Dr. Oz: 4 soluţii cu efect imediat care stopează îmbătrânirea pielii

Cunoşti semnele care te anunţă că pielea ta îmbătrâneşte prematur? Află de la Dr. Oz care sunt semnalele pe care ţi le dă organismul ca să aplici soluţiile recomandate pentru a împiedica îmbătrânirea prematură a pielii!

Te întrebi dacă nu cumva pielea ta îmbătrâneşte mult prea repede? Celebrul Dr. Oz îţi prezintă în cadrul emisiunii sale "The Dr. Oz Show" care sunt cele mai importante semnale pe care ţi le trimite corpul ca să te avertizeze că îmbătrâneşti mult prea repede.

Iată care sunt semnele cele mai îngrijorătoare şi ce soluţii cu efect rapid ai la îndemână:

 

1. Ai multe fire de păr alb?

Medicul dermatolog Howard Brooks care a fost invitat la emisiunea moderată de Dr. Oz explică cei mai importanţi factori de risc atunci când vine vorba despre încărunţirea prematură: moştenirea genetică şi stresul. Soluţia cu efect imediat pentru a împiedica albirea prematură a părului este să iei o doză zilnică de 1000 miligrame de chlorella (algă verde).

2. Ai pete pigmentare din ce în ce mai multe?

Apariţia petelor pigmentare are legătură cu expunerea la soare şi tipul de piele pe care îl are fiecare persoană. Dacă ai pielea deschisă la culoare, ai un risc mult mai ridicat să te confrunţi cu aceste pete pigmentare înainte de vreme, avertizează medicul dermatolog Jordana Gilman, în timpul emisiunii "The Dr. Oz Show". Specialistul recomandă un test pentru a vedea dacă pielea ta îmbătrâneşte prematur pe mâini: ciupeşte pielea de pe mână pentru a vedea cum se prezintă imediat după. Dacă ai sub 40 de ani, pielea ar trebui să revină foarte repede la starea iniţială. În cazul în care nu-şi revine foarte repede, acesta poate să fie considerat un semn de îmbătrânire prematură. Soluţia recomandată se specialist: zeama de lămâie care acţionează precum un exfoliant.

3. Ai remarcat că ai genunchii căzuţi?

Genunchii căzuţi la o vârstă tânără reprezintă un semn de îmbătrânire prematură. Această problemă este adesea cauzată de lipsa exerciţiului fizic, moştenirea genetică, gravitaţia sau o creştere rapidă în greutate. O soluţie pe care o recomandă medicii dermatologi este să foloseşti un aparat care stimulează musculatura de la genunchi sau să începi un program de exerciţii fizice pe care să le faci zilnic.

4. Ai riduri accentuate pe frunte

Ca să-ţi dai seama daca ai într-adevăr riduri accentuate pe frunte, medicul dermatolog Ellen Marmur, care a fost invitată în cadrul emisiunii moderate de Dr. Oz, îţi propune un test: ridică uşor din sprâncene, iar dacă pe frunte îţi apar mai mult de trei riduri înseamnă că pielea ta îmbâtrăneşte prematur. O soluţie pe care a oferit-o medicul dermatolog este să-ţi aplici seara plasturi antirid, dar nu înainte de pulveriza apă de trandafiri pe frunte, şi să îi laşi să acţioneze până dimineaţă.