Karl Lagerfeld va crea încălțări din plastic

O nouă colaborare foarte interesantă din lumea modei a fost anunțată în aceste zile. Karl Lagerfeld va realiza colecții capsulă pentru brandul Melissa. Parteneriatul va începe din sezonul

O nouă colaborare foarte interesantă din lumea modei a fost anunțată în aceste zile. Karl Lagerfeld va realiza colecții capsulă pentru brandul Melissa. Parteneriatul va începe din sezonul toamnă/iarnă 2013.


Pentru Lagerfeld această colecție capsulă este un bun prilej să creeze pentru tinerii pasionați de modă, dar care nu-și permit piese de lux. "Suntem foarte entuziasmaţi de parteneriatul cu Melissa, brand prin intermediul căruia Karl poate transpune inspiraţia şi creaţiile sale în produse iconice <<fun fashion>>, pe care foarte multe femei din întreaga lume vor fi nerăbdătoare şi bucuroase să le poarte", a declarat Pier Paolo Righi, CEO al brandului Karl Lagerfeld.

Directorul executiv Melissa, Paulo Pedó, a declarat că această colaborare cu Lagerfeld "unul dintre cei mai importați designeri ai secolului XXI" este "una dintre cele mai importante colaborări pe care compania a avut-o de la înfiinţare".

Compania braziliană Melissa, specializată în încălțăminte din plastic reciclabil, a mai colaborat, de-a lungul timpului, cu designeri de top, precum Vivienne Westwood, Jean Paul Gaultier sau Alexandre Herchcovitch, pentru a produce pantofi la prețuri accesibile tinerilor pasionați de modă.

Plasticul din care sunt făcuți pantofii Melissa este tratat pentru a evita transpirația excesivă a piciorului și permite pielii să respire.

Partea cea mai interesantă este că acest plastic este reciclabil. Astfel, marfa nevândută se poate recicla, iar alte modele sunt create.