Horoscopul Crăciunului: Cum să-l faci fericit în funcţie de zodie

Ziua de Crăciun este binecunoscută pentru avalanşa de cadouri care se revarsă asupra noastră sau pe care trebuie să ...o revărsăm asupra celor dragi. Dacă încă nu ştii ce cadouri să pui în sac, semnele zodiacului îţi pot oferi unele indicii, dezvaluindu-ţi care sunt plăcerile ascunse ale nativilor, preferinţele şi părţi ale personalităţii. Evident, posibilităţile de a cumpăra un cadou sunt extrem de multe, aşa că vei găsi aici doar un număr reprezentativ şi de efect de idei de cadouri pentru nativii fiecărei zodii.

Capricorn (22 decembrie - 20 ianuarie)

Pentru un nativ Capricorn trebuie să alegi cadoul în aşa fel încât să nu-i răpească timp pentru a înţelege ce i-ai luat. De fapt, fiind recunoscuţi ca fiind foarte dedicaţi muncii lor, aceşti nativi vor aprecia lucrurile care urmează o anumită logică şi sunt mai mult decât practice. N-ar fi rău să întrebi, discret, înainte, ce anume are nevoie. Cadourile perfecte sunt cele care le simplifică viaţa sau cele care sunt ieşite din comun, extravagante, drept pentru care n-ar da niciodată bani să le cumpere. Poţi lua un GPS, un smartphone de ultimă generaţie ori o casetă de bijuterii făcută manual. Te poţi gândi chiar şi la un computer nou ultraperformant. Pentru a mai desprinde Capricornul de ocupaţiile zilnice oferă-i un abonament la sală, la masaj, la aromaterapie - sau cumpăra-i un set pentru acasă - ori o lenjerie de lux. De fapt, poţi să-i iei cam orice îi aduce un confort real în viaţă ...căci te avantajează şi pe tine!

Totuşi, dacă te-ai gândit la o bijuterie, atunci aceasta trebuie să fie exclusivă şi ar fi ideal să fie încrustată cu Rubine. Rubinul îi poate iniţia dorinţe intime, pe care - poate - nu le-ai cunoscut până acum.

Vărsător (21 ianuarie - 18 februarie)

Dacă nu ştiai că Vărsătorii sunt numiţi şi excentricii zodiacului, atunci ai o problemă cu cadourile. Dorinţa lor puternică de a fi unici îţi va da de furcă, dar poţi rezolva uşor cu cadouri personalizate. Un tricou? O geantă? Un set de batiste cu monogramă? Iată un început. Noile tehnologii sunt şi ele apreciate, aşa că te poţi gândi rapid la un gadget care să le fie la îndemână când pleacă intr-o călătorie sau când se află la volan. Nativilor Vărsător le place să fie în pas cu ultimele tendinţe tehnologice. Orice apărătură de ultimă oră va fi primită cu braţele deschise. Poţi să te gândeşti şi la ceva care să-i satisfacă şi latura excentrică, cum ar fi piese de inspiraţie folclorică exotică, accesorii futuriste, o plantă de care nu a auzit sau ...un piercing!

Ajungând la bijuterii, poţi să-i iei ceva cu granate. Nu numai că va fi de efect, dar Granatul mai are şi influente pozitive asupra purtătorului, inspirând curaj, credinţă, fidelitate dar şi dorinţe sexuale extreme.

Peşti (19 februarie - 20 martie)

Pentru a-i putea oferi un cadou perfect nativului Peşti, va trebui să-l aduci cu picioarele pe pământ. Fiind visătorii zodiacului, acest nativi s-ar putea să nu dea prea mare importanţă cadoului pe care l-ai cumpărat din tot sufletul şi cotrobăind din greu prin magazinele dedicate. Totuşi, nu trebuie să uiţi de sensibilitatea lor şi de caracterul intuitiv. O carte sau o cutie de bijuterii învelite în piele, bilete la teatru sau la concert pot avea darul de a le canaliza interesul şi energia. Peştii pot, de asemenea, să se bucure la cadouri care să le stimuleze puternic simţurile foarte dezvoltate, cum ar fi băuturile fine, prăjiturile exotice, lumânările aromate ori un parfum pe care nu l-au mai avut. Fiind sensibili şi sentimentali, poţi luă în considerare şi suvenirurile, cutiile pentru suveniruri ori bijuterii, ramele sau albumele foto.

Dacă nu te-ai hotărât ce să-i iei, poţi să cauţi o bijuterie cu Ametist sau doar o piatră semifinisată. I se potriveşte nativului Peşti şi îi poate influenţa în bine sistemul imunitar, calitatea sângelui şi îi poate diminua durerile de cap. Ametistul pus sub pernă pare a avea că efect un somn profund şi benefic.

Berbec (21 martie - 20 aprilie)

O personalitate carismarica imensă, cu tendinţe către aventuri şi dorinţa puternică de a ieşi în evidenţă. Astfel, cadourile unicat, dacă se poate şi cu utilitate practică imediata, sunt extrem de binevenite. Berbecii apreciază gadgeturile de ultima oră dar şi chemările spre aventură, cum ar fi bilete de călătorie, de vacanţă sau la un eveniment sportiv. Nu vor spune nu unui cadou mai deocheat, mai îndrăzneţ. Dacă ai o relaţie cu cineva născut sub zodia Berbecului, atunci vei avea succes cu un cadou care să-i stârnească impulsurile sexuale: lenjerie sexy, parfumuri pentru seducţie sau chiar jucării erotice.

Dacă întâlneşti în drumurile tale un boutique cu pietre preţioase sau semipreţioase, cumpăra-i un Aquamarin sau o bijuterie cu această piatră. Pentru Berbeci, această piatră are şi un rol protector pentru sănătate, dar şi în calmarea stărilor nervoase şi a micşorării tensiunii.

Taur (21 aprilie - 21 mai)

Pentru nativii Taur, cadourile care le amintesc de emoţiile dragostei, de simplitate şi propriul confort sunt cele mai aşteptate. Nu vor neglijă nici latura practică a cadourilor, aşa că poţi lua în considerare orice lucru care nu necesită montaj, deci poate fi folosit imediat. Sau consumat! Cum ar fi o băutură fină, o ciocolată scumpă. Nu neglija nici lucrările de artă - tablourile ar fi bine să fie gata înrămate! Lenjeria de pat cât mai elegantă va fi un cadou de neuitat, iar orice alt lucru care poate să stea la vedere în casă poate fi oferit fără probeme. Important este ca ceea ce îi dai cadou să transmită stil şi calitate, chiar de la prima vedere.

Pentru un cadou mic, dar de efect, poţi să te orientezi către o bijuterie cu safire. Pentru Tauri, această piatră semipreţioasă este benefică, fără să uităm că Safirul este, încă din antichitate, simbolul fidelităţii şi al sufletului. Cel mai valoros safir este cel albastru, iar dintre nuanţe cea mai valoroasă este albastrul pur şi intens. Deşi diverse calităţi i-au fost atribuite Safirului, de-a lungul timpului, cea mai des întâlnită este consecvenţa, făcând referire la sentimentele care durează lungi perioade de timp, cum ar fi o prietenie pe viaţa sau o iubire veşnică.

Gemeni (22 mai - 21 iunie)

Nativii Gemeni sunt persoane recunoscute pentru nevoia lor de cunoaştere, pentru imaginaţie, umor şi o energie debordantă. Aşadar, poţi să cauţi un cadou care să le stârnească uşor imaginaţia, cele făcute manual sunt foarte apreciate, şi care să le aducă zâmbetul pe buze, mai ales dacă face referire la o eventuală legătură dintre voi. Gemenii apreciază, de asemenea, orice le lărgeşte orizontul de cunoaştere şi le deschide orizonturile lumii. Cărţile pot fi un minunat cadou, iar cele în format electronic sunt excepţionale, deoarece un Geamăn poate fi permanent în mişcare, iar acestea pot fi luate simplu peste tot, cu ajutorul gadgeturilor moderne. Aşadar, camerele foto-video digitale pot intra în vederile tale, dar şi un abonament la spa, pentru că le place la nebunie să se răsfeţe, iar programul încărcat nu le permite să îşi rupă cu bună ştiinţă din programul zilnic. Fă-i o surpriză, în orice caz!

Bijuteriile cu Agate sau piatră în sine vor fi bine primite de Gemeni, mai ales că este o piatră semipreţioasă care le prieşte. Îi sunt atribuite diverse calităţi, cum ar fi inducerea unei stări de calm plus concentrare, dar ajută şi la menţinerea santatatii şi prosperităţii pe termen lung. Se mai crede că amuletele cu Agate protejează de pericole de-a lungul voiajurilor lungi.

Rac (22 iunie - 21 iulie)

Pentru a-i oferi un cadou unui Rac trebuie să ţii cont de faptul că acest nativ are darul de a percepe cuvintele la un nivel de emoţie şi sensibilitate greu de atins de alt semn al zodiacului. Iubeşte cadourile care generează momente pline de sentimentalism şi care îi răscolesc trăirile interioare. Nativii Rac pot vărsa lacrimi de bucurie dacă le vei oferi fie un album cu fotografii, în care - de ce nu? - apăreţi împreună în ipostaze romantice, sau doar o ramă foto - dar personalizată! Bijuteriile inscripţionate sau ultimele invenţii care îi fac domiciliul un habitat cât mai apropiat de perfecţiune sunt, de asemenea, apreciate. Racii apreciază orice le poate face spaţiul personal confortabil, cum ar fi pernele pufoase, decoraţiunile clasice, lumânările parfumate sau piese de mobilier somptuoase.

În goană ta după cadouri, gândeşte-te şi la o piatră semipreţioasă potrivită pentru nativul Rac, cum ar fi Smaraldul. Îi aduce înţelepciune, alungă spiritele malefice şi aduce noroc, ba chiar se crede că îi poate deschide ochii asupra infidelităţii!

Leu (22 iulie - 22 august)

Nu uita, când te hotărăşti să-i cumperi un cadou unui nativ Leu, că acesta iubeşte spectacolul, iubeşte să fie în centrul atenţiei, să fie tratat că un rege! Ceea ce poate însemna şi că trebuie, sau "n-ar fi rău", să-i iei cadouri consistente sau scumpe. Brandurile de renume vor fi bine primite, oricât de mică este "atenţia" oferită! Iar dacă nu poţi îndeplini aceste condiţii, atunci alege ceva care, măcar, să arate foarte bine. Aşadar, oferă-i orice simbolizează luxul şi strălucirea, cum ar fi un ceas, o bijuterie fină, un lichior exclusivist, o geantă de firmă sau - de ce nu? - ...o pijama de lux!

Pentru un nativ Leu, negru poate însemna foarte uşor Onix! Piatră semipreţioasă, pusă pe o bijuterie de efect îi va folosi fără să ştie! Onixul are darul de a-i alunga gândurile negre şi să atragă în jurul său vibraţiile pozitive. Aici ar trebui să fii cu băgare de seamă, pentru că în unele boutiquri sau tarabe se vând agate negre, pe post de onix.

Fecioară (23 august – 22 septembrie)

Mare atenţie atunci când cumperi un cadou pe care să-l oferi nativului Fecioară! Şi asta pentru că are reputaţia unei persoane extrem de atente la micile detalii, aflate mai mereu în căutarea perfecţiunii şi cunoaşterii. Tocmai de aceea, va aprecia foarte mult cadourile extrem de practice şi, dacă se poate, cât mai moderne. Un telefon, un iPad, o geacă de piele sau textile, dar făcută artizanal, un tablou modern ori o fotografie poster vor fi bine primite. De asemenea, orice cadou care îi poate fi util pentru perfecţionare - personală sau profesională - ori ceva care să însemne o experienţa culinară deosebită, pot impresionă.

Din categoria cadourilor nepractice, dar frumoase, fac parte şi bijuteriile, care, în cazul nativului Fecioară, trebuie să aibă Calcedonie. Despre acest cristal se spune că emană spiritualitate şi credinţă, permitandu-i posesorului să îşi menţină o sănătate mintală bună.

Balanţă (23 septembrie - 22 octombrie)

Dacă inima ta este cedată unei Balanţe, atunci ştii prea bine că această este iubitoare de frumos, de echilibru, armonie şi romantism. Mai mult, rafinamentul său ar putea să-ţi creeze dificultăţi în alegerea cadoului. Aşadar, oferă-i, în primul rând, un cadou care să fie de cea mai bună calitate, fără compromisuri, dacă se poate şi cu un design deosebit, sofisticat şi elegant. Greu, nu-i aşa? Iar dacă îţi mai spunem că nativul Balanţă iubeşte luxul, atunci va trebui să te gândeşti din start fie la un parfum deosebit, fie la produse de lux pentru îngrijire corporală - ceva ce nu şi-ar cumpăra în mod obişnuit, în timpul anului. Poţi să îi oferi abonament la un centru spa, la masaj, o lucrare de arta sau un obiect de arta contemporană pentru casă. De asemenea, îi va plăcea foarte mult un set de bilete pentru un concert ori pentru o excursie romantică în doi.

Dacă te-ai gândit la o bijuterie, n-ar fi rău să aibă încrustată o piatră semipreţioasă. Această poate fi Peridotul, sau olivină, cea care îi poate susţine succesul, norocul şi îi aduce liniştea. Este o piatră bună şi pentru cupluri, având darul de a inhibă trăirile negative, aşa că nu-ţi rămâne decât să o cumperi, chiar şi în formă brută.

Scorpion (23 octombrie - 21 noiembrie)

Pentru nativii Scorpion va trebui să faci un slalom printre senzualitate, putere şi mister! Ceea ce îi vei cumpăra va merge direct la inima sa şi te poate ţine minte toată viaţa. Ai grijă să ţii ascunsă orice informaţie despre cadou, căci are o bună intuiţie şi empatie, dar dacă ai trecut de zidul emoţional, te-ai aranjat. O minte ascuţită şi iscoditoare este ceea ce trebui să învingi, aşa că poţi să-i cumnperi un puzzle ori un joc în care trebuie să rezolve tot felul de mistere, capcane etc. Cadourile traznite sunt şi ele pe placul Scorpionilor precum şi cele care încălcă diverse tabuuri. Sunt bune şi cărţile despre mistere, cele care pun mintea la încercare, dar şi jucăriile sexuale, uleiul de masaj, candele cu arome ...sexy! Căutarea intr-un singur magazin de cadouri s-ar putea să nu-ţi ajungă.

Dacă te gândeşti să-i dai un impuls nativului Scorpion în menţinerea unei căsnicii fericite sau doar să-i susţii dragostea, poţi să-i oferi o piatră semipreţioasă sau o bijuterie cu Aquamarin. Mai are darul de a-i spori energia şi vitalitatea.

Săgetător (22 noiembrie - 21 decembrie)

La Săgetător ar trebui să-ţi fie destul de uşor, aceşti nativi fiind mai mereu optimişti, cu spirit de aventură şi cu dorinţa de distracţie. Un cadou frumos e bun, cadou să fie. Tousi, nu uită că-i plac călătoriile, aşa că o invitaţie intr-o excursie, fie ea şi de weekend, e potrivită. De fapt, orice este legat de acest aspect al vieţii poate fi bun de cadou. O cameră foto, video ori un set de trollere de călătorie pot fi perfecte. DVD-uri cu filme de comedie ori carţile de comedie, un coş de picnic - ce contează că e iarnă, doar e cadou! - nişte dulciuri fine şi exotice pot lua prin surprindere Săgetătorul. S-ar putea să-i placă, şi să fie şi mulţumit, o conversaţie care să-i pună în valoare natură filozofică, ori o plimbare în care să se manifeste în toată splendoarea.

Dacă se întâmpla asta, poţi să-i îndrumi paşii către un boutique cu pietre semipreţioase de unde să-i oferi cadou Săgetătorului o bijuterie cu Topaz sau doar o piatră semifinisată. Pe care e bine să şi-o aleagă singur! Topazul ajută nativii să depăşească depresiile şi angoasele nocturne.

MAI MULT DESPRE: sarbatori, cadouri, Craciun, zodii, astre