10 haine și accesorii pe care să nu le mai porți după vârsta de 40 de ani

Timpul trece repede, iar odată cu el nu se schimbă doar tendințele în modă, ci și noi înșine. Hainele pe care le purtăm trebuie adaptate în funcție de vârstă astfel încât să avem întotdeauna o imagine impecabilă.

Iar când ajungi la vârsta de 40 de ani, sunt unele piese la care este recomandat să renunți. Deși fiecare persoană are propriul stil și propriile preferințe, acestea sunt câteva recomandări, în niciun caz reguli absolute.
Ar trebui să porți întotdeauna hainele în care te simți frumoasă, puternică și care te fac să te simți excelent în pielea ta.

Iată unele haine și accesorii care nu se potrivesc femeilor de peste 40 de ani:

Poșete de tip clutch

Clutch-urile pot fi purtate de tinere și adolescente zi de zi. Dar după vârsta de 40 de ani este recomandat să le alegi doar pentru evenimente speciale. Poți opta pentru gențile mini în cadrul ținutelor casual dacă preferi poșete comode, de mici dimensiuni.

Brățări cu charmuri

Astfel de brățări care includ pandantive și charmuri sunt importante pentru persoanele care le poartă pentru că au o semnificație specială. Dar cu toate acestea, sunt mai potrivite adolescentelor și tinerelor în jur de 20 de ani pentru că au un aspect copilăros. Este de preferat să alegi bijuterii și accesorii clasice, care oferă mai mult rafinament.

Dresuri colorate

Ar putea părea ciudat și nepotrivit ca o femeie de peste 40 de ani să poarte un dres în culori țipătoare. Acestea sunt adecvate pentru adolescente și școlărițe, iar dacă le porți, riști să arăți ridicol.

Hanoracul larg de tip "boyfriend"

O adolescentă va arăta modern și cool într-un astfel de hanorac supradimensionat, dar o femeie de peste 40 de ani va arăta ciudat purtând această haină. Scopul tău este să alegi ținute care inspiră eleganță și rafinament, prin urmare hanoracul larg nu ar trebui să se regăsească în garderoba ta. Alege haine de mărimea potrivită și evită-le pe cele prea largi sau prea strâmte.

Cardigan fără formă

Niciun cardigan cu poate înlocui un sacou stylish în culori neutre. După vârsta de 40 de ani ar trebui să-ți iei adio de la cardiganele tricotate cu formă largă și o croială nu prea bine definită. Înlocuiește-le cu sacouri în diferite stiluri, croieli și culori.

Rochiile pentru adolescente

Dacă o rochie scurtă cu floricele îți venea perfect în urmă cu zece ani, nu ai garanția că vei obține același efect după ce ai trecut de vârsta de 40 de ani. Rochiile mult prea scurte, cu mesaje, imprimeuri caraghioase sau croieli ciudate nu au ce căuta în garderoba ta dacă vrei ținute stylish, adecvate vârstei tale.

Haine cu simbolurile unor trupe muzicale sau echipe sportive

Chiar dacă ești un fan înfocat al unei formații sau al unei echipe sportive, ar trebui să porți haine cu logo-urile acestora la următorul concert, respectiv meci, nu în cadrul ținutelor de zi cu zi. Nu te vor ajuta să obții look-uri potrivite pentru vârsta ta.

Căciulile cu ciucuri

Ca și în cazul dresurilor colorate, căciulile sau beretele cu ciucuri, pampoane, franjuri etc. sunt potrivite copiilor și adolescenților, iar o femeie de peste 40 de ani va arăta caraghios purtându-le.

Pantalonii largi, fără formă

Pantalonii largi pot arăta excelent atunci când au o croială bine definită și sunt realizați dintr-un material de bună calitate. Dar pantalonii largi fără nicio formă nu se potrivesc nimănui, cu atât mai puțin unei femei de peste 40 de ani.

Șlapii

Singurul loc în care poți purta șlapii fără să arăți ciudat este la plajă sau la piscină. În rest, acești papuci nu au ce căuta în ținutele tale, indiferent de vârstă. Nu doar că sunt inestetici, dar îți pot afecta și sănătatea picioarelor.