10 rochii care au făcut istorie. Sunt cunoscute în toată lumea!

La fel și eleganta rochie purtată de Audrey Hepburn în filmul de succes Breakfast at Tiffany’s, din anul 1961. Descoperă câteva dintre rochiile care au devenit la fel de celebre precum starurile care le-au purtat.

Marilyn Monroe

The Seven Year Itch, comedia romantică lansată în anul 1955, cu Marilyn Monroe în rol principal, nu a avut la fel de mult succes precum una dintre scenele sale. Este vorba despre momentul în care rochia cu pliuri a lui Marilyn flutură sub suflul unei guri de aerisire din asfalt. Imaginea a făcut înconjurul lumii, iar celebra rochie a  devenit o emblemă a starului sexy, influențând lumea modei de-a lungul anilor.

Julia Roberts

Transformarea uluitoare prin care a trecut personajul Juliei Roberts din filmul "Pretty Woman", lansat în anul 1990, este concentrată într-o ținută emblematică. Este vorba despre rochia roșie cu umerii goi, completată de mănuși lungi albe, elegante. 

Audrey Hepburn

Rochia neagră fără mâneci, asortată cu mănuși lungi, un colier din perle și o țigaretă lungă, a devenit o emblemă a eleganție. Celebra ținută a fost purtată de Audrey Hepburn în filmul Breakfast at Tiffany’s, din 1961.

Marilyn Monroe

Nu doar o rochie, ci un moment care a intrat în istorie. Este vorba despre momentul în care Marilyn Monroe i-a cântat cu senzualitate "Happy Birthday" lui John F. Kennedy, președintele Statelor Unite de la acea vreme. Rochia purtată de Marilyn în acea seară, transparentă și decorată cu cristale, era atât de strâmtă încât vedeta nu a purtat nimic pe dedesubt, iar rochia a fost cusută direct pe ea. Pe 17 noiembrie 2016 rochia va fi scoasă la licitație și se estimează că va fi vândută cu cel puțin trei milioane de dolari, potrivit dailymail.co.uk.

Vivien Leigh

Actrița Vivien Leigh a arătat fabulos în rolul celebrei Scarlett O'Hara din filmul "Pe aripile vântului". Iar una dintre rochiile purtate de vedetă în filmul de succes lansat în 1939 a rămas în istorie drept una dintre cele mai elegante rochii dintr-un film.

Prințesa Diana

Cea mai iubită prințesă a lumii, regretata Diana avea gusturi vestimentare impecabile, stilul său simplu, rafinat și proaspăt fiind admirat de femeile din întreaga lume. Una dintre ținutele sale emblematice este rochia de culoare albastru pal.

Sharon Stone

Lansat în 1992, filmul Basic Instinct a aprins imaginația multora. Iar scena în care superba Sharon Stone își încrucișează picioarele stând pe scaun, purtând o rochie foarte scurtă, a devenit un simbol al acestui film.

Catherine, Ducesă de Cambridge

Așteptată cu sufletul la gură de o lume întreagă, rochia de mireasă purtată de Kate Middleton în ziua nunții cu Prințul William al Marii Britanii s-a ridicat la nivelul așteptărilor chiar și celor mai pretențioși critici. Superba rochie cu trenă a intrat deja în istorie.

Grace Kelly

Rochia fără bretele purtată în filmul "To catch a thief" de Grace Kelly, devenită ulterior Prințesă de Monaco, s-a transformat de-a lungul anilor într-un simbol al eleganței și al rafinamentului inspirat de una dintre cele mai frumoase actrițe americane din toate timpurile.

Angelina Jolie

La fiecare apariție pe covorul roșu, Angelina Jolie reușește să atragă atenția prin stilul său personal unic și ținutele care îmbină perfect eleganța și sex-appeal-ul. Dar rochia din catifea neagră, cu o crăpătură adâncă pe piciorul drept, a făcut senzație la Gala Premiilor Oscar din 2012.
MAI MULT DESPRE: stil, moda, rochii