7 trenduri demodate de machiaj la care ar trebui să renunțăm

În ultimii ani, tendințele în makeup s-au schimbat mult, machiajul strident și încărcat fiind înlocuit cu un look mult mai natural și discret.

Citește și: Aceste femei regretă că au plătit un makeup artist. 20 de machiaje oribile

Descoperă câteva dintre trendurile demodate la care ar trebui să renunțăm:


Rujul în culori închise

Nuanțele închise de ruj revin frecvent în trend, însă în ultima perioadă și-au piedut mult din popularitate. Au fost înlocuite treptat cu tonuri deschise de roz, piersică și nuanțe discrete. Un produs care vine să înlocuiască rujul în culori închise este nuanțatorul pentru buze, cunoscut ca lip stain. Oferă o nuanțare discretă, cu aspect natural și este mult mai rezistent.

Smokey eyes

Încă din 2010 acest machiaj al ochilor și-a păstrat popularitatea. Realizat inițial cu fard de pleoape negru sau gri închis, machiajul smokey a fost înlocuit în ultimii ani cu unul diafan, în culori surprinzătoare. Se folosesc mai mult farduri în nuanțe deschise, cu o strălucire discretă și un aspect semitransparent. Pleoapele în stil tehnicolor sunt în tendințe acum și oferă un aspect modern și original.

Ten mat

Nu mai este în tendințe încărcarea tenului cu fond de ten mat, cu acoperire mare, și pudră. De cele mai multe ori rezultatul este o piele cu aspect mat, prăfos, care accentuează și mai mult ridurile. În prezent este apreciat tenul cu aspect natural, cu o strălucire discretă, care face pielea să pară sănătoasă și întinerită.

Gene încărcate

Aplicarea unui strat consistent de mascara sau a mai multor straturi succesive are ca rezultat încărcarea și lipirea genelor. Dacă îți dorești gene lungi și dese poți apela la extensiile de gene fir cu fir, care creează un aspect natural. De asemenea, poți încerca rimelul în culori inedite precum albastru, mov, roz sau verde care te va ajuta să obții un look statement interesant. 

Buzele conturate vizibil

Creionul dermatograf este o soluție excelentă pentru a-ți face buzele să pară mai pline și voluminoase. Însă conturarea buzelor peste conturul lor natural nu este o soluție bună. Buzele conturate excesiv, cu un creion dermatograf diferit de culoarea rujului, este unul dintre cele mai demodate stiluri de machiaj. Dacă vrei ca rujul să reziste cât mai mult, aplică un creion dermatograf în aceeași nuanță pe toată suprafața buzelor.

Tehnica de cotouring

Împreună cu un strat consistent de fond de ten, aplicarea bronzerului și iluminatorului pentru a contura și evidenția formele feței au fost mulți ani un trend major în makeup. Însă acest stil de machiaj și-a pierdut mult din popularitate. În prezent, celebritățile și influencerii adopta un machiaj mult mai discret și natural, care pune în evidență trăsăturile naturale ale chipului și particularitățile tenului, precum pistrui sau alunițe.

Sprâncenele subțiri sau „desenate”

După mulți ani în care s-a practicat pensarea excesivă a sprâncenelor a apărut trendul sprâncenelor groase și stufoase. Iar femeile care nu au în mod natural sprâncene groase au apelat la aplicarea excesivă a produselor de machiaj așa cum sunt creionul sau fardul pentru sprâncene. Astfel de produse se folosesc pentru a accentua discret sprâncenele, nu pentru a „construi” unele. O tehnică ce te poate ajuta să creezi efectul unor sprâncene bine definite cu aspect natural este micropigmentarea.