Grammy 2014: Cum au fost făcute machiajele vedetelor. Inspiră-te!

Care au fost trucurile vedetelor pentru o apariţie memorabilă pe covorul roşu al Premiilor Grammy? Mirela Păduraru, consilier în estetică, trainer cosmetică & machiaj profesional (www.mirelapaduraru.ro) îţi dezvăluie din secretele lor.

 

Foto: Hepta

MADONNA

Se ştie că Madonna utilizează tratamentul cu oxigen hiperbaric Intraceuticals, chiar înainte de şedinţa de machiaj, pentru a avea un ten perfect întins, luminos şi hidratat. Alegând o anumită tematică a vestimentaţiei, purtând pălărie şi părul blond lăsat liber, Madonna a optat pentru un ten de porţelan şi un machiaj de o simplitate studiată. Aripile nasului au fost discret umbrite iar puntea nasului se continuă frumos cu o pereche de sprâncene perfecte, un pic mai închise la culoare decât părul, într-o anumită nuanţă de maro (blondele pot studia cu atenţie cazul). Machiajul ochilor este curat, dar eyeliner-ul perfect aplicat în linia genelor şi folosirea unor gene false cu aspect natural conferă tinereţe şi luminozitate privirii. Piesa de rezistenţă: rujul roşu, singura pată de culoare a ţinutei.

PINK

Una dintre cele mai frumoase apariţii pe covorul roşu al Premiilor Grammy, Pink a mizat pe rochia roşie, coafura perfectă şi un machiaj impecabil. Ca machiajul să fie piesă de rezistenţă, a optat doar pentru cercei, lăsând decolteul liber. Corecţiile fetei (corectarea nasului, conturarea pomeţilor, umbrirea bărbiei şi conturarea discretă a părţilor laterale) au fost executate cu genialitate, astfel încât faţa lui Pink să pară armonioasă. O mână de maestru a creat sprâncene perfecte ca formă şi culoare. Observaţi culoarea frumoasă a sprâncenelor în armonie cu rădăcina firului de par (un pic mai închisă şi mai caldă decât blondul platinat, rece). Machiajul are ca punct de atracţie zona ochilor, evidenţiaţi cu eleganţă prin machiaj şi o pereche de gene false, care nu atrag atenţia în context. Cu o dantură strălucitoare ca a lui Pink, rujul nude se încadrează perfect în schema de machiaj.

CIARA

Cea mai strălucitoare apariţie pe covorul roşu şi cea mai sexy mămică! Cu o rochie senzaţională şi culori armonizate pielii, Ciara a renunţat la accesorii inutile, lăsând decolteul liber şi pielea ei să strălucească în lumina flash-urilor. Machiajul a şters ca prin minune cearcănele de pe chip, a subţiat nasul, a conturat incredibil de frumos pomeţii şi a evidenţiat o pereche de sprâncene naturale, superbe, armonizate din punct de vedere cromatic cu ... rădăcina firelor de păr, mai închisă decât restul coafurii. Rujul, un nude rosé, conturează discret buzele senzuale, cărnoase, fiind mai mult o modalitate elegantă de a sublinia dantura perfectă. Un machiaj impecabil, de o naturaleţe studiată şi o apariţie memorabilă pe covorul roşu!

KATY PERRY

O rochie incredibil de frumoasă, o apariţie diafană desprinsă parcă dintr-o poveste... Katy are o faţă armonioasă, cât mai aproape de idealul de frumuseţe, cu nişte ochi senzaţionali. Dacă eşti brunetă cu ochii cenuşii, verzi sau albaştri şi ai pielea albă, inspiră-te din look-ul ei. Începem cu tenul, perfect uniformizat, cu aspect luminos. Continuăm cu sprâncenele frumos conturate, de culoare... castaniu închis! Aţi ghicit, dacă blondele folosesc pentru sprâncene un ton-două mai închis, brunetele îşi deschid un ton-două sprâncenele, pentru a nu părea că au un aspect dur, agresiv. Îndrăzneşte un eyeliner, gene false şi un machiaj cu un blending impecabil (nu există delimitări clare de culoare), cu un blending impecabil (nu există delimitări clare de culoare), pomeţi subliniaţi într-un roz diafan şi buze rosé, inteligent mărite prin adăugarea unui strop de gloss pe buza inferioară şi a unei cantităţi infime de iluminator deasupra buzei superioare (arcul lui Cupidon).

TAYLOR SWIFT

Atunci când ai o silueta ca a lui Taylor şi o pui în evidenţă cu o rochie spectaculoasă, dar într-o linie simplă, curată, machiajul este gândit ca o completare a ţinutei. Aici s-au creat ochi hipnotici, punându-se în evidenţă culoarea excepţională a ochilor, înrămaţi de o pereche de sprâncene elegante, bine finisate. Genele false de o lungime rezonabilă adaugă un plus de volum şi lungime genelor naturale, conferind profunzime privirii. Aripile nasului sunt uşor umbrite, pentru a crea o privire mai dramatică, dar pomeţii şi buzele au un machiaj extrem de natural. Deasupra pomeţilor s-a folosit iluminator sau o pudră de luminozitate, pentru a evidenţia jocul subtil de lumini şi umbre al machiajului genial realizat.

TAMAR BRAXTON

Tamar a mizat pe o reţetă fără greş: rochia roşie perfect adaptată ca nuanţă şi model, un corp de zeiţă, lipsa accesoriilor inutile, coafură bine armonizată cromatic şi un machiaj atent executat. Observaţi sprâncenele exact în acelaşi ton cromatic cu părul. Ţinând cont de trăsăturile persoanelor de culoare, ca să obţii această nuanţă este necesar să decolorezi sprâncenele şi abia apoi să le machiezi în ton cu nuanţa părului. Nasul este „sculptat” din machiaj pentru a atenua lăţimea, umbrele la ochi urmăresc ridicarea optică a ochilor. Ţinând cont că la Tamar este o uşoară asimetrie a formei ochilor (un ochi este uşor diferit că mărime şi formă de celălalt), s-a mers pe ideea unui machiaj corector, fără culori puternice (care ar fi evidenţiat defectul). Tot din acest motiv culoarea buzelor pare un pic neobişnuită sau ciudată în raport cu restul machiajului şi culoarea rochiei: duce mai degrabă spre un roz. Nu este nici roşu, nu este nici nude şi pare un pic diferită de context, dar vă asigur că în mod deliberat s-a creat acest lucru. Trucul utilizat se numeşte „dirijarea atenţiei”.

COLBIE CAILLAT

Deşi, la prima vedere, ar părea un look de milioane, există câteva amănunte care, din punct de vedere estetic, au adus un minus: fondul de ten luceşte nedorit în lumina flash-urilor, sprâncenele deşi sunt bine machiate sunt prea arcuite pentru a se potrivi fizionomiei şi buzele au un machiaj dezastruos. Voi argumenta de ce: creionul de buze nu este armonios întrepătruns cu rujul, buza de sus este mărită artificial vizibil din machiaj şi rujul pare şters sau „mâncat” pe buza de jos. Atunci când decizi să porţi ruj roşu pe... covorul roşu la o decernare de premii, machiajul buzelor trebuie să fie impecabil! Fără ruj care se întinde, fără pată de gloss care, în loc să adauge volum, pare că „asortează” nedorit tăietura rochiei cu buza inferioară „tăiată” pe mijloc. Şi nu în ultimul rând, la o decernare de premii, te asiguri că nu ţi se dezlipesc genele false!