Gama OILATUM, specială pentru pielea sensibilă a bebeluşului şi copilului

Pielea bebeluşului şi a copilului este deosebit de sensibilă şi expusă la factorii de mediu deoarece sistemul imunitar nu este suficient dezvoltat.
Pielea bebeluşului şi a copilului este deosebit de sensibilă şi expusă la factorii de mediu deoarece sistemul imunitar nu este suficient dezvoltat. Pe lângă o alimentaţie echilibrată şi sănătoasă, atât bebeluşul, cât şi copilul au nevoie de produse de îngrijire specifice care să le menţină pielea mereu hidratată, dar să o şi protejeze de alergeni şi alţi factori externi nocivi.

Pielea uscată sau deshidratată este una dintre acele probleme care crează un grad ridicat de disconfort bebeluşului şi copilului, deoarece le întrerupe somnul de noapte şi le crează o stare de iritabilitate marcată, secundar insomniei.
Fiind deosebit de sensibilă, pielea bebeluşului şi a copilului se poate deshidrata fie din cauza folosirii unor produse dermatocosmetice nepotrivite, fie din cauza unor afecţiuni dermatologice dintre care cea mai frecventă este dermatita atopică.

Gama de produse Oilatum, produse dermatocosmetice create de Stiefel, companie a grupului GlaxoSmithKline (GSK), este special concepută pentru pielea sensibilă a bebeluşilor şi copiilor, prevenind atât deshidratarea pielii, cât şi apariţia unor simptome neplăcute ale unor afecţiuni ale pielii, precum dermatita atopică.

Săpunul Oilatum şi uleiul de baie Oilatum au o acţiune blândă asupra pielii bebeluşului şi copilului, le hidratează pielea şi menţine supleţea acesteia.
Nu conţin parfum, sunt neiritante şi nonalergenice, special create pentru a răspunde nevoilor pielii sensibile. Săpunul Oilatum se foloseşte în igiena zilnică de 3-4 ori pe zi sau în funcţie de necesităţi. Uleiul de baie pentru copii Oilatum se toarnă în apa de baie (1-2 capace) şi, spre deosebire de alte produse emoliente, nu necesită aplicarea suplimentară pe pielea bebeluşului sau copilului. Se recomandă o îmbăiere de 20 de minute, apoi clătire şi tamponare, fără frecare pentru a evita iritarea pielii.

Produsele dermatocosmetice Oilatum se găsesc doar în farmacii.