Frumuseţe. Machiajul vedetelor pe covorul roșu, la premiile Grammy. Inspiră-te din stilul lor

Când vrei să descoperi cele mai noi trenduri în make-up este suficient să urmăreşti vedetele care păşesc cu încredere pe covorul roşu în cadrul diverselor evenimente majore. Iar când vine vorba de premiile Grammy 2016, ai la dispoziţie o sursă importantă de inspiraţie în ceea ce priveşte machiajul pentru că staruri de top din industria muzicală şi-au dat întâlnire la gala găzduită luni la Staples Center din Los Angeles.

Mirela Păduraru, consilier în estetică şi trainer în cosmetică şi machiaj profesional, a analizat look-urile a şase dintre starurile care au defilat pe covorul roşu la Gala Premiilor Grammy din acest an:
 
Foto: Hepta 

Taylor Swift

Taylor a mizat pe "strobing", aplicarea luminii doar în punctele cheie ale machiajului şi buze roşii senzuale! A optat pentru o piele perfect uniformizată, un machiaj aparent simplu al ochilor, cu gene false impecabil alese şi un eyeliner perfect aplicat. Blush-ul doar a completat întregul, fără să eclipseze rujul. Pe zona decolteului, highlighter-ul cu particule fine a reflectat lumina pentru un plus de "glam". Rujul roşu ales, asortat rochiei, i-a pus în evidenţă dantura impecabilă şi strălucitor de albă, iar zâmbetul lui Taylor a completat tabloul uneia dintre cele mai frumoase apariţii pe covorul roşu.

Selena Gomez

Selena s-a bazat pe un "contouring" inteligent efectuat care să-i sculpteze faţa, pe sprâncene frumoase, naturale şi o cromatică a machiajului care să îi pună în evidenţă ochii. Machiajul ochilor este gândit să fie punctul central şi este încadrat de sprancene care nu par a fi pensate prea mult... Cu acest truc, de naturaleţe studiată a sprâncenelor, machiajul este în ton cu coafura şi pune în evidenţă profunzimea privirii, fără ca privitorul să poată observa genele false şi cât de atent sunt corectate trăsăturile. Buzele machiate natural completează tabloul hipnotic al privirii.

Bella Hadid

Una dintre apariţiile care denotă că merită să apelezi la un make-up artist excepţional pentru o ocazie excepţională! Machiajul Bellei este o operă de artă, prin simplul fapt că pare atât de natural şi construit fără pic de efort. În realitate, mâna magică a make-up artistului a "creat" o piele perfectă pentru o apariţie publică de calibru, pe care lumina este aplicată excepţional, pomeţii sunt evidenţiaţi extraordinar de frumos, iar ochii superbi machiaţi soft, cu un  blending ireproşabil, sunt încadraţi de sprâncene machiate im-pe-ca-bil! De multe ori talentul, pregatirea şi viziunea unui make-up artist se regăsesc în "semnătura sprâncenelor", iar genialitatea acestuia a fost că a machiat pentru frumuseţea trăsăturilor Bellei şi nu pentru propriul ego. Strict din punct de vedere al machiajului, ca şi accesoriu al frumuseţii, coafurii şi vestimentaţiei, apariţia pe covorul roşu a Bellei Hadid este una dintre preferatele mele şi o sursă de inspiraţie pentru majoritatea femeilor.

Adele

Deşi machiajul lui Adele pare reuşit la prima vedere, în realitate are câteva "hibe" care denotă că a fost executat în grabă.
Tenul perfect şi obrajii îmbujoraţi cu un blush cremă, precum şi buzele natural machiate care subliniază fericit dantura superbă, se vor a fi în contrast cu sprâncenele evidenţiate. Doar că două lucruri atrag în mod nefericit atenţia: dunga de tuş tremurată şi strâmbă la ochiul drept (partea stângă a pozei) şi sprâncenele nefericit machiate, care nu au nicio legătură una cu cealaltă, dar nici ca punct de începere al machiajului. O bază a sprâncenei este machiată mai pronunţat, alta cu jumătate de centimetru mai „soft”, o sprânceană are o formă, cealaltă este diferită. Machiajul sprâncenelor nu are nici formă şi nicio noimă.
Dacă vrei să vezi sprâncene inteligent machiate, uită-te cu atenţie la sprâncenele Selenei Gomez sau cele ale Bellei Hadid!
Ca imagine de ansamblu, culoarea senzaţională o ochilor, frumuseţea zâmbetului, porţelanul pielii reduc din minusuri, făcându-le aproape insesizabile pentru marea majoritate... Şi cine ar mai sesiza o dungă strâmbă de tuş, atunci când porţi o creaţie Givenchy?! 

Zendaya

Zendaya este exemplul perfect despre cum un machior îşi ruinează munca prin simplul fapt că nu şi-a ales genele false potrivite. Machiajul este splendid executat, lumina aplicată impecabil, cromatică, proporţii, blending şi... totuşi, la ochiul stâng jumătate din geana falsă este dezlipită spre colţul interior al ochiului. Adică exact ceea ce nu trebuia să se întâmple la o apariţie de mare clasă! Din exemplul ei învăţăm fie să ne aplicăm gene false „fir cu fir”, fie s alegem alt tip de gene false. Vom folosi un adeziv de gene foarte bun, care să ne asigure aderenţa genelor false la pleoape, astfel încât ceilalţi să jure că sunt genele noastre.

Lady Gaga

Tributul adus lui David Bowie prin coafură şi machiaj se doreşte a fi o altă apariţie memorabilă a artistei pe covorul roşu. Apreciez tenul impecabil machiat, care, din punct de vedere cromatic, a respectat tema aleasă şi a ajutat la dirijarea atenţiei către ochi şi păr. 
Deşi nu sunt un fan al machiajelor fara sprancene, în acest caz se impunea acest aspect. Este un machiaj de show, pe care nu îl recomand niciunei persoane, decât cu excepţia celor care participă la un bal mascat sau la o petrecere tematică.