Strobing-ul, cea mai nouă tendinţă de conturare a feţei

Până nu demult, contouring-ul era una dintre cele mai folosite tendinţe în machiaj, timp de câţiva ani a populat zona de beauty! Ce ai spune dacă ai şti că există un trend anti-contouring?

Până nu demult, contouring-ul era una dintre cele mai folosite tendinţe în machiaj, timp de câţiva ani a populat zona de beauty! Ce ai spune dacă ai şti că există un trend anti-contouring?

Strobing make-up este cea mai nouă tendinţă de conturare a feţei şi se răspândeşte cu o rapiditate fantastică, ceea ce ne arată că ne-am cam săturat de clasicile tehnici. Noutatea constă în faptul că a simplificat foarte mult etapele şi nu mai ai nevoie de două nuanţe de fond de ten, pudră, iluminator şi o mulţime de ustensile ci doar de un iluminator! Eu, personal, mă declar îndrăgostită de această tehnică, este mult mai prietenoasă, dă chipului luminozitate dar nu-l încarcă, îi dă un aspect mai sănătos, pare foarte bine hidratat! Oricum vei vedea în cele ce urmează, pentru că, ghici ce? Ţi-am pregătit un tutorial din care să înveţi şi tu!

Demachiem, tonifiem şi hidratăm tenul, ca la fiecare machiaj, pentru hidratare putem folosi o cremă un pic mai grasă, care să facă tenul să lucească.

Atenţie însă, înainte de a începe machiajul aştepta 5 minute că produsul să fie absorbit în piele, altfel rişti ca produsele să patineze.

Dacă simţim nevoia să corectăm cearcănele, le putem corecta, însă nu mai punem din abundenţă produs ci doar cât să acoperim.

Aplicăm fondul de ten într-o nuanţă cât mai apropiată de cea a pielii, poţi folosi un produs ce dă un finish satinat tenului.

Pudra va fixa machiajul, mai ales dacă am folosit o cremă mai hidratantă.

Dacă este cazul corectăm şi stilizăm sprâncenele, însă nu le vom defini perfect ci cât mai natural.

Acum urmează partea cea mai interesantă a machiajului.

Cu un iluminator, poate lua forma unui baton cremos sau clasicul iluminator praf, luminăm partea superioară a pomeţilor, punctele cele mai înalte ale arcadei, arcul lui Cupidon şi bărbia şi podul nasului.

În colţul intern al ochilor vom folosi un fard sidefat deschis.

Pe pleoapa mobilă aplicăm un fard în nuanţe bronzante. Pe care îl aplicăm şi la baza genelor inferioare.

Cu o pensulă de blending difuzăm produsul spre arcadă, până obţinem o trecere între nuanţe.

Pe waterline aplicăm un creion cremos alb, acesta va da şi mai multă luminozitate ochilor şi va evidenţia şi culoarea irisului.

Aplicăm un fard în nuanţe uşor bronzante sau o pudră pentru contouring.

Realizăm machiajul buzelor şi începem cu definirea loc cu ajutorul unui creion contur de buze.

Aplicăm rujul într-o nuanţă apropiată conturului.

Pe centrul buzelor putem interveni cu un fard irizant, care să dea mai mult volum.

Machiajul este gata! La final tenul trebuie capete un aspect luminos, dar o luminozitate controlată şi poziţionată exact unde trebuie!

Nu exagera cu iluminatorul, este ceea ce aş vrea să reţii.

Abia aştept şedinţa de tendinţe de la cursul de machiaj, pentru a le prezenta şi studentelor mele această tehnică!

 

Mulţumirile mele merg către Oana, modelul meu, care de altfel este şi make-up artist, a absolvit cursurile şcolii mele de machiaj ABA MAKE-UP ACADEMY şi către Cristian Dobre, unul dintre cei mai buni fotografi!

Kiss, kiss,

Alina,

The art of illusion,

The world of make-up