuri accesibile. Dar când vine vorba de altele, precum poșetele pe care le vei purta zi de zi sau pantofii clasici, ar trebui să investești mai mult și să alegi produse de foarte bună calitate.

Iată zece piese pentru o garderobă capsulă stylish:

Jacheta din piele

Este jacheta emblematică pentru un stil vestimentar cool. De-a lungul timpului, jacheta din piele a fost reinventată în diverse moduri, de la toate culorile posibile, la detalii de tip cojoc cu piele de oaie, franjuri, broderii și multe altele. Dar jacheta neagră din piele, de tip motociclist, rămâne întotdeauna o alegere clasică.

Rochia de tip "little black dress"

Această rochie îți rezolvă întotdeauna dilemele de tipul "cu ce să mă îmbrac", fie că este vorba de o ținută pentru birou, o întâlnire romantică, o ieșire în oraș cu prietenii sau un eveniment special. Este atât de versatilă și îi poți schimba atât de ușor look-ul cu ajutorul accesoriilor încât ar fi o mare pierdere să nu o ai în garderobă. Alege modele simple, cu croială clasică, pentru a profita la maximum de versatilitatea sa.

Pantofii statement

Este vorba despre acea pereche de pantofi care te fac să te simți specială, care au capacitatea de a atrage toate privirile și de a adăuga un plus de personalitate și stil oricărei ținute. O pereche de pantofi cu toc cu imprimeu leopard se încadrează foarte bine în această descriere și sunt foarte ușor de asortat. De asemenea, poți alege pantofi în culori interesante, precum tonurile prețioase de verde smarald, albastru safir, roșu rubin, dar și pantofii cu glitter dacă ești o fire îndrăzneață.

Trenciul

Trenciul nu se va demoda niciodată, având în vedere că este o piesă la modă de când a apărut prima dată, în urmă cu peste 100 de ani! Prin urmare, este una dintre investițiile clasice pe care le poți face pentru garderoba ta capsulă. Completează perfect ținutele de primăvară și toamnă și este o haină pe care să o ai mereu în garderobă. Alege culori neutre precum camel, gri, crem sau negru.

Jeanșii care îți vin perfect

După ore întregi irosite în cabinele de probă, încercând diverse tipuri de blugi, de la cei skinny, până la boyfriend, evazați, decupați sau cu talie înaltă, în mod sigur știi până acum care este modelul care ți se potrivește cel mai bine. Iar odată ce ai descoperit stilul ideal pentru tine, investește în acea pereche perfectă de blugi pentru garderoba ta capsulă. Vor deveni pantalonii la care să apelezi de fiecare dată când trebuie să creezi o ținută relaxată de zi.

Topul cu dungi marinărești

O piesă de inspirație franceză, topul cu dungi marinărești sau topul breton, așa cum mai este cunoscut, se află de foarte mult tip pe lista celor mai cool piese vestimentare. Purtată adesea de Coco Chanel sau Pablo Picasso, bluza cu dungi marinărești este atât de simplu de asortat și atât de versatilă încât nu poate lipsi din garderoba ta. Este ideală pentru vară, pentru că îți oferă un aer lejer și relaxat.

Poșeta clasică

Scopul este să alegi o poșetă care se potrivește cu o multitudine de outfituri, care are un aspect clasic, dar în același timp atrage privirile prin execuția impecabilă. Chiar dacă o astfel de geantă este costisitoare, se va dovedi o investițe excelentă, pe termen lung. Gențile de calitate pot arăta impecabil și după zeci de ani, dacă sunt îngrijite corect.

Paltonul

Fie că alegi unul camel, negru, gri ori o nuanță pastel, paltonul de iarnă este o haină uimitoare, pe care o poți lua deasupra oricărei ținute astfel încât să o transformi într-una mult mai șic. 

Pantofii cu talpă joasă

Ai nevoie de o pereche de pantofi în care poți cutreiera orașul, dar care să fie în același timp piese statement. Optează pentru cei în nuanțe metalice, în culori interesante, decupați sau cu diverse aplicații. Secretul este acela că pantofii cu talpă joasă nu sunt doar comozi, dar pot fi la fel de fabuloși precum pantofii cu toc.

Cămașa albă

Nu sunt necesare argumente pentru a justifica importanța unei cămăși albe în garderoba ta capsulă. Alege modelele și tipurile de croială care ți se potrivesc cel mai bine, fie că este vorba de cămașa supradimensionată, cea cambrată, transparentă sau stil office.