15 trenduri în modă care nu ar trebui să revină niciodată. Sunt de groază!

Lumea modei poate fi foarte imprevizibilă și uneori chiar bizară. Creatorii de modă și celebritățile impun de obicei trendurile, iar restul lumii le urmează fără să stea pe gânduri. Dar cel mai ciudat este faptul că uneori aceste tendințe în modă sunt absolut șocante și chiar amuzante. 

Cel mai bun exemplu în acest caz este moda anilor '80 și '90, pe care în prezent cei mai mulți dintre noi o găsesc ca fiind cel puțin ciudată.
De la sacourile, rochiile și cămășile cu umerii proeminenți, la costumele de sport foarte mulate sau pantalonii extrem de scurți pentru bărbați, toate acestea ne amintesc că în deceniile trecute au existat trenduri pe care nu am vrea să le mai revedem vreodată.

Descoperă câteva exemple amuzante, prezentate de brightside.me, care te vor convinge că unele tendințe în modă nu ar trebui să revină niciodată.

Fusta "limitatoare de viteză", 1910

La începutul secolului trecut, fustele au devenit tot mai înguste, iar materialele elastice nu erau încă inventate, astfel că fustele se rupeau în timpul mersului. Pentru a evita asta, femeile foloseaua cercuri speciale la poalele fustei. Acesta le împiedica să facă pași prea mari și să evite în acest fel ruperea materialului. Dar mersul cu un astfel de dispozitiv era în mod clar ciudat.

Sutienul conic, 1940-1950

Un trend amuzant și îndrăzneț. Deși este departe a fi un sutien care să respecte formele anatomice, sutienul conic sau "bullet bra" a fost fără îndoială un trend sexy și foarte îndrăzneț pentru perioada în care era la modă.

Cocul "stup de albine", 1960

În prezent, cocul este un simbol al eleganței. Dar nu a fost întotdeauna astfel. În anii '60 erau la modă cocurile foarte înalte cu aspect de stup de albine care par mai degrabă amuzante decât elegante.

Printurile psihedelice, 1960-1970

Acest trend s-a născut în San Francisco, centrul culturii hippie în Statele Unite. Atât femeile, cât și bărbații purtau haine în culori puternice, cu imprimeuri care puteau să-ți provoace amețeală.

Moda pentru bărbați, anii '70

Moda bizară pentru bărbați din anii '70 ar putea fi fără probleme subiect pentru o carte. Hainele strânse pe corp, puloverele cu guler înalt, tunsorile ciudate și mustața stufoasă sunt numai câteva dintre trendurile ciudate de la acea vreme.

Tunsoarea mullet, 1970-1980

Acest tip de tunsoare era purtat în secolul 19 de către pescarii americani, care își lăsau părul mai lung la spate pentru a-și proteja ceafa de frig. Dar în anii '70 a avut parte de o revenire neașteptată, astfel că toată lumea o purta.

Umerii proeminenți, 1980

Efectul umerilor lați era obținut cu ajutorul bureților. În prezent acest look pare ciudat, dar unele vedete au început să-l readucă în tendințe. Una dintre ele este cântăreața Lady Gaga.

Hainele pentru aerobic, 1980

Combinația de colanți și slipi pentru sport purtați deasupra ni se pare ridicolă acum, dar toate antrenoarele de fitness faimoase din anii '80 se îmbrăcau astfel. Chiar și bărbații au îmbrățișat acest trend. Să nu uităm de Batman și Superman, care au păstrat acest look al anilor '80...

Părul tapat, 1980

În anii 80, părul voluminos și răvășit se pare că era idealul tuturor. Taparea era o metodă deosebit de îndrăgită pentru că te ajuta să obții o adevărată coamă rebelă. Fixativul era din acest motiv un produs extrem de apreciat.

Pomeții roșii, 1980

Blush-ul roșu și pomeții colorați intens se numără de asemenea printre trendurile anilor 80 pe care nu am vrea să le mai revedem. Cine și-ar dori în prezent să iasă din casă purtând un machiaj precum cel al lui Demi Moore din 1980?

Borseta, 1990

Un accesoriu util pentru bărbați, dar mai degrabă potrivit pentru vânzătorii stradali și chelneri, care trebuie să-și păstreze banii la îndemână.

Pantofii cu platformă imensă, 1990

Unul dintre trendurile care au cucerit lumea în anii '90 a fost cel al pantofilor cu platfomă foarte înaltă. Nu doar că arătau bizar, dar erau și foarte periculoși, putând duce la accidentări serioase.

Pantalonii cu talie joasă, 2000

La începutul anilor 2000, pantalonii cu talie joasă erau piese de bază în garderoba oricărei adolescente. Se mai poartă și în prezent, dar în niciun caz modelele care lasă lenjeria sau zonele intime la vedere...

Bronzul fals

Unul dintre cele mai bizare trenduri ale anilor 2000 este cel al bronzului fals, obținut la solar sau cu ajutorul cremelor autobronzante. Rezultatul era de fiecare dată o piele portocalie cât se poate de ciudată. 

MAI MULT DESPRE: moda, trenduri, amuzant