Avanpremieră: Tendinţele în machiaj pentru sezonul toamnă-iarnă  

Frumuseţea este reinventată. Dacă până acum stilul era rigid, dus spre perfecţiune, în noul sezon poţi fi sexy şi cu un makeup mai dezordonat. Nu renunţăm la eleganţă, dar o

Frumuseţea este reinventată. Dacă până acum stilul era rigid, dus spre perfecţiune, în noul sezon poţi fi sexy şi cu un makeup mai dezordonat. Nu renunţăm la eleganţă, dar o reinterpretăm

Profit de ocazia că Alina este plecată din ţară ca să mă prezint EU! Aş putea spune că sunt faţa nevăzută a Alinei Brăilescu. Cu mine iei legătura dacă vrei să te înscrii la cursuri de machiaj, dacă vrei să îţi faci o programare pentru machiaj la Alina sau pentru orice este legat de şcoala de machiaj. Da, Eu sunt Sofia, acea Sofia ...

Nu, nu intra în panică, nu fac niciun tutorial de machiaj, vin, însă, cu noutăţi din industria beauty! Absenţa Alinei de pe plaiuri mioritice mi-a creat oportunitatea de a participa la “M.A.C. Autumn/Winter 2015 Trends”. Deci vin cu noutăţi de acolo nu cu tutorial pe care mâinile mele, stângi nu îl poate face. Pe scurt evenimentul a fost WOW, WOW, WOW.

Doi Make-up artişti cu experienţa internaţională, Netta Szekely, Senior Artist şi Alexandra Spyridopoulou, Naţional Training Manager Balkans ne-au fost gazdă şi au prezentat patru trend-uri.

Tot ca un rezumat, în sezonul toamnă/iarnă frumuseţea este reinventată, dacă până acum machiajul era rigid, dus spre perfecţiune în noul sezon poţi fi sexi şi cu un machiaj mai dezordonat, poate arăta ca la sfârşitul zilei. Nu renunţăm la eleganţă, dar o reinventăm. Tenul este lăsat să respire, fondul de ten cu acoperire mare devine o amintire, în schimb unul cu acoperire mică este indicat să îl adaugi listei de cumpărături, pentru că în noul sezon îţi vei sublinia şi accentua ceea ce ai de la natură. În sezonul următor vei obţine o versiune mai mai bună a ta, vei fi TU!

BEAUTIFUL AND DAMNED – este look-ul femeilor puternice. Cu influenţe punk, rock, tribal, acest trend are ca punct central culoarea negru.

Însă şi negru poate fi de mai multe feluri. Netta Szekely ne propune un look cu buze perfect definite, puternice, în culori închise spre negru. Dacă optezi pentru acesta, trebuie să ştii că ai un singur accent pe faţă, ochii sau buzele. Tenul este machiat natural, doar sprâncenele sunt accentuate. Este un look mai grafic, machiajul trece dincolo de frumuseţe.

Cel de-al doilea look ne-a fost prezentat de Alexandra Spyridopoulou. STRENGTH OF BEAUTY defineşte frumuseţea chipului fără transformare. Dacă eşti adepta frumuseţii clasice, acest trend este pentru tine. Roşeaţa ochilor sa a obrajilor poate fi folosită ca atuu şi chiar accentuate. Se pune accent pe blending şi culori naturale. Sprâncenele pot fi puternice sau subţiri şi delicate.

LOVE WORN este trend-ul care îmi place mie cel mai mult! Din toamnă, Alina, nu mă va mai certă că am mai multă culoare la un ochi sau că rujul nu este perfect aplicat sau că machiajul meu arată ca şi cum aş fi dormit cu el pentru că, ghici ce? SE POARTĂ! ESTE ÎN TREND! Aşadar imprfectiunile sunt acceptate! Thank you God! Aştept de ceva timp acest trend! Deci dacă ţi-a căzut mascara sau ţi s-a întins machiajul sau rujul nu arată perfect, nu-i nimic în toamna aceasta se poartă.

Totuşi tenul trebuie să arate impecabil, nu cu un aspect încărcat, ci lăsat să respire, natural. Pomeţi uşor accentuaţi, tenul uşor lucios. Eşti sexi şi răvăşită, dacă forţăm puţin expresia!

Tuturor ne plac buzele roşii, şi cum să nu ne placă atunci când ne face să fim seducătoare? RED 70S este pentru femeia glam, hollywoodiană. Acest look ne permite să jonglăm cu machiajul, de la NO MAKE-UP LOOK şi până la machiajul ochilor în nuanţele pământului. Roşul iese mai bine în evidenţă dacă ochii au în machiaj nude. Faţa este monocromă, găsim o singură culoare în machiaj. Roşu! De mai multe feluri, de la roşu portocaliu, la vişină putredă.

Cam acestea au fost cele patru trend-uri propuse de Mac Cosmetics, eu îi mulţumesc Alinei că nu a fost prezentă, făcând astfel posibilă participarea mea, iar ţie dragă mea îţi recomand trend-ul care ţi se potriveşte cel mai bine! În machiaj nu este vorba despre perfecţiune ci despre cât de bine ţi se potriveşte ţie, machiajul ales.

La urma urmei tu trebuie să ieşi în evidenţă nu machiajul!

P.S. Fotografiile sunt realizate cu telefonul, scuze pentru calitatea lor.

În încheiere, mi-ar plăcea să spun că ne vedem data viitoare, însă sigur nu voi mai avea ocazia!

O vară frumoasă,

Sofia