Picioare mai frumoase ca oricand!

Vara, mai mult decat oricand, vrei ca picioarele tale sa fie superbe. Asta pentru ca e vremea fustitelor si a pantalonilor scurti. In afara de asta e si timpul cand mergi la mare...

Vara, mai mult decat oricand, vrei ca picioarele tale sa fie superbe. Asta pentru ca e vremea fustitelor si a pantalonilor scurti. In afara de asta e si timpul cand mergi la mare si vrei sa-ti porti costumul de baie cu mandrie si sa fii admirata.

Iti doresti ca intreaga vara sa ai picioarele subtiri, fara celulita, sexy si fine. Pentru a-ti atinge aceste obiective, iata ce trebuie sa faci.

O problema de finete


Pentru a avea picioarele fine, trebuie sa acorzi atentie mai ales la doua zone sensibile: genunchii si gleznele. Acestea sunt principalele portiuni afectate in cazul problemelor de circulatie.

Pentru genunchi, ai o singura solutie: un masaj circular de doua ori pe zi. Masajul trebuie facut cu miscari circulare, in sensul acelor de ceasornic. Il poti insoti cu o crema pentru fermitate si suplete. Pentru a-ti sublinia gleznele, tot masajul iti vine in ajutor. Incepe cu miscari circulare de la calcaie pana la jumatatea inferioara a gambei.

Fara celulita


Poti scapa de celulita daca aplici in fiecare seara, timp de patru saptamani, un produs anticelulitic de calitate. Cand aplici crema, fa un masaj zonei afectate prin tehnica palpare-rulare. Tine un pic de piele intre degetul mare si aratator si pliaz-o peste zona cu celulita atat cat iti permite.

Fa aceasta miscare de la drepta la stanga, apoi de la stanga la dreapta si continua de jos in sus si de sus in jos. Frictioneaza-ti pielea cu o manusa de gomaj care stimuleaza circulatia sangelui si ajuta la eliminarea grasimilor.

Una dintre metodele medicinei moderne pentru a elimina grasimile definitive este tratamentul localizat cu ultrasunete. Morfoliposculptura, practicata in cabinetele specializate, presupune ca inainte cu doua zile de sedinta sa se tina un regim fara zahar.

Sedinta consta in racirea zonei pentru a o anestezia iar apoi in injectarea unui lichid care scoate in evidenta celulele grase. Apoi intra in actiune ultrasunetele care golesc aceste celule grase. Metoda este adesea dureroasa, se practica in putine cabinete medicale si nu este recomandata persoanelor supraponderale.

Picioare relaxate


Cu siguranta te intrebi de ce ai senzatia de gambe grele si dureroase, mai ales vara. Raspunsul este acela ca in interiorul venelor noastre exista "mecanisme" care fac sangele sa urce spre inima. Din cauza caldurii, venele se dilata iar "mecanismele" functioneaza mai greu. Asa se face ca sangele stagneaza in partea inferioara a picioarelor.

Pentru a scapa de aceasta problema, evita pe cat posibil jeansii si pantalonii prea stramti, surplusul de kilograme si statul in picioare mult timp. Tine-ti picioarele in sus si mergi pentru a activa pompa sanguina. Daca poti sa mergi prin apa sau sa inoti e cu atat mai bine.

Exista si metode medicale pentru a-ti imbunatati circulatia. Cea mai cunoscuta este cea pe baza de laser. Acesta distruge varicele, venele cele mai afectate, prin care sangele nu mai circula. Interventia dureaza 30 de minute, o singura sedinta fiind suficienta.

Piele ca matasea


In mod natural mai saraca in glande sebacee, pielea de pe picioare are nevoie de ingrijire specifica pentru a evita acel aspect de... solzi. Mai ales ca el se agraveaza cand pielea este expusa la aer, deci pe perioada verii. Pentru a avea o piele fina, fa un gomaj de doua ori pe saptamana, insistand mai ales pe zonele cele mai uscate. Foloseste un lapte de corp foarte hidratant si aplica-l cu generozitate. Dupa ce te-ai expus la soare trebuie sa dublezi portia pentru ca pielea se dezhidrateaza si in scurt timp va fi foarte uscata daca nu o ajuti. In cazul in care ai probleme cu vanataile sau varice mici, acopera-le cu fond de ten.