Nu lasa frigul sa-ti afecteze frumusetea

A te imbraca gros si a avea grija de pielea ta in timpul iernii nu tine de lux sau cochetarie, ci de necesitate. Cu toate acestea ea devine mult mai sensibila din cauza frigului si are tendinta de a se usca sau, mai rau, a se zgaraia si crapa.

Poti lupta impotriva frigului hranindu-ti si hidratandu-ti pielea cu ajutorul produselor cosmetice special create in acest sens. Scopul este sa restabilesti echilibrul filmului hidrolipidic de la suprafata care serveste de bariera naturala de protectie a pielii, aceasta avand tendinta sa fie afectata de frig.



Lipsita de aceasta protectie, pielea devine mult mai sensibila, se inroseste si iti confera senzatia de mancarime sau usturime. Daca problemele se mentin sau evolueaza chiar, pot aparea si leziuni ale pielii sau crapaturi. Este mai bine sa previi aceste probleme printr-o ingrijire corespunzatoare, pentru a nu fi nevoita mai tarziu sa vizitezi medicul dermatolog. Aplicarea unei creme hidratante o data sau de doua ori pe zi este o masura de precautie suficienta, avand in vedere clima tarii noastre.

Daca ai o piele uscata de la natura, va trebui sa ii dublezi protectia, alegand o crema mai bogata in substante hranitoare decat cea pe care o folosesti in mod curent.
In cazul in care pielea ta se incadreaza la tipul gras, vei opta pentru o textura mai uleioasa, crema este preferabila gelului, dar nu foarte bogata.

Pe timpul iernii, evita produsele de ingrijire prea agresive. Schimba-ti obiceiurile si foloseste un sapun fara soda si un lapte demachiant bland, in locul celui obisnuit. Tine cont de faptul ca, in general, produsele care se utilizeaza fiind diluate cu apa usuca pielea.

Zonele cele mai afectate de frig sunt mainile si buzele. De aceea ele necesita o atentie deosebita, fiind sarace in elemente protectoare cum ar fi sebumul.
Efectele unei ingrijiri necorespunzatoare nu vor intarzia sa apara avand in vedere faprtul ca sunt permanent expuse la frig, vant si schimbari bruste de temperatura.

Ai grija sa iti usuci foarte bine mainile de fiecare data cand le speli si sa aplici o crema hidratanta de mai multe ori pe zi. Este recomandata ca ea sa fie bazata pe glicerina, element care fixeaza apa in piele. Atunci cand iesi din casa, nu uita sa porti intotdeauna manusi deoarece protectia vestimentara este la fel de importanta ca cea cosmetica. Manusile pot fi mai groase sau mai subtiri, in functie de temperatura si de momentul zilei.


Buzele au tendinta sa se usuce foarte repede, sub efectul umiditatii asociate cu frigul. Pentru a evita senzatia de arsura si buzele crpate, ai la indemana o singura solutie: balsamul protector folosit in mod constant. Nu ezita sa aplici o crema speciala pentru contur pentru a restabili echilibrul de hidratare.