Cum trebuie să arate machiajul ochilor atunci când porți ruj roșu

Rujul roșu este de nelipsit din trusa de fard a oricărei femei. Buzele perfect definite, într-o nuanță intensă de roșu, devin cel mai important accesoriu. 

Dar probabil te-ai întrebat de multe ori cum ar trebui să arate machiajul ochilor atunci când porți rujul roșu.

O regulă de bază este aceea de a crea un echilibru. Atunci când porți un machiaj intens al ochilor este de preferat să păstrezi buzele într-o notă discretă și invers, să alegi un machiaj natural al ochilor când optezi pentru un ruj puternic. 

Descoperă câteva idei de machiaj pentru ochi atunci când folosești rujul roșu.

Ochi naturali, ten perfect

În acest caz, accentul este 100% pe buze, de aceea este foarte important ca tenul să arate absolut perfect. Încearcă acest look folosind un fond de ten cu acoperire bună și efect luminos. Pe pleoape aplică o bază de machiaj pentru fard de pleoape, care le va uniformiza culoarea.

Conturează numai linia genelor

Deși ochii complet naturali arată excelent în asociere cu rujul roșu, nu este un look care se potrivește oricui. De exemplu, nu este o alegere bună dacă ai genele blonde. De aceea, poți încerca un machiaj discret, conturând numai linia superioară a genelor cu un tuș negru. Este un stil clasic ce definește ochii și se potrivește în același timp cu orice nuanță de ruj roșu.

Machiaj ochi de pisică

Machiajul cat eye este combinația perfectă de stil îndrăzneț si precizie care echilibrează foarte bine buzele într-o culoare intensă. Pentru că toată atenția este asupra ochilor și buzelor, ai grijă ca tușul să fie aplicat impecabil și să aibă o nuanță foarte închisă de negru.

Sprâncene accentuate

O altă modalitate de a-ți defini ochii dar fără să distragi atenția de la buzele intens colorate este aceea de a-ți accentua sprâncenele. Folosește un creion sau fard pentru sprâncene în nuanța lor naturală și definește-le cu grijă. Aplică o mascara maro pe gene pentru a crea efectul de ochi definiți în mod natural.

Fard de pleoape discret

Un fard de pleoape cu un aspect natural, aplicat difuz, va oferi dimensiune privirii și îți va accentua ochii într-un mod discret. Folosește tonuri de maro, brun, șampanie, cupru pentru a echilibra machiajul puternic al buzelor.

Aplică numai mascara

De obicei, folosim mascara în combinația cu creionul pentru contur. Dar atunci când aplici numai rimelul, vei obține un machiaj cu aspect fresh. Acoperă genele superioare și pe cele inferioare cu mascara, astfel încât să devină suficient de vizibile.

Ochi conturați discret

Dacă nu concepi să te machiezi fără să-ți definești ochii, optează pentru un contur discret al ochilor. Aplică un creion dermatograf negru sau maro într-o linie subțire și definește apoi foarte bine genele cu mascara.

Pleoape aurii

Pentru un eveniment special, rujul roșu poate fi asociat cu un machiaj al ochilor ceva mai îndrăzneț. De exemplu, poți folosi un fard de pleoape auriu. Aplică fardul pe suprafața pleoapelor și blenduiește colțurile exterioare cu un fard într-o culoare neutră. Definește apoi genele superioare și pe cele inferioare cu mascara.