Cosmina Englizian iti creioneaza rochia de mireasa perfecta

Creatoarea Cosmina Englizian aduce in fata publicului adevarate "obiecte de arta", la care a lucrat, impreuna cu echipa ei, timp de aproape un an de zile, data fiind aplicarea tip "broderie de cristal" pe majoritatea pieselor vestimentare.

Creatoarea Cosmina Englizian aduce in fata publicului adevarate "obiecte de arta", la care a lucrat, impreuna cu echipa ei, timp de aproape un an de zile, data fiind aplicarea tip "broderie de cristal" pe majoritatea pieselor vestimentare. Piesa de rezistenta a colectiei "White Dream Collection" este o rochie impodobita cu 55.000 cristale Swarovski, a carei valoare ajunge la 30.000 de euro.

Ce ne puteti spune despre White Dream Collection?


In primul rand, "White Dream Collection" este prima mea colectie de rochii de mirese - pretioasa, eleganta, accesorizata fin cu elemente de cristal si perle Swarovski. La aceasta colectie extrem de romantica si rafinata am muncit intens alaturi de echipa mea, timp de aproape un an de zile .

Care au fost materialele pe care le-ati folosit?


Am folosit diverse materiale, am combinat si accesorizat dantelele fine cu cristale si perle, foarte multa matase elastica, voal transparent, saten, chantung, duchesse, organza, precum si multe tipuri de dantela cum ar fi dantela chantily, dantela sparta, dantela accesorizata cu margele sau flori, tull plisat sau normal.

Am vazut foarte multe rochii cu aplicatii de cristale. Se poarta aceste modele?


Da, rochile cu aplicatii de cristale sunt in trend, iar mie personal imi place mult sa lucrez cu elemente de cristal sau perle, rochia devenind astfel mai pretioasa, o adevarata rochie-bijuterie. Deasemenea, este foarte important modul de aplicare si "cantitatea" de accesorii, proportia accesorizarii, pentru ca piesa sa fie echilibrata, sa nu dea impresia de "prea mult" sau, din contra, de prea putin, nefiind decat un pas intre... agonie si extaz... adica, intre kitch si un lucru pretios, cu adevarat frumos.

Multe rochii tip sirena si mai putine de printesa. Si-au pierdut acestea din urma farmecul?


Nu, nu si-au pierdut farmecul asa zisele "rochii de printesa". Din punctul meu de vedere, toate rochiile de mireasa sunt de "printesa", ele nefiind niste rochii obisnuite.

Iesite sau nu din tipare, depinde de cum se viseaza fiecare dintre noi! Unele vrem rochii cu volum, altele vrem ca rochiile sa fie vaporoase, stralucitoare, mai putin stralucitoare, unele iubim dantela, altele satenul... In aceasta colectie am incercat sa prind fiecare tipologie feminina, fiecare viitoare mireasa.

De asemenea, am vazut rochii pana la glezna, cu pantoful la vedere. Un nou trend?


Propun o rochie frumoasa, care sa nu aiba o trena prea lunga sau care macar sa fie datasabila, sa fie usoara... asa ai avantajul de a dansa toata noaptea, fara a fi incomodata de rochie sau de cei care ar topai pe ea...

La ce trebuie sa se gandeasca prima data, o femeie, atunci cand isi alege rochia de mireasa?


In primul rand, viitoarea mireasa trebuie sa se gandeasca ca trebuie sa-si adapteze rochia in functie de locatie. Adica, daca nunta este la "palat", rochia va trebui sa fie eleganta, sofisticata; daca nunta se vrea pe malul marii, in nisip, rochia trebuie sa fie cat mai simpla, mai vaporoasa, poate fi chiar mai scurta... Daca e o nunta campeneasca, atunci rochia ar trebui sa aiba influente etnice... si acestea sunt doar cateva exemple.

Care sunt trendurile in acest moment, in materie de rochii de miresa?


Despre trendurile pentru rochiile de mireasa, sunt foarte multe de spus... dar rochia ideala ar trebui sa scoata in evidenta feminitatea, stralucirea, eleganta purtatoarei. Este ziua la care viseza de cand deschide ochii.