10 cele mai scumpe rochii de mireasă din lume, purtate de vedete

În prezent, nunta nu mai reprezintă doar ceremonia prin care două persoane care se iubesc își unesc destinele.

Iar acest lucru se observă cel mai bine în cazul celebrităților și al celor mai bogați oameni din lume, care se folosesc de un astfel de eveniment pentru a-și etala puterea financiară.

Astfel că nunțile și în special rochiile de mireasă extrem de scumpe sunt la ordinea zilei. Descoperă mai jos lista celor mai scumpe rochii de mireasă purtate de celebrități și nu numai:

10. Nicky Hilton - Rochie Valentino, 77.000 de dolari

Nicky Hilton este una dintre moștenitoarele imperiului Hilton și sora mai mai mică a celebrei Paris Hilton. Înconjurată întotdeauna de produse de lux, nu este o surpriză că Nicky a ales pentru nunta sa o rochie de mireasă în valoare de 77.000 de dolari. Vedeta a arătat precum o adevărată prințesă în rochia Valentino din dantelă și cu o trenă lungă.

9. Madonna - 81.250 de dolari

În anul 1985, Madonna s-a căsătorit cu Sean Penn, unul dintre cei mai talentați actori de la Hollywood. Deși relația lor nu a durat, cuplul format din cele două celebrități de talie internațională a fost unul dintre cele mai faimoase la acea vreme. Rochia de mireasă purtată de Madonna a fost una diferită, nonconformistă. A asortat-o cu o pălărie neagră și voal alb, devenind astfel o ținută excentrică, potrivită perfect personalității sale. Rochia a fost scoasă la licitație în anul 2014, pentru suma de 81.250 de dolari.

8. Catherine Zeta-Jones - Rochie Christian Lacroix, 140.000 de dolari

Catherine Zeta-Jones este frumoasă, talentată și are un stil vestimentar impecabil. În ziua nunții cu Michael Douglas, Catherine a purtat o rochie Christian Lacroix în valoare de 140.000 de dolari, care a intrat în istorie drept una dintre cele mai elegante rochii de mireasă. 

7. Petra Ecclestone - Rochie Vera Wang, 140.000 de dolari

Atunci când ești fiica miliardarului Bernie Ecclestone, omul de afaceri britanic care deține drepturile comerciale asupra Campionatului Mondial de Formula 1, este evident că bugetul de nuntă nu este limitat. Petra Ecclestone a purtat una dintre cele mai elaborate rochii de mireasă. Întreaga sa nuntă a costat aproape 20 de milioane de dolari. Rochia sa, o creație Vera Wang, a avut un preț de 140.000 de dolari.

6. Prințesa Greciei - Rochie Valentino, 225.000 de dolari

Marie-Chantal Miller, Prințesa Greciei, a purtat o rochie Valentino creată special pentru ea, decorată cu perle. Rochia a fost realizată de o echipă de 25 de persoane și a costat 225.000 de dolari. Marie-Chantal Miller este soția lui Pavlos, Prințul Moștenitor al Greciei. Deși monarhia a fost abolită în Grecia, familia regală din această țară are legături stânse cu alte case regale ale Europei. Marie-Chantal nu este doar prințesă, ci și moștenitoarea unei averi de miliarde de dolari, tatăl său fiind omul de afaceri Robert Warren Miller, cel care a creat conceptul de magazine Duty Free. Rochia sa de nuntă a fost superbă și a meritat cele 225.000 de dolari.

5. Mariah Carey - Rochie Valentino, 250.000 de dolari

Mariah Carey este o o vedetă cu pretenții de divă, fiind recunoscută pentru cererile sale exagerate din timpul concertelor. Dar talentata cântăreață mai este recunoscută și pentru relațiile sale eșuate, terminate adesea prin scandaluri. Cea mai recentă astfel de relație amoroasă terminată urât a fost cu omul de afaceri australian James Packer. Mariah Carey a cumpărat o rochie de mireasă Valentino, în valoare de 250.000 de dolari, dar nunta a fost anulată. Artista ar fi ars rochia într-unul din videoclipurile sale.

4. Amal Clooney - Rochie Alexander McQueen, 380.000 de dolari

Toată lumea a știut că femeia care l-a convins pe burlacul George Clooney să se căsătorească este una cu totul specială. Amal Alamuddin a arătat precum o prințesă în rochia Alexander McQueen în valoare de 380.000 de dolari. Rochia a fost creată special pentru Amal de creatoarea Sarah Burton. Nunta celebrului actor de la Hollywood și a avocatei de succes de origine libaneză a avut un buget de 4,6 milioane de dolari și a fost unul dintre cele mai spectaculoase evenimente ale anului 2014.

3. Kate Middleton - Rochie Alexander McQueen, 400.000 de dolari

Nunta Prințului William al Marii Britanii cu Kate Middleton poate fi numită nunta secolului. Iar rochia purtată de Kate, în prezent Ducesă de Cambridge, a intrat în istorie drept una dintre cele mai frumoase rochii de mireasă din toate timpurile. Kate a arătat spectaculos în creația Alexander McQueen realizată de Sarah Burton.

2. Kim Kardashian - Rochie Givenchy, 500.000 de dolari

Pentru nunta cu rapperul Kanye West, starleta Kim Kardashian a purtat o rochie care a costat jumătate de milion de dolari. Creația a fost realizată de designerul Givenchy Ricado Tisci. Iar dacă prețul exorbitant al rochiei nu era suficient, Kim a purtat o pereche de pantofi Balmain în valoare de 40.000 de dolari.

1. Victoria Swarovski - Rochie Michael Cinco, 1 milion de dolari

Moștenitoarea imperiului Swarovski, Victoria Swarovski s-a căsătorit în 2017 cu un om de afaceri german. Rochia purtată de tânăra în vârstă de 24 de ani, care este cântăreață, a fost decorată cu 500.000 de cristale Swarovski și a avut o trenă de șase metri. Creația Michael Cinco a fost estimată la o valoare de 1 milion de dolari.
MAI MULT DESPRE: moda, tinute, rochii de mireasa