Frumuseţe. Cum s-au machiat vedetele la Premiile Oscar? Inspiră-te din stilul lor!

Machiajele de la decernarea premiilor Oscar 2016 au un numitor comun: naturaleţea studiată şi sublinierea frumuseţii propriilor trăsături.

Şi pentru că trendul se dă la Hollywood, poate că ar trebui să renunţăm definitiv la sprâncenele machiate excesiv, genele false de club, stratul de fond de ten aplicat ca o mască, blush-ul de matrioşcă şi rujul cu un contur evident. Cine este adepta stilului natural se poate simţi deja foarte bine: are un stil de vedetă. 
 
Articol de MIRELA PĂDURARU – Consilier în estetică / Trainer Cosmetică & Machiaj Profesional
www.mirelapaduraru.ro 
 

Emily Blunt

Emily Blunt poartă un machiaj natural, care îi subliniază frumuseţea trăsăturilor. Veţi vedea la Emily sprâncene naturale, ten bine hidratat, luminos, uniformizat impecabil, un blush care conferă prospeţime întregului look şi buze pline, senzuale. Ce nu veţi vedea decât la o privire atentă sunt genele false de tip smocuri, fără noduri, preferatele make-up artiştilor, care conferă profunzime privirii şi se confundă cu genele naturale. 

Kate Winslet

Kate Winslet mizează de asemenea pe machiajul de o naturaleţe studiată, în care culoarea ochilor iese în evidenţă iar dantura de un alb strălucitor pare că nu are nevoie de buze prea puternic evidenţiate. Deşi în aparenţă pare un machiaj uşor de executat, vă asigur că nu este aşa. Ochii sunt puşi în evidenţă de rama sprâncenelor şi de dungile fine de eyeliner din linia genelor care se îngustează fin spre colţurile interne ale ochilor, genele false par 100% naturale iar zona pleoapei inferioare este foarte discret machiată, pentru ca privitorul să nu observe ridurile din zona perioculară, ci culoarea superbă a ochilor. Sub mâna de maestru a make-up artistului, întregul machiaj pare construit fără prea mult efort şi îi conferă lui Kate un look proaspăt, demn de o apariţie pe covorul roşu. 

Lady Gaga

Make-up artistul i-a creat un ten perfect, a pus accent pe ochi şi s-a folosit inteligent de sculptarea pomeţilor şi a nasului vedetei. Practic, a dirijat atenţia către ochii superb machiaţi pe pleoapă superioară. Singurul aspect la care se putea mai mult lucra sunt genele de pe pleoapa inferioară, care au bucăţi de mascara inestetic rămase şi gene lipite alandala între ele. Deşi, sunt convinsă că, de la distanţă, foarte puţini observă acest amănunt... Ca şi truc, atunci când aplici mascara pe pleoapa inferioară şi genele sunt încă umede, preia surplusul şi dezlipeşte-le cu o periuţă specială pentru gene. 

Charlize Theron

Charlize este visul oricărui make-up artist: piele perfectă, dantură impecabilă, trăsături care nu necesită corecţii şi o culoare superbă a ochilor. Cu asemenea atribute, make-up artistul a pus în evidenţă ochii, contrabalansând cu intensitatea machiajului pentru restul trăsăturilor. Nu ţi se pare că vezi blushul şi culoarea gloss-ului?... Aceasta a fost şi intenţia make-up artistului, ca privirea ta să se oprească la culoarea senzaţională a ochilor, subliniaţi şi de dunga fumurie aplicată direct pe conjunctivă. Cu siguranţă nu vei mai observa nici un rid, ci o apariţie spectaculoasă pe covorul roşu şi reţeta „tinereţii fără bătrâneţe” a vedetei. 

Sofia Vergara

Machiajul Sofiei este senzaţional şi unul dintre preferatele mele la decernarea Oscarurilor. 
Iubesc sprâncenele Sophiei şi genialitatea make-up artistului. Chiar dacă machiajul sprâncenelor pare oarecum nestudiat, fiţi convinse că fiecare fir de păr a avut locul lui în tabloul final. Genele false perfect alese şi aplicate, tenul uniformizat, blushul cremos impecabil aplicat, cu un blending de mare fineţe, cearcănele corectate, ridurile estompate, lumina aplicată în punctele cheie şi rujul care pune în evidenţă o dantură senzaţională confirmă faptul că Sophia şi-a ales un make-up artist de mare calibru. Ca şi truc, pe pielea decolteului a aplicat un produs de hidratare cu miniparticule strălucitoare care reflectă lumina şi aduce un plus de strălucire întregii apariţii. 

Margot Robbie

Iată ce înseamnă să fii cu adevărat un make-up artist norocos: să machiezi o frumuseţe ca Margot! Sprâncene superbe, ochi splendizi, la care nu mai ai nevoie de gene false, buze senzuale, dantură impecabilă. Reţeta machiajului ei este simplă: „less is more”. Orice ar fi fost în plus, ar fi fost de fapt un minus, pentru că a mizat pe un look fără bijuterii masive, un decolteu ameţitor şi o rochie aurie de milioane! 

Olivia Munn

Atunci când vrei să ai o apariţie demnă de covorul roşu, urmează reţeta de succes a starurilor: sprâncene machiate natural, cele mai naturale gene false, pe care nu găseşti nici un rest de mascara uitat din greşeală, ten perfect uniformizat cu un fond de ten atât de natural încât să se vadă pistruii prin el, lumina aplicată pe faţă în punctele cheie, blush care să nu concureze cu rujul şi o dantură senzaţională, pusă în valoare de culoarea rujului. Desigur, nu vei alege niciodată un ruj oranj, decât dacă dinţii tăi sunt de un alb perfect, aşa cum este dantura Oliviei.