10 idei preconcepute despre femei

Ai tot auzit spunandu-se despre femei ca sunt incapabile sa schimbe o roata la masina, ca nu conduc bine, ca sunt mereu interesate de bani, iar enumerarea poate continua in aceeasi nota.

Ai tot auzit spunandu-se despre femei ca sunt incapabile sa schimbe o roata la masina, ca nu conduc bine, ca sunt mereu interesate de bani, iar enumerarea poate continua in aceeasi nota.

Exista doua lucrari pe aceasta tema De ce barbatii ne cred asa? (iar femeile iubesc ciocolata)", scrisa de Gilles d'Ambra, si "Teste ca sa te cunosti mai bine", care au facut furori in Franta si in Romania.

Amuzante si pertinente, comentariile lui Gilles d'Ambra desfiinteaza ideile preconcepute despre femei.

Femeile se urasc unele pe altete


Parerea barbatului: Matei, de 33 de ani: "Sunt invidioase unele pe altele, se masoara unele pe altele, se cantaresc, mai ales cand este vorba despre cum arata si despre barbati. Am sentimentul ca femeile sunt mai interesate sa se analizeze unele pe altele, decat de propria lor viata.
Parerea mea!".

De ce cred barbatii asta?

"Este o chestiune care tine de instincte. Femeile sunt in permanenta in cautarea a ceva mai bun, a ceva mai sigur, dar o fac de cele mai multe ori instinctiv. Rivalitatea dintre femei este o chestiune care tine de perpetuarea speciei si este o atitudine de care femeile nu sunt mereu constiente", explica Gilles d'Ambra. "Rivalitatea dintre femei se manifesta, cel mai acut, in perioada ovulatiei. Este doar instinct, este vorba despre perpetuarea speciei", subliniaza Gilles d'Ambra.

Barbatii au simtul umorului, femeile nu


Parerea barbatului: "Nu vreau sa ma credeti misogin, dar sincer cred ca femeile nu stiu sa se amuze, nu au simtul umorului, sau il au intr-o forma nedezvoltata. Profesionisti-femei in domeniul umorului apar foarte rar.
De fapt, cred ca nici nu exista!",  spune Max – 29 de ani.

De ce cred barbatii asta?

Psihosociologul explica: "Femeile sunt cu certitudine mult mai putin dispuse la autoironie decat sunt barbatii. Pentru a avea umor, trebuie sa ai o anume detasare fata de tine insuti si de increderea in propria ta persoana. Iar femeile tin foarte mult la ceea ce inseamna increderea in sine, de unde si dificultatea de a se amuza pe socoteala lor... Dar este posibil sa se amuze foarte bine atunci cand fac glume pe seama barbatilor!".