10 designeri celebri de care ai auzit, dar nu știi cum arată

Nu toți designerii faimoși sunt persoane publice. Cei mai mulți dintre noi le cunoaștem bine brandurile, dar sunt puțini cei care știu cum arată Calvin Klein sau Tommy Hilfiger.

Iată care sunt persoanele din spatele a zece case de modă celebre ale lumii:

Marc Jacobs, 55 de ani

La vârsta de 23 de ani, cu ajutorul sponsorilor, Marc Jacobs a creat prima sa colecție sub brandul care îi poartă numele. La 24 de ani a deveni cel mai tânăr designer care a primit vreodată prestigiosul premiu de creație din partea Consiliului Designerilor de Modă din America.

Christian Louboutin, 56 de ani

Încă din tinerețe, Louboutin a creat încălțăminte pentru Chanel, Yves Saint Laurent și Maud Frizon ca designer freelancer. La vârsta de 27 de ani a decis să pună bazele propriei sale companii și a dechis primul magazin. La scurt timp după aceea a început să creeze pantofi pentru familia regală și celebrități de la Hollywood. Talpa roșie a pantofilor săi a devenit un adevărat trademark.

Michael Kors, 59 de ani

În adolescență, Kors a început să creeze haine pe care le vindea din subsolul locuinței părinților săi. La 17 ani a intrat la Fashion Institute of Technology din New York, dar a renunțat după nouă luni și a început să lucreze la propriul butic de modă. După patru ani a pus bazele propriului brand de haine pentru femei.

Tommy Hilfiger, 67 de ani

La vârsta de 20 de ani, Tommy Hilfiger și-a deschis un magazin de haine, dar a dat faliment după cinci ani. S-a mutat apoi la New York unde a lucrat pentru câteva case de modă. La 28 de ani a creat propriul brand de haine numit "Tommy Hill". Șase ani mai târziu, cu ajutorul sponsorilor, a pus bazele Tommy Hilfiger Corporation, care a devenit unul dintre cele mai cunoscute branduri de haine din lume.

Miuccia Prada, 69 de ani

Cea mai tânără nepoată a lui Mario Prada a început să conducă afacerea familiei la vârsta de 29 de ani. Cu toate acestea, în tinerețe, Miuccia și-a dorit să devină mim la Teatro Piccolo din Roma și chiar a lucrat acolo timp de câțiva ani. La 40 de ani a creat și a lansat prima colecție pentru femei. Cinci ani mai târziu a lansat și o colecție pentru bărbați. În 2014, Miuccia Prada a fost numită de Forbes una dintre cele mai influente femei din lume.

Jimmy Choo, 70 de ani

Jimmy Choo a creat prima pereche de pantofi la vârsta de 11 ani. S-a mutat din Malaezia în Marea Britanie pentru a studia la Cordwainers Technical College din Londra. După absolvire, Choo a început să lucreze la o companie de design, iar la scurt timp și-a deschis propriul magazin de pantofi. Talentul său și creațiile deosebite au fost rapid observate la Săptămâna Modei de la Londra, iar Jimmy Choo a devenit celebru în întreaga lume.

Calvin Klein, 76 de ani

Calvin a lucrat în tinerețe pentru diverse case de modă din New York. În acea perioadă a lucrat și ca artist stradal din când în când. La vârsta de 26 de ani a pus bazele companiei “Calvin Klein Inc.” împreună cu prietenul său Barry K. Schwartz. Inițial, compania era specializată în haine pentru bărbați, dar a inclus ulterior și creații pentru femei.

Manolo Blahnik, 76 de ani

Cariera lui Manolo a început la vârsta de 28 de ani în Londra, când a început să scrie o rubrică despre pantofi în revista Vogue. Un an mai târziu, a decis să-și deschidă un butic de pantofi cu propriul brand. La 32 de ani, Blahnik a devenit cel de-al doilea bărbat care a apărut vreodată pe coperta revistei Vogue.

Roberto Cavalli, 78 de ani

Roberto a studiat tehnici de țesere la un război manual și a fost rapid fascinat de acest proces. A decis să renunțe la studii și să-și deschidă propria țesătorie, care a început treptat să devină cunoscută. La vârsta de 32 de ani, Cavalli a lansat cu succes prima sa colecție la Salon Prêt-à-Porter din Paris. La scurt timp după aceea a deschis primul butic de modă în Saint-Tropez și a creat brandul faimos care îi poartă numele.

Pierre Cardin, 96 de ani

De la vârsta de 14 ani Pierre a început să lucreze ca ucenic al unui croitor, unde a învățat bazele design-ului vestimentar. La scurt timp a părăsit casa părinților și a început să lucreze pentru un croitor din orașul francez Vichy, unde a început să creeze haine pentru femei. La 24 de ani, Cardin a devenit șeful atelierului de creație al lui Christian Dior, iar după trei ani și-a deschis propria casă de modă care a devenit cunoscută în întreaga lume.