Cum iti ingrijesti parul cret in timpul verii?

Chiar daca este ceva mai dificil de intretinut, fapt care te poate enerva cateodata (mai ales atunci cand te grabesti), sa stii ca multe femei si-ar dori o asemenea podoaba capilara. In aceste zile tot mai fierbinti, problema ingrijirii parului devine, oricum, o provocare. Iar daca este cret, cu atat mai mult.

Poate ca ar fi bine sa incepem cu un asa-numit remediu radical: daca iti este imposibil sa-l "disciplinezi", indreapta-l cu ajutorul unor produse specifice, disponibile in saloanele de coafura.

Bineinteles ca nu este o solutie valabila pe termen lung, dar stii cum se spune: situatiile grave reclama solutii pe masura.

Umiditatea din atmosfera este o nedotia "garantie" pentru deshidratarea parului ondulat. Pentru a preveni aceasta situatie, foloseste un balsam de tip leave-in si un produs de coafura pe baza de silicon. Acestea ar trebui sa mentina hidratarea la nivel optim, prevenind astfel despicarea firelor de par la extremitati.

In principiu, este de preferat sa eviti pe cat posibil uscatorul electric; se poate dovedi un adevarat "cosmar" pentru parul ondulat.
De aceea, in masura in care se poate, lasa parul sa se usuce liber cat mai mult timp. Adevarul este ca, daca ne gandim la canicula din aceasta perioada, uscarea naturala nici nu va dura prea mult...

Pieptenele trebuie sa fie cel mai bun prieten al coafurii tale; uita de perie, care nu este deloc potrivita pentru parul cret. Si pentru ca tot a venit vorba despre pieptanat, incearca sa-ti lasi parul putin mai lung (pana la baza gatului, macar). Parul scurt si cret nu avantajeaza decat foarte putine persoane.
Aceasta ca sa nu mai spunem ca lungimile medii sunt atat de ispititoare si romantice...

In ceea ce priveste accesoriile, ai doua variante: fie iti aduni parul si il prinzi intr-un coc (fapt care se poate dovedi destul de dificil, dat fiind ca orice par cret are mai mult volum decar ar trebui), fie folosesti esarfe late, pe care sa le porti ca diadema. De asemenea, poti sa-l prinzi si intr-o simpla coada de cal.