5 haine trendy la orice vârstă

Dacă îţi imaginai că există piese vestimentare obligatoriu de purtat la o anumită vârstă şi interzise la alta, dă-mi voie să-ţi spun că greşeşti. Poate nu mă crezi pe mine, dar cu siguranţă creatorul Elena Perseil te va convinge, pentru că-ţi va explica în materialul de mai jos şi combinaţiile pe care este bine să le faci, pentru ca outfit-ul tău să se potrivească perfect cu vârsta pe care o ai.

Tricoul

O altă piesă care traversează generaţiile fără probleme şi impedimente este tricoul. Poate să fie mulat, dacă îţi permite corpul, poate să aibă imprimeuri haioase - spre zona animal sau copilărie. Sigur, când eşti ceva mai matură, generaţia 30, 40 de ani, e bine ca tricoul să fie cât mai preţios, cu o croială deosebită, cu un print aparte sau cu aplicaţii elegante, speciale. Acum se poartă foarte mult fundele anii '60, se poartă funda papion.

Rochia

Acesta este un alt element perfect valabil pentru orice vârstă. Dacă în adolescenţă, cea mai importantă rochie în care investeşti este poate cea pe care o porţi la bacalaureat (o rochie simplă, dar elegantă), la maturitate tinzi să-i acorzi mult mai multă importanţă. Evident că aici este vorba şi de buget. În adolescenţă, nu eşti dipusă să investeşti foarte mult într-o piesă vestimentară pe care o porţi ocazional, pe când o dată cu trecerea anilor, bugetul tău îţi permite să faci astfel de investiţii. Abia acum îţi poţi achiziţiona piese lucrate mult mai atent, din bumbac, mătase sau bumac cu mătase. Pe parcurs intervin imprimeurile, culorile mai puternice, dar şi filtrul numit stare de spirit. Acum poţi să alegi o rochie vie dacă eşti fericită sau mai termă dacă nu ai o stare foarte bună. Este clar că rochia trebuie să fie sofisticată.

Asimetriile sunt foarte interesante, pliurile, accesoriile care vin peste rochie. La maturitate poţi să investeşti şi în accesorii. Nu este greşit să porţi un guler de blană pe o rochie de mătase sau o pereche de cercei sofisticaţi.

Cămaşa

În adolescenţă avem cel puţin una, ea poate avea mai multe variante, forme. Aşa cum îţi spuneam mai devreme, cămaşa din bumbacul acela fin în amestec cu mătasea sau chiar bumbacul simplu şi gen cămaşa tunică, pe care o porţi cu o curea lată, peste jeanşi sau pe sub geaca de piele cu o eşarfă foarte mare, dă un aer relaxat, boem, interesant. Această piesă poate să fie uni sau, în acelaşi timp, poate să fie brodată tot pe tonuri de uni sau pe tonuri în contrast. Poate să fie largă sau poate să fie strâmtă şi să o bagi în pantaloni. În zona office, dacă vrei să ai ţinută strictă, spre masculin, poţi purta o cămaşă apropiată de corp, dar atenţie că şi aici poţi alege o piesă simplă, office, care să aibă totuşi mâneca bufantă sau volane, detalii care o mai "îndulcesc" puţin. Cu timpul, când mergi spre 35, 40 vei opta pentru o cămaşă imprimată, cu influenţe folk, pe care o poţi accesoriza foarte bine cu cercei preţioşi.

Geaca de piele

O piesă care realmente nu are vârstă. Poţi să o pui peste un tricou sau, de ce nu, peste o rochie de mătase, pentru că, nu-i aşa, contrastul dă foarte bine. Poţi să o combini cu un maieu, cu o cămaşă bărbătească sau, de ce nu, cu una etno, cu influenţe folclorice. Nu este greşit nici dacă pui această geacă de piele peste o cămaşă sofisticată, cu volane, gen baroc. Bunăoară, geaca de piele este un outfit pe care poţi să-l pui peste mai multe piese, care la fel sunt valabile pentru toate generaţiile..

Jeanşii

Jeanşii pot fi purtaţi atât în adolescenţă, cât şi la maturitate, fără ca aceasta să fie o greşeală. Bineînţeles că modelul va varia şi se va plia perfect pe vârsta celei care o poartă. Dacă la adolescenţă şi prima tinereţe, modelele nonconformiste, "libere" se potrivesc de minune, o dată cu înaintarea în vărstă ne vom reorienta, încet, încet, către modele clasice.

Chiar dacă la prima vedere lucrurile par foarte simple, atunci când vine vorba de jeanşi trebuie atenţie sportită. Spun asta pentru că, în ultima vreme, am văzut modele  care distrug total silueta tinerelor. Atunci când îţi alegi o pereche de jeanşi trebuie să te uiţi atent la conformaţia pe care o ai şi să adaptezi tendinţele în funcţie de acest lucru. Am văzut că foarte multe fete poartă jeanşii cu talia joasă, avand de fapt soldurile destul de late şi uşor îngroşate. În plus, obişnuiesc să folosească şi o centură extrem de strănsă. Aceste alegeri nu fac decât să ştranguleze silueta şi să o urâţească. Trebuie ştiut totuşi că există o alternativă corectă în acest caz şi anume blugii cu talie joasă, dar cu o betelie extrem de lată. Aceasta are rolul de a masca eventualele depozite de grăsime, localizate inestetic.

Dacă tot am vorbit despre jeanşii aceştia, nu putem să nu aducem în atenţie un alt model la fel de dăunător imaginii. Este vorba despre jeanşii aceştia cu turul foarte lăsat, largi sus şi mulaţi în partea de jos. Aceasta este o formă care, efectiv, din punct de vedere estetic, nu ajută absolut deloc silueta pentru că face picioarele scurte, nu pune deloc în evidenţă rotunjime coapselor sau fundului, puncte de rezistenţă la o femeie, şi face partea de jos extrem de subţire. .