De ce isi urasc femeile corpul

Nu este o noutate faptul ca marea majoritate a femeilor din ziua de astazi sunt nemultumite de corpurile lor; realitatea este ca suntem in continuare fascinate de celebritati si de tot ce le caracterizeaza, inclusiv greutatea, conditia fizica si stilul.

Daca le intrebam pe femei care este motivul pentru care isi urasc corpul, nici una nu mentioneaza influenta mass-mediei. Exista o stransa legatura intre aceasta ura si abuzurile suferite in copilarie, ca si mesajele primite de la mama (spre exemplu: "barbatii nu suporta femeile grase la bratul lor") sau ironiile colegilor referitoare la excesul ponderal.

Unele femei considera normal sa-si urasca corpul, sa fie nemultumite de aspectul lor si sa-si doreasca ceva diferit: un alt nas, alta forma a abdomenului, a sanilor, a soldurilor, o alta culoare de par.

De aceea, ele poarta tocuri pentru a parea mai inalte, isi pun accesorii stralucitoare pentru a atrage atentia, ochelari rotunzi pentru armonizarea fetei sau isi vopsesc parul, considerand ca nimic nu este indeajuns.

Majoritatea copiilor cred ceea ce le spun parintii, indiferent daca este bine sau rau pentru ei. Daca parintii ne cand spun ca suntem grasi si oamenii grasi sunt lenesi si prosti, cand vom deveni adulti, vom pastra aceste convingeri ca si cum ar fi ale noastre. Ne vom rani singuri, cu aceste ganduri negative.

Daca zilnic gandim ca nu aratam asa cum ar trebui, ce rost are sa ne mai uitam in oglinda, doar pentru a constata ca nu corespundem standardelor autoimpuse? Cand ne uram corpul, aceasta ura atrage dupa sine supararea si pentru a ne alina, vom apela la mancare si ne vom ingrasa, si astfel intram intr-un cerc vicios din care este dificil sa mai iesim.

A venit timpul sa adresam provocari vechilor convingeri negative care ne dicteaza comportamentul; va trebui sa recunoastem ca e posibil ca parintii nostri sa fi fost ignoranti sau limitati si ceea ce am invatat de la ei nu trebuie sa devina reguli dupa care sa ne ghidam tot restul vietii.
E cazul sa incepi sa gandesti pozitiv: incearca sa-ti identifici calitatile, lasand deoparte defectele, si exerseaza acest lucru zilnic, pana ajungi sa crezi ca intr-adevar ai aceste calitati, asa cum ani de zile ai crezut ca ai numai defecte.

  •  Imprieteneste-te cu corpul tau! Indiferent de forma pe care o are, asuma-ti responsabilitatea si accepta-te asa cum esti! Iarta-te ca nu ai fost intelegatoare cu corpul tau, care te ajuta sa te misti, sa respiri, sa simti!

  •  Corpul nu te va trada si iti va acorda in continuare tot suportul de care ai nevoie.

  •  Promite-ti ca vei actiona in sensul de a oferi corpului tot ceea ce are nevoie si in primul rand, sanatate; incepe chiar de azi!

  •  Nu iti face asteptari nerealiste in ceea ce priveste forma corpului; cand treci prin fata oglinzii, nu te mai critica, mai bine privieste-te in ochi, spune-ti ca totul este in regula cu tine si chiar asa te veti simti!


Poti realiza orice ii dictezi mintii sa faca; creeaza-ti o noua atitudine pozitiva fata de corpul tau, ca pe un dar pe care-l faci unui prieten!