Ce ar trebui sa stii despre ingrijirea unghiilor...

Poate unul dintre cele mai reprezentative atribute ale feminitatii il constituie manichiura si pedichiura - cu cat ungiile sunt mai frumoase, cu atat te vei simti mai frumoasa, increzatoare in tine si chiar... sexy! Dar, pentru ca acest lucru sa fie posibil, nu este suficient sa folosesti cele mai frumoase nuante de oja. Ingrijirea corespunzatoare a unghiilor este esentiala pentru a obtine un rezultat satisfacator.



  • Poarta manusi de protectie atunci cand pielea mainilor intra in contact cu detergenti, substante chimice (dezinfectantele, de exemplu) sau sapunuri dure. De asemenea, nu uita de manusi cand prestezi activitati care ti-ar putea compromite manichiura - precum lucrul in gradina.

  • Dupa inchierea lucrului, spala-te pe maini cu un sapun bland si aplica o crema hidratanta pentru a preveni uscarea epidermei.

  • Daca, prin forta imprejurarilor, mainile intra des in contact cu apa, este recomandabil sa folosesti o crema care contine silicon.

  • Unghiile se innegresc, desi respecti regulile de ingrijire si iti faci manichiura cu regularitate? De doua ori pe saptamana, aplica-le un tratament special, introducandu-le in suc proaspat de lamaie timp de 5-10 minute. Nu este indicat sa faci acest lucru mai des, pentru ca pot aparea iritatii cauzate de deshidratarea pielii.

  • Este preferabil ca unghiile sa fie permanent protejate de un strat de lac sau oja - majoritatea produselor de acest tip contin vitamine care vor intari tesuturile si contribuie la prevenirea rupturii unghiilor. Ai grija insa sa nu aplici decat maximum doua straturi - in caz contrar, e posibil ca unghiile sa se fragilizeze cu timpul, devenind casante.

  • Cand aplici lac transparent sau oja, este de preferat sa misti pensula usor, intr-o singura directie, acoperind simultan intreaga suprafata a unghiei. Nu sunt indicate miscarile in sus si in jos - unghia nu se va colora uniform si probabil vor ramane pete inestetice.

  • Fa-ti timp saptamanal pentru manichiura. Nu dureaza mult, este relaxant, iar unghiile se vor mentine frumoase si atractive. Bineinteles - nu uita de pedichiura!




  • Evita sa folosesti unghiile pentru a deschide o cutie, a extrage un obiect dintr-un spatiu ingust si alte activitati asemanatoare. Exista pericolul ruperii lor sau a deteriorarii cuticulelor.

  • Pe cat posibil, evita unghiile false; stiu ca sunt atragatoare si reprezinta o solutie rapida pentru manichiura, dar unghia naturala nu poate "respira" si, cu timpul, isi va pierde luciul natural.
    De asemenea, unele femei sunt alergice la substanta adeziva folosita pentru fixarea lor.

  • Oja nu se inlatura altfel decat cu dizolvant - nici nu te gandi sa o cojesti, pentru ca unghia poate fi afectata in profunzime.

  • Pentru ca tot vorbim de dizolvant - nu uita sa aplici un strat de crema hidratanta dupa utilizarea lui, pentru a preveni aparitia iritatiilor si a deshidratarii la nivelul cuticulelor.

  • In ciuda unor idei larg raspandite potrivit carora suplimentul de calciu din alimentatie are efect pozitiv asupra unghiilor, specialistii nu au descoperit nici o dovada in acest sens.

  • Rezista tentatiei de a purta unghii excesiv de lungi - probabilitatea ca acestea sa se rupa este considerabila.

  • Cand iti faci manichiura, nu impinge prea viguros cuticulele - te poti rani si, de asemenea, exista riscul ca procesul normal de crestere a unghiei sa fie compromis. Inainte de aceasta procedura, tine mainile in apa calduta timp de cel putin 5 minute - cuticulele vor fi mult mai usor de indepartat astfel.