Alege rochia perfecta pentru formele tale

Aproape orice femeie isi doreste sa ascunda anumite parti ale corpului de care nu este prea mandra.

Aproape orice femeie isi doreste sa ascunda anumite parti ale corpului de care nu este prea mandra.

Fie ca ti se pare ca ai picioarele groase, genunchii proeminenti, talia prea lata sau ai cateva kilograme in plus, o rochie bine aleasa te ajuta sa le maschezi cu succes si sa pui in valoare calitatile.

Pentru petrecerile de Craciun sau de Revelion, avand in vedere ca de multe ori sunt organizate de companii, alegerea rochiei este ceva mai dificila. Nu uita ca trebuie sa respecti anumite coduri vestimentare, daca petrecerea este intr-un cadru formal.  

Talia groasa


Daca talia ta nu este tocmai de "viespe", nu-i nimic, o poti camufla. O rochie care distrage atentia de la nivelul taliei si care ofera impresia de alungire a trunchiului este ideala pentru tine, potrivit sheknows.com.

Opteaza pentru o rochie al carei top se termina imediat sub sani sau pentru una cu talia alungita pana aproape de coapse.

Evita curelele voluminoase in zona taliei sau alte elemente care pot atrage atentia asupra acestei zone.

Forma de para


Pentru femeile care prezinta volum in zona coapselor si a soldurilor, rochia nu ar trebui sa fie mai scurta de nivelul genunchilor.

Alege o rochie a carei fusta prezinta o forma asemanatoare literei A, dar care sa nu fie prea voluminoasa. O rochie scurta si voluminoasa va arata caraghios si va amplifica volumul in partea inferioara a corpului.

Pe de alta parte, in ceea ce priveste topul rochiei, o alegere buna o reprezinta rochia care iti evidentiaza umerii, cum ar fi de exemplu una al carei top se leaga la ceafa.

Mignone


Mignonele pot alege rochii drepte, usor mulate pe corp, potrivit specialistilor fitnessmagazine.com. Astfel de modele alungesc corpul si te ajuta sa obtii iluzia de inaltime.

Mai mult decat atat, daca alegi o rochie pana la nivelul genunchilor sau chiar deasupra, impresia de inaltime este amplificata.
Nu purta rochii stranse pe corp care depasesc nivelul geunchilor.

Forme voluptoase


Daca ai cateva kilograme in plus si vrei sa le maschezi, o rochie "petrecuta", asa cum se numeste de obicei acest model, iti indeplineste dorinta.

O rochie petrecuta este potrivita oricarei conformatii, dar pentru cele plinute este o alegere perfecta pentru ca defineste zonele subtiri ale corpului si le mascheaza pe cele voluminoase.

Bustul mic


Daca esti de parere ca sanii tai nu sunt suficient de mari, poti adauga volum in zona pieptului cu ajutorul unei rochii fara decolteu, dar care prezinta accesorii si aglomerari de material in aceasta zona.

O alta varianta este rochia corset, dreapta in partea superioara, fara decolteu sau rochia cu guler inalt.

Sursa foto: nordstrom.com
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă