Cum să îţi dai seama că a sosit momentul să îţi schimbi locul de muncă, în funcţie de zodia ta

Nu toţi oamenii sunt atât de norocoşi să îşi găsească meseria de vis din prima. De cele mai multe ori, e nevoie de multă muncă pentru a ajunge acolo unde vrei în viaţă. Iată cum să îţi dai seama că a sosit momentul pentru o schimbare profesională!

Berbec (21 martie - 20 aprilie)

Când te-ai angajat prima oară, cu siguranţă ai pornit cu mult entuziasm.

Să ştii că cineva te vrea în compania lui e un sentiment plăcut. Pasiunea şi interesul pentru acel job cu siguranţă au fost extrem de mari. Pe măsură ce ai început să înveţi lucruri noi şi ţi-ai cunoscut colegii, pasiunea a început să crească. Acum, toate acestea, se simt ca un efort interesant şi mai mult ca un angajament pe termen lung pe care nu ştii dacă îl mai vrei. Când începe să te preocupe din ce în ce mai puţin contribuţia ta la compania actuală, e timpul să te gândeşti la o schimbare şi la găsirea unui job nou, care să te facă să te simţi din nou încântat că mergi la serviciu.

Taur (21 aprilie - 21 mai)

Ai momente când simţi că ai un job doar pentru stabilitate şi nu e nicio ruşine în asta.

Ai facturi de plătit, la urma urmei. Dar, chiar şi atunci când un loc de muncă nu a fost pe placul tău, ai reuşit să profiţi cât mai mult de acea experienţă pentru a-ţi face un renume. Acum, experienţa nu mai e de ajuns pentru tine. E timpul să te gândeşti la o schimbare în momentul în care simţi că îţi pierzi timpul. Când realizezi că şeful nu se mai gândeşte la tine sau la contribuţiile tale şi simţi că nu mai lucrezi la maximul tău potenţial, reorientează-te!

Gemeni (22 mai - 21 iunie)

Eşti genul de persoană căreia îi place să se trezească entusiasmată cu privire la ziua care urmează.

Soarele străluceşte pe cer, ai un program pe care ţi l-ai stabilit şi viaţa este bună. Dacă începi să simţi frică atunci când mergi la birou, s-ar putea să fie timpul pentru o schimbare. Dacă dimineaţa eşti deja stresat şi supărat, e pentru că nu te mai simţi împlinit cu slujba ta. Nu ignora aceste sentimente, ci caută în timpul liber noi locuri de muncă. E doar o chestiune de timp până se va produce această schimbare, deci probabil că e bine să îţi cauţi ceva nou cât încă eşti motivat.

Rac (22 iunie - 21 iulie)

Tu încerci să nu te concentrezi pe emoţiile negative, dar când eşti blocat într-un job care nu e pe placul tău, este greu să nu simţi aceste lucruri.

Poţi fi uneori pesimist şi când începi să nu mai vezi o parte frumoasă a job-ul pe care îl ai de mult timp sau nu mai găseştirezolvări ale problemelor cu care te confrunţi, atunci e momentul să te opreşti. Dacă începi să te simţi subevaluat, subapreciat şi chiar prost plătit, schimbarea este necesară.

Leu (22 iulie - 22 august)

Da, job-ul tău este muncă şi atât din punct de vedere tehnic, dar dacă îţi place ce faci, nu trebuie să simţi acest lucru.

Dacă slujba ta nu îţi mai aduce bucurie, este posibil să fie momentul pentru a începe să cauţi ceva nou. Chiar dacă îţi plac şeful şi colegii, există o diferenţă între senzaţia de provocare şi senzaţia de a vrea să termini cât mai repede ziua. Îţi place munca împletită cu pasiunea şi provocarea. Când toate zilele la birou încep să devină la fel, atunci e momentul pentru o schimbare.  

Fecioară (23 august – 22 septembrie)

Eşti dispus să suferi un pic în numele muncii, atât timp cât la final toate eforturile tale sunt răsplătite aşa cum îţi doreşti.

Este timpul să te gândeşti la o schimbare a locului de muncă dacă simţi că sănătatea ta începe să fie afectată. Sacrificarea somnului, rutina zilnică şi alimentaţia, sacrificarea sănătăţii mentale pentru a-ţi mulţumi şeful şi sănătatea emoţională pentru a face faţă stresului din viaţa ta sunt lucruri extrem de importante. Nu îţi pune sănătatea în pericol doar pentru un salariu.

Balanţă (23 septembrie - 22 octombrie)

Eşti conştient de faptul că există şi zile bune şi zile proaste la locul de muncă, sau urcuşuri şi coborâşuri, pentru că aşa este viaţa.

Trebuie să iei totul ca atare şi să faci lucrurile să funcţioneze. Tu eşti una dintre acele persoane care ştiu că după furtună răsare întotdeauna soarele, cu alte cuvinte, ai găsit un echilibru. Acestea fiind spuse, orice fel de dezechilibru te poate arunca într-un haos total. Încearci pe cât posibil să împaci atât viaţa perofesională, cât şi pe cea personală, dar când simţi că sunt mai multe zile negative decât cele pozitive, atunci e momentul pentru o schimbare. Tu, dintre toate persoanele, eşti cea mai capabilă să identifici orice fel de dezechilibru în viaţa ta, aşa că nu îl ignora doar pentru un salariu!

Scorpion (23 octombrie - 21 noiembrie)

Este foarte important să simţi vibraţii pozitive la locul de muncă.

Nimic nu te debusolează mai mult decât să fii în jurul unui şef toxic sau într-un mediu de lucru nepotrivit. S-ar putea să îţi fi plăcut la început, dar lucrurle se pot schimba repede. Dacă ajungi în acest punct, este momentul să te gândeşti la o schimbare. Chiar dacă eşti o persoană destul de perceptivă, faptul că eşti foarte sensibil te poate împiedica să îţi dai seama dacă te afli în locul potrivit sau nu. În timp ce această toxicitate s-ar putea să nu îţi afecteze în mod direct munca, te va afecta pe tine ca şi persoană.

Săgetător (22 noiembrie - 21 decembrie)

Niciodată sau cel puţin încerci să nu alegi un loc de muncă care nu este distractiv.

Viaţa este prea scurtă şi deja plină de responsabilităţi ca să stai într-un loc pe care îl urăşti. Înainte de a lua orice decizie cu privire la o schimbare profesională, întreabă-te dacă în poziţia actuală ai posibilitatea de a avansa, de a te distra sau dacă munca pe care o faci aduce valorii vieţii tale. Dacă simţi că e doar un alt lucru care trebuie făcut, atunci nu merită să rămâi aici. Acum e momentul perfect pentru a-ţi îndrepta atenţia către altceva.

Capricorn (22 decembrie - 19 ianuarie)

Locul tău de muncă este mai mult decât un job pentru tine.

Este o carieră şi o investiţie pentru viitorul tău. Dar, e posibil ca ceea ce ai simţit când te-ai angajat să nu mai simţi acum. Este timpul să îţi cauţi altceva atunci când nu mai ai posibilitatea să evoluezi. Când ţi-ai început activitatea, compania ţi-a făcut probabil câteva promisiuni importante. Dar, timpul a trecut şi acestea nu au fost puse în aplicare. Dacă ajungi în acest punct, job-ul actual nu merită timpul tău, aşa că trebuie să pleci.

Vărsător (20 ianuarie - 18 februarie)

Unul dintre cele mai mari coşmaruri ale tale este un loc de muncă fără niciun scop sau înţeles, unul care nu contribuie pozitiv la viaţa ta în niciun fel.

Angajamentul nu a fost niciodată punctul tău forte, deci e ceva obişnuit pentru tine să ai crize existenţiale din când în când. Ai putea regreta că ai acest job, sau că nu ai călătorit mai mult când aveai mai puţine responsabilităţi. Chiar dacă eşti dispus să îţi asumi riscuri şi să încerci lucruri noi, tu ai nevoie de permisiunea cuiva pentru a începe un nou capitol pe plan profesional. Când te trezeşti întrebându-te dacă oare chiar e locul potrivit pentru tine, atunci e momentul pentru o schimbare.

Peşti (19 februarie - 20 martie)

Tu cauţi fericire, comunitate şi valoare într-un job şi în cariera ta.

Şi cum te pricepi atât de bine să citeşti oamenii şi situaţiile, la fel de uşor îţi dai seama şi când nu eşti binevenit într-un loc. Este momentul perfect să îţi schimbi locul de muncă atunci când începi să te simţi subevaluat. Oamenii ar putea crede că doar îţi place să te plângi, dar dacă nu eşti apreciat pentru ceea ce faci, atunci ar trebui să îţi cauţi un alt job. Caută un mediu unde să nu te simţi un simplu robot!