Tarot: Misterul cărţilor care îţi descifrează viitorul

Cu siguranţă ştii care este semnul astrologic sub influenţa căruia te-ai născut, dar trebuie să ştii că datei tale de naştere îi corespunde şi o carte de tarot a destinului.

Cum afli cartea destinului?

 

Pentru a afla care este cartea care te reprezintă, trebuie să aduni număr cu număr ziua de naştere şi anul în care te-ai născut. Obţii o cifră formată din două numere. Le aduni şi pe aceastea între ele şi obţii o nouă cifră. Cifra destinului.  Excepţie este 22. Dacă ai ajuns în calculele tale la 22, nu trebuie sa mai aduni 2 + 2.  22 reprezintă cartea destinului numită Matul sau Nebunul.

De exemplu, 21 octombrie 1982 se calculează astfel:
2 + 1 ( numerele din ziua naşterii) + 1 + 9 + 8 + 2 (numerele din anul naşterii) = 23
2 + 3 = 5

În acest caz, numărul destinului este 5, iar cartea care îi corespunde este Papa. Fiecare număr corespunde unei cărţi din Arcana Majoră, după cum urmează:

1 - Magicianul
2 - Papesa sau Marea Preoteasă
3 - Împărăteasa
4 - Împăratul
5 - Papa sau Marele Preot
6 - Îndrăgostiţii
7 - Carul
8 - Forţa
9 - Pustnicul
22 - Matul sau Nebunul

 

VEZI MAI JOS SEMNIFICAŢIA FIECĂREI CĂRŢI

 

Magicianul - cifra 1

Ai tot potenţialul de a-ţi îndeplini toate visele şi idealurile, pentru că eşti o persoană deosebită, complexă. Eşti o fire practică, înteligentă, sensibilă şi foarte creativă, dar cel mai important, ai o capacitate extraordinară de concentrare şi autodisciplinare.


Succesul nu se lasă aşteptat. Îţi sunt foarte favorabile schimbările, începuturile. Ai aptitudini diplomatice şi te descurci cu uşurinţă în orice situaţie.


Magicianul simbolizeaza intelectul, comunicarea, magia, dar şi viclenia şi lipsa de scrupule.
Caracteristici cheie: stabil, disciplinat, concentrat, cu înclinaţii oculte

Papesa sau Marea Preoteasă - cifra 2

Ai capacitatea de a lua întotdeauna cele mai bune decizii pentru că te cunoşti foarte bine, dar reuşeşti să îi cunoşti cu adevărat şi pe toţi cei din viaţa ta. Te gândeşti bine înainte de a lua o decizie. De asemenea, ai abilitatea de a păstra secretele, pe ale tale sau ale altora.


Papesa simbolizează secretele, lucrurile ascunse, intuiţia, rezerva şi discreţia, dar şi perfidia, neîncrederea şi minciuna.


Caracteristici cheie: gândirea înainte de acţiune, meditaţia, ascultarea, intuiţia, păstrarea secretelor

Împărăteasa - cifra 3

Tu nu ai nevoie de cineva care să te proteje pentru că ştii să ai grijă de tine, dar şi de alţii. Ai o relaţie strânsă cu natura, care îţi poate oferi pacea interioră. Tu deţii cheia fericirii atât în ceea ce te priveşte, dar şi în ceea ce îi priveşte pe cei din jurul tău, fie că este vorba de familie sau prieteni.


Împărăteasa simbolizează inteligenţa, succesul, perfecţiunea, împlinirea viselor, dar şi vanitatea şi egoismul.


Caracteristici cheie: vibrant, inteligent, ocrotitor

Împăratul - cifra 4

Ai potenţialul de a fi lider. Eşti asertiv, încrezător şi responsabil. Ai capacitatea de a instala ordinea acolo unde domneşte haosul şi confuzia. Eşti un reper pentru familie şi prieteni, care apelează la ajutorul tău în situaţiile dificile.


Împăratul simbolizează succesul material, înţelepciunea, echilibrul, încăpăţânarea, voinţa puternică, energia constantă, dar şi dictatura sau dorinţa de a conduce şi a domina totul, rigiditatea, inflexibilitatea.


Caracteristici cheie: asertiv, încrezător, organizat, responsabil

Papa sau Marele Preot - cifra 5

Te caracterizează potenţialul de a-i învăţa şi a-i conduce pe alţii. Ai abilitatea de a fi răbdător şi de a explica noţiuni dificile astfel încât alţii să le înţeleagă. Eşti un mentor şi un profesor atât în viaţa profesională, cât şi în cea personală.


Papa simbolizează înţelepciunea, siguranţa de sine, succes prin asociere în afaceri sau căsătorie, normele sociale, dar şi tradiţionalismul exagerat, fanatismul, înşelătoria şi infidelitatea. Posibil două căsătorii sau doi copii.


Caracteristici cheie: mentor, profesor, înţelepciune, tradiţie

Îndrăgostiţii - cifra 6

Ai capacitatea de a schimba lucrurile prin pasiunea pe care o pui în ceea ce faci sau în ceea ce susţii. Eşti în căutarea dragostei şi o găseşti cu uşurinţă. Eşti o persoană uşor de iubit, ceea ce îţi aduce susţinerea şi afecţiunea celor din jur.


Îndrăgostiţii simbolizează iubirea, pasiunea, afecţiunea, dar şi indecizia, nehotărârea, alegerile dificile, infidelitatea. Posibil soţ/soţie şi amant sau două căsnicii.


Caracteristici cheie: iubitor, pasionat, amabil, plăcut

 

Carul - cifra 7

Ai potenţialul de a stabili ţeluri exacte şi de a-ţi canaliza întreaga energie pentru a le obţine. De asemenea, ai capacitatea de a lua deciziile cu mare hotărâre şi foarte rar dai greş.


Carul simbolizează succesul, talentele multiple, creativitatea, dar şi nerăbdarea, irascibilitatea, atitudinea dictatorială.

 

Caracteristici cheie: voinţa puternică, atingerea ţelurilor, încrederea

Forţa - cifra 8

Beneficiezi de o forţă interioară deosebită. Ai capacitatea de a face faţă persoanelor sau situaţiilor dificile cu foarte mult tact şi diplomaţie. Poţi intui cu foarte mare precizie dacă cineva încearcă să profite de pe urma ta sau a persoanelor apropiate ţie şi rezolvi astfel de situaţii fără să-ţi pierzi calmul.


Forţa simbolizează curajul, puterea, hotărârea, dar şi vanitatea, folosirea greşită a puterii, reprimarea emoţională.


Caracteristici cheie: diplomaţie, putere, reuşită

Pustnicul - cifra 9

Ai potenţialul de a te cunoaşte foarte bine şi de a analiza experienţele de viaţă care te-au transformat şi care ţi-au definit personalitatea. De asemenea, ai capacitatea de a-i ajuta pe alţii să descopere sensul vieţii.

 

Pustnicul simbolizează meditaţia, izolarea, înţelepciunea, disciplina şi tenacitatea, dar şi încăpăţânare exagerată, dificultăţi din cauza nerabdării, întârzierii. Probleme din cauza exceselor.  

 

Caracteristici cheie: introspectiv, egocentric, călăuzitor

Matul sau Nebunul - cifra 22

Eşti un spirit liber, în căutarea aventurii. Ai o gândire foarte deschisă şi abilitatea de a şti când să îţi asumi riscuri şi când nu. Ştii să te bucuri de toate plăcerile vieţii.


Matul simbolizează aventura, plăcerile, libertatea, spontaneitatea, individualitatea, dar şi excesele, inconştienţa, exagerările, iresposabilitatea.


Caracteristici cheie: spontan, individualist, entuziast