Cum sa combati celulita in mod inteligent

Fie ca este vara, toamna sau primavara, atunci cand vine vorba despre eliminarea suparatoarei celulite, nu te gandi ca poti scapa de ea in timp record. Inainte de toate, trebuie sa te inarmezi cu multa rabdare, foarte multa rabdare... Combinand un stil de viata sanatos cu exercitii zilnice, reducerea nivelului de stres si tratamente spa ocazionale, pielea corpului isi va recapata elasticitatea de altadata.

Marirea vitezei de circulatie a sangelui, cu ajutorul sedintelor constante de masaj, reprezinta un aspect pe care ar fi bine sa il iei in considerare, daca doresti sa scapi de celulita. Endermologia, la randul sau, ajuta la exfolierea pielii, lasand-o fina si matasoasa. Cresterea vitezei de circulatie a sangelui iti va conferi, de asemenea, un plus de energie revigoranta.

Elementul cheie de prevenire si combatere a celulitei este sa iti purifici corpul cu ajutorul unei combinatii de exercitii, dieta sanatoasa, reducerea tensiunilor de orice fel si asigurarea unei bune circulatii a sangelui.

O dieta detoxifianta este o modalitate foarte buna pentru a lupta impotriva celulitei. Acest lucru inseamna multe fructe proaspete, legume si preparate pe baza de cereale integrale. Dar nu uita - este esential sa elimini din obiceiurile culinare zilnice: cafeaua, sucurile, alcolul si fumatul.

O dieta slaba in grasimi si bogata in fibre si carbohidrati complecsi este importanta, deoarece aceste alimente sunt cele pe care organismul le digera, asimileaza si elimina cu foarte mare usurinta. Zaharul, amidonul, sarea si grasimile animale vor fi mult mai greu eliminate din organism. Dietele cu un continut scazut in grasimi reduc acumularea toxinelor in organism si ajuta la eliminarea acelora care stagneaza in tesuturile adipoase. Bea cat mai multa apa - pana la doi litri pe zi, pentru a-ti ajuta organismul sa scape de toxinele nedorite.

Exercitiile fizice sunt la fel de importante si ajuta la o circulatie normala a sangelui in organism. Acestea duc la intarirea muschilor si a tesuturilor care ii inconjoara. Pe de alta parte, tensiunea streseaza muschii si blocheaza tesuturile. Starea de relaxare si respiratia ajuta corpul sa se destinda si sa lucreze in mod corespunzator. Respiratia corecta calmeaza starea de tensiune, oxigeneaza organismul si il ajuta sa se purifice.

Masajul nu numai ca destinde si rasfata pielea corpului, dar ajuta in prevenirea si lupta impotriva celulitei. El inlesneste si refacerea tendintelor naturale ale corpului, prin manevrarea muschilor si stimularea sistemului circulator si limfatic care distrug tesutul adipos. Pentru a distruge grasimea si pentru a elimina toxinele, incearca sa iti masezi fiecare picior cu miscari circulare, framantand carnea in timpul miscarii, timp de cateva minute, in fiecare zi.