Stii sa lupti impotriva celulitei?

Concediul este din ce in ce mai aproape si parca simti deja nisipul plajei sub talpi si briza marii care iti ravaseste parul in timp ce te plimbi pe tarm... Cu atat mai mult acum, cuvantul "celulita" este de natura sa te deprime. Te studiezi de fiecare data cand faci dus, sperand ca nesuferitul aspect de "coaja de portocala" al epidermei de pe coapse si fese a disparut. Parca e mai putin... parca s-a mai estompat... of, dar nu este oare numai o impresie? Nu lasa acest lucru sa-ti strice buna dispozitie. Sunt convinsa ca stii foarte multe despre celulita si remediile recomandate, insa... mai sunt cateva aspecte pe care nu le-ai aflat inca si care s-ar putea dovedi salutare!



Probabil ai incercat deja mai multe creme "miraculoase", a caror eticheta iti promite ca vei scapa in curand de celulita, iar pielea ta isi va regasi supletea si elasticitatea in timp record... Insa nu este deloc exclus sa fi fost dezamagita. Oare ai gresit tu pe undeva in aplicarea produsului?

Nu este cazul sa-ti faci reprosuri si nici sa te orientezi spre achizitionarea unui produs similar, despre care crezi ca ar fi mai performant. Este important sa stii ca, practic, nu exista nici un argument pentru ca folosirea acestui tip de produse sa conduca la obtinerea rezultatelor scontate.

Explicatia este foarte simpla: stratul de tesut adipos este situat sub epiderma (subcutanat) astfel incat, chiar daca produsul respectiv este absorbit in piele, nu are capacitatea de a elimina toxinele specifice. De fapt, singurul rezultat concret al folosirii acestor creme este acela ca imbunatatesc textura epidermei, care va deveni mai matasoasa, dar problema nu va disparea. Fapt de care cred ca te-ai convins deja...



Daca mergi la un salon de cosmetica, alege un tratament constand in aplicarea unei lotiuni pe baza de alge marine si "impachetarea" zonelor afectate timp de 20-30 de minute. Ulterior, este necesar un masaj anticelulitic intens. Procedura aceasta, repetata saptamanal, va duce la indepartarea celulitei, care va fi pur si simplu exfoliata de pe corp prin remedii naturale.

O alta solutie este sa-ti prepari singura o lotiune cu efect anticelulitic. Nu te gandi ca ar fi ceva complicat. Cele mai bune idei sunt intotdeauna simple... Intr-un bol, amesteca ulei special pentru bebelusi si zahar (proportia este aproximativ 3 parti ulei cu o parte zahar - in cantitati mici, pentru ca de fiecare data trebuie sa prepari din nou amestecul). Inainte de fiecare dus, maseaza-te cu acest produs pe zonele afectate. Zaharul va actiona ca exfoliant, in timp ce textura fina a uleiului iti va lasa pielea fina si matasoasa.

Un regim de viata sanatos nu-ti va indeparta celulita, insa categoric te poate ajuta sa o tii sub control. Bea cel putin doi litri de apa zilnic, mananca fructe, legume si cereale integrale, practica exercitii fizice si renunta, pe cat posibil, la cafea si grasimi saturate. In afara de apa, este indicat sa bei suc natural de merisor si sa mananci pepene verde. Acestea au proprietati diuretice, iar consumul lor va contribui la detoxifierea organismului.

Afla care sunt recomandarile nutritionistului privind "Dieta anticelulitica".



Dupa fiecare dus maseaza-ti regiunile afectate, iar ultimul jet de apa ar trebui sa fie rece. Acest lucru va stimula circulatia sangelui, fapt care se va dovedi foarte benefic in lupta ta impotriva aspectului de "coaja de portocala".

Este util si masajul zilnic pe pielea uscata. Incepe de la glezne, cu miscari circulare, maseaza lent picioarele si urca treptat spre trunchi, neuitand bratele. Aceasta este o alta metoda de stimulare a circulatiei sangelui, care alimenteaza sistemul limfatic si "dreneaza" astfel substantele toxice acumulate in organism.