Demachierea, un prim gest de frumusete

Adevarat ritual de frumusete, indispensabila curatirii, confortului si sanatatii pielii, demachierea este adesea neglijata, fiind considerata o etapa neplacuta sau chiar inutila. Fie este facuta in graba, fie, mai rau, este omisa sau inlocuita cu spalatul fetei. Pentru a transforma aceasta corvoada aparenta intr-un moment de placere si de destindere, calitatea produselor de demachiat se imbunatateste continuu.

Cate dintre noi nu au obiceiul sa sara peste demachiere in zilele in care nu s-au machiat sau sa considere ca nu este necesar sa isi incheie seara cu acest ritual? Aceste atitudini sunt total gresite deoarece demachierea face parte integranta din programul de ingrijire a fetei, fiind o etapa ce permite eliberarea pielii de impuritatile acumulate pe tot parcursul zilei.



Piele de matase, ten de piersica si privire de catifea... Te machiezi din ce in ce mai des si, in acelasi timp, devii din ce in ce mai exigenta cand alegi produsele pe care le vei folosi. Nimic nu-i face mai mult bine pielii tale decat o demachiere zilnica daca utilizezi produsele adecvate. Desigur nu este nicio tragedie daca ti se mai intampla din cand in cand sa te culci fara a te demachia dar ai grija ca aceste cazuri sa fie cat de rar posibile. Trebuie sa stii ca, in timp, absenta demachierii asocita cu excesul de sebum duce la formarea punctelor negre si accelereaza ritumul de aparitie a ridurilor. In plus, tenul se incarca si se axfisiaza.

Ideal este sa iti ingrijesti tenul de doua ori pe zi: sa iti cureti fata dimineata, esential pentru a o pregati pentru machiaj, si sa te demachiezi seara pentru a elimina impuritatile, chiar si in cazurile in care nu te-ai machiat. Pe de alta parte, o crema hidratanta sau antirid nu ajuta la nimic daca este aplicata pe un ten care nu a fost curatat in prealabil.



Astazi, produsele de demachiat sunt create pentru a curata atat tenul cat si ochii si buzele. Ele sunt compuse din ingredienti hidratanti, tonificatori, care improspateaza, din elemente nutritive si chiar din activi antirid, dozati in functie de tipul de piele. Ceea ce ne atrage mai mult este diversitatea de culoare, parfum si textura.

Clasic si niciodata depasit de timp, laptele demachiant este astazi disponibil in varianta crema sau lapte, fiind comercializat in flacoane-pompa sau in bidonase din plastic de mici dimensiuni. Este recomandat mai ales pentru pielea normala, mixta sau uscata.

este perfecta daca esti contra cronometru deoarece sterge si tonifica printr-un singur gest si iti lasa piele cu o senzatie placuta de prospetime. Un alt avantaj este acela ca nu trebuie sa iti clatesti fata dupa ce o utilizezi. In general, este adaptata oricarui tip de ten, chiar si celor foarte sensibile.

Usor de utilizat, are un efect de uscare si de aceea este destinata mai ales tenului gras si acneic. Se aplica ca o emulsie pe fata umeda, spre deosebire de lapte.

Pentru ca demachierea sa fie completa trebuie sa se finalizeze cu aplicarea unei lotiuni cu proprietati tonice. Aceasta este foarte recomandata atunci cand avem de-aface cu un ten cu tendinte de ingrasare.

Sunt adevarate produse 2 in 1. Ambalate separat, sunt impregnate cu substante care au proprietati demachiante si sunt foarte practice. Ne plac pentru ca le putem folosi in concediu sau le avem mereu in geanta, fiind usor de transportat.

Sunt impregnate cu demachinat si cu substante ce au scopul de a atenua cearcanele.