Ce trebuie sa stii despre ingrijirea unghiilor

Unghiile sunt formatiuni anexe ale pielii, rolul lor fiind de a proteja varful degetelor. Daca unghiile sunt sanatoase, tot aspectul mainii va fi imbunatatit simtitor. Un regim alimentar echilibrat, o cura de vitaminizare-mineralizare a organismului, o manichiura corecta realizata cu produse de calitate, protejarea mainilor cu manusi, masajul cu o crema speciala, iata cateva reguli care trebuie respectate pentru a indeparta necazurile unghiilor.

Daca dorim, nu vom mai avea unghii exfoliate, casante, moi sau pigmentate inestetic.



Unghiile prezinta trei elemente care necesita ingrijire: pielitele-cuticulele, patul unghiei si partea libera a unghiilor.

O manichiura corecta incepe cu stergerea unghiilor cu dizolvant pentru a indeparta lacul sau oja existente deja pe unghii. Nu trebuie bruscata unghia, dizolvantul se aplica pe un tampon de vata, acesta se aseaza pe unghie si se apasa usor. 5 secunde sunt de ajuns pentru ca pelicula de lac sa fie indepartata.

Dizolvantul trebuie sa fie superior calitativ pentru a sti cu siguranta ca suntem pe drumul cel bun cu tratamentul.
Nu se mai practica de mult inmuierea unghiilor intr-un vas cu apa calda si sapun, acum acest procedeu este inlocuit de aplicarea simpla, rapida si benefica a unui gel pentru indepartarea cuticulelor, cum ar fi produsele tip "Cuticle Remover".

In acest mod simplu, in 5 minute unghiile noastre vor fi perfect curate si putem trece la modelarea partii libere a unghiei. Pilirea se realizeaza cu o pila fina, cu miscari usoare doar din exterior in interior fara intoarcere, cu multa rabdare. Nu se va ascuti unghia pentru ca-i va diminua simtitor rezistenta si nici rezultatul estetic nu este deosebit.


Lungimea unei unghii nu trebuie sa depaseasca