Tipuri de celulită şi soluţiile eficiente de tratament pentru fiecare

Ne-am obişnuit să credem că celulita este o problemă care afectează majoritatea femeilor şi că tratamentele ar trebui să fie aceleaşi pentru toate. Dar ştiai că celulita este de mai multe tipuri şi în funcţie de asta, are nevoie de tratamente diferite?

Ne-am obişnuit să credem că celulita este o problemă care afectează majoritatea femeilor şi că tratamentele ar trebui să fie aceleaşi pentru toate. Dar ştiai că celulita este de mai multe tipuri şi în funcţie de asta, are nevoie de tratamente diferite?

Descoperă ce fel de celulită ai şi ce trebuie să faci ca să scapi de ea:

Celulita moale

Este un tip de celulită care dă un aspect ondulat pielii şi aşa cum îi spune şi numele, este moale la atingere. Celulita moale este prezentă în locurile în care există acumulări de grăsime, cum ar fi partea superioară a braţelor şi picioarelor sau pe fese şi este adesea însoţită de vene varicoase sau capilare vizibile. Atunci când te mişti, celulita moale se comportă ca o gelatină. Se agravează odată cu vârsta sau creşterea în greutate, dar este agravată şi de un tonus muscular redus.

Zonele afectate: coapsele, abdomenul, braţele, pulpele sau fesele.

Categoria de vârstă: femeile cu vârsta cuprinsă între 30 şi 40 de ani.

Tratament:
- o scădere moderată în greutate şi o dietă care include numai proteine de cea mai bună calitate.
- exerciţiile, în special cele cardio, precum alergat, înot, mersul pe bicicletă, aerobic etc.
- masajul cu creme speciale, care intensifică circulaţia sanguină.
- electrostimularea

Celulita dură sau fibroasă


Cunoscută şi ca celulită solidă, acset tip de celulită este mai des întâlnit la femeile tinere, în zona şoldurilor şi a pulpelor. Pielea are un aspect granulos, ca o coajă de portocală. Când te mişti, celulita dură nu este, fiind compactă comparativ cea moale. Poţi simţi durere la presiune în zonele afectate. Este tipul de celulită cel mai dificil de tratat, dar un avantaj îl constituie acţionarea de la primele semne de apariţie.

Zonele afectate: şoldurile, coapsele şi partea exterioară a pulpelor, dar şi zona genunchilor.

Categoria de vârstă: apare încă de la adolescenţă, afectând toate categoriile de vârstă pentru că nu dispare dacă nu este tratată.

Tratament:
- mezoterapia s-a dovedit a fi eficientă în tratarea acestui tip de celulită. Aceasta presupune injectarea unor cantităţi foarte mici de substanţe homeopate, vitamine, aminoacizi şi enzime în mezoderm (stratul mijlociu al pielii).
- cremele anticelulitice pot avea rezultate benefice dacă sunt aplicate de două ori pe zi, în cure prelungite.

Celulita edematoasă

Este tipul de celulită cel mai rar întâlnit, dar şi cel mai dificil de tratat, fără o schimbare a stilului de viaţă. Este cauzată de circulaţia slabă şi agravată de retenţia de lichide. Apare în special la picioare şi este dureroasă la atingere sau dacă stai timp îndelungat aşezată.

Zonele afectate: picioarele

Categoria de vârstă: În jur de 20, până la 30 de ani

Tratament:
- este asociată cu probleme de circulaţie şi retenţia de apă, prin urmare este absolut necesară tratarea acestor probleme.
- exerciţii precum alergatul, mersul pe bicicletă sau înotul sunt cele mai eficiente.
- duşurile alternative cu apă rece şi apă caldă stimulează circulaţia şi ajută la eliminarea apei.
- suplimentele alimentare şi ceaiurile diuretice, precum ceaiul verde sau coada calului, sunt de asemenea un ajutor important.
- drenajul limfatic
- trebuie redus drastic consumul de sare, pentru că sarea în exces determină retenţia de lichide. (Foto: iStockphoto)

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă