Succes in lumea modelingului

Agentia Tres Jolie Model, infiintata anul acesta in Romania, este condusade o tanara de numai 18 ani, dar cu multa experienta in lumea modelingului- Irina Georgeta Dragan. Pe Georgeta am zarit-o prima oara intr-o revistasi m-am mirat impreuna cu colegii din redactie cum poate o fata atat detanara si fragila sa conduca o agentie de modele si nu una oarecare -singura care a capatat licenta Metropolitan in Romania.

Insa tanara pe care am intalnit-o la semifinala Metropolitan Top ModelRomania, care a avut loc pe 18 aprilie, m-a convis ca lucrurile stau defapt altfel de cum par. Desi tanara, Georgeta a reusit sa organizeze celmai mare casting facut in Romania vreodata pentru concursul MetropolitanTop Model. Atunci am vrut sa stiu mai multe despre ea, si iata ca amaflat.


Acum 4 ani de zile, pe cand avea 14 ani, Georgeta dorea foarte multsa devina fotomodel. "Ma fascina aceasta lume desi nu stiam prea multedespre ea", spune Georgeta. Dupa ce s-a inscris la o agentie din Cluj(acolo unde locuia) si a fost acceptata de aceasta, a avut si primulcontact cu lumea modelingului: "Prima data cand am asistat la cursuria fost si ultima data. Am fost total dezamagita. Eram o gramada de feteintr-o sala mica. Nu se compara cu ceea ce vazusem infilme. Atunci am realizat ca aceasta activitate nu e potrivita pentrumine." Si chiar daca in urmatorii doi ani a fost indrumata de catreprietene catre alte preselectii, ba mai mult, a fost oprita pe stradade catre agenti care ii ofereau burse gratuite, nu a mai vrut sa audade o astfel de cariera.
Asta pana in mai 2000, cand a zarit afisul pentru preselectia MetropolitanTop Model Romania.

"M-am interesat siam aflat ca Metropolitan este una dintre cele mai mari agentii de modeledin lume, care a descoperit si a promovat multe modele celebre. M-amprezentat impreuna cu trei colege, mai mult ca sa scap de gura lor. Lapreselectie erau peste 100 de fete. Eram destul de sceptica in ceea cepriveste sansele mele de reusita. Am fost aleasa impreuna cu alte 7 fetela semifinala din Bucuresti. Castingurile s-au facut in 13 orase si dinfiecare au fost alese 7-10 persoane. Eu am fost singura din Cluj. Iniulie am castigat concursul si am fost desemnata Metropolitan Top ModelRomania 2000. Nu ma asteptam. Acea zi a fost cea mai frumoasa din viatamea. De atunci pot sa zic ca am inceput cuadevarat sa patrund in lumea modei", spune Georgeta.


Au urmat aparitiile in ziare si reviste, prezentarile de moda in Bucurestisi in Cluj, o lume cu totul noua pentru ea. In 2001 a devenit imagineaXavier Laurent in Romania, iar in acest an este imaginea lor atat inRomania cat si in Rusia si Iugoslavia. Ultimul contact cu o agentie dinRomania l-a avut tot in 2001, cand s-a decis sa lucreze in Milano siLondra. Ceva mai tarziu a gasit doua persoane care doreau sa infiintezeo agentie de modeling in Romania, s-a asociat cu ele si astfel a luatfiinta "Tres Jolie Modele", iar ea a devenit atat imaginea agentieicat si directoarea ei.
In noiembrie a plecat la Paris in calitate dedirectoare a acestei agentii.
"Am mers la Metropolitan si le-am propus sa imi dea mie licentapentru Romania. Au fost foarte placut surprinsi sa ma vada in acestacalitate. Ei ma cunosteau de cand am lucrat la ei ca model. Aveaumai multe propuneri din Romania. Dupa cateva zile de negocieri asuprapretului au acceptat. Vroiam sa avem neaparat o licenta internationaladeoarece asta inseamna si o deschidere internationala, visul oricareifete care aspira la o cariera in modeling. Dintre sutele de agentii careexista in tara suntem doar trei cu licente internationale. Vroiam ca dela inceput sa intram puternic pe piata."
In ultimele luni proiectul Metropolitan Top Model i-a ocupat cea maimare parte a timpului: "am facut cel mai mare turneu de castinguri inRomania, pentru un eveniment de acest gen. Am fost in 21 de orase - oluna de zile am fost plecata in toate zonele tarii. Din fiecare oras amales cateva fete care au venit la semifinala, care a avut loc in datade 18 aprilie. Din sutele de fete venite din toata tara am ales 20,iar concursul final se va desfasura pe 16 mai. Pentru ele este o sansaextraordinara pe care sper ca vor sti sa o fructifice."
Fetele alese in semifinala sunt foarte slabe, au peste 1.72, genul "newfaces". "Desi in Romania nu se poate vorbi inca de o cariera in modeling,deoarece toate fetele talentate lucreaza in strainatate, oricum situatiasta din ce in ce mai bine.
Fetele care vor sa urmeze o cariera de modeltrebuie in primul rand sa se prezinte la agentiile serioase pentru afi scutite de anumite neplaceri care pot aparea. In lumea modei existamulte tentatii, trebuie sa fie mereu cu capul pe umeri si sa nu facaexcese de nici un fel.
Cariera de model este destul de scuta si de aceea fetele trebuie saprofite de orice sansa care o au. Bineinteles ca se poate vorbi si desacrificii. Si acestea depind de realizarile pe care le are fiecaremodel. Fetele care lucreaza afara stau departe de cei dragi luni dezile. Calatorind mult, trebuie sa te integrezi in toate locurile in caremergi. Un lucru foarte important e sa iti mentii greutatea, deoarece 2-3kilograme in plus aduc multe consecinte negative. Daca esti intr-o tarastraina si nu stii limba, e foarte greu sa comunici. Cred ca un model nupoate sa faca nici un fel de exces. Trebuie sa fii tot timpul fresh. Cucat un model devine mai cunoscut, cu atat sacrificiile pe care le facesunt mai mari."


Agentia ii ocupa cel mai mult timp al zilei, pentru ca isi petreceacolo mai mult de 8 ore pe zi. Atunci cand ajunge acasa, daca nu iesecu prietenul intr-un club (lucru care se intampla destul de rar),atunci invata pentru ca este inca eleva la un liceu din Cluj, la carede doua ori pe an isi sustine examenele.
Si internetul ii ocupa desultimp (2-3 ore pe zi), el fiind una din sursele ei de informatie. Atuncicand ii mai ramane timp, citeste carti de corespondenta comerciala siisi perfectioneaza cunostintele de limba engleza. Deocamdata cariera demodel este lasata de o parte, proiectul Metropolitan Top Model Romaniafiind o mare provocare pentru Georgeta.
Cam la doua luni, merge acasa la Cluj pentru a-si vizita familia siprietenii si pentru a se relaxa, pentru ca desi se afla de aproape unan in Bucuresti, prietenii ei sunt tot in Cluj. Cel mai mult ii placesa stea cu prietenul ei si sa mearga la cumparaturi.
De multe ori i se fac complimente, iar daca acestea sunt sincere chiarii fac placere, dar in nici un caz nu agreeaza persoanele lingusitoaresau mult prea insistente.