Baile de... frumusete

Din cand in cand, avem nevoie de relaxare, de odihna si de rasfat. Pentru ca este cel mai la indemana, apelam adesea la o baie fierbinte si relaxanta, aromata cu diverse uleiuri sau saruri de baie.

Din cand in cand, avem nevoie de relaxare, de odihna si de rasfat. Pentru ca este cel mai la indemana, apelam adesea la o baie fierbinte si relaxanta, aromata cu diverse uleiuri sau saruri de baie.

Un lucru foarte important este acela ca orice femeie poate obtine mult mai mult de la o baie. Cum? In timp ce te relaxezi, diverse produse naturale pe care le poti adauga in apa iti hidrateaza si catifeleaza pielea. Specialistii de la SpaIndex.com iti recomanda cateva retete pentru tratamentele tale de frumusete:



Ingrediente:
1 ou
o jumatate de cana cu ulei de masline
1 lingura glicerina
o jumatate de cana cu lapte praf
1 picatura de ulei esential de iasomie
1 picatura de ulei esential de trandafiri
6 picaturi de ulei esential de lavanda
2 cani cu apa

Amesteca impreuna oul, uleiul de masline, glicerina si laptele praf. In timp ce le bati ca pe o crema pentru prajituri, adauga uleiurile esentiale. Continua sa le bati pana se formeaza o pasta omogena. Adauga apa, putin cate putin. Dupa ce amestecul s-a omogenizat, adauga-l in apa din cada. Atentie! Apa nu trebuie sa fie prea fierbinte pentru ca pasta se va solidifica si, mai ales, apa prea fierbinte dauneaza pielii tale, inlaturand stratul protector de grasimi de la suprafata acesteia.



Ingrediente:
4 cesti cu lapte praf
1 ceasca cu apa fierbinte
o jumatate de ceasca cu musetel uscat sau cinci pliculete de musetel

Toarna apa fierbinte peste musetel si asteapta 20 de minute. Strecoara lichidul obtinut, amesteca-l cu laptele praf si adauga in apa din cada. Laptele hidrateaza pielea in timp ce musetelul calmeaza zonele iritate si previne aparitia unor infectii ale pielii.



Ingrediente:
1 cana cu ulei (ulei de masaj, ulei pentru copii etc.)
o jumatate de cana cu miere
o jumatate de cana cu sampon sau gel de dus fara parfum
1 lingura ulei esential de vanilie

Amesteca toate ingredientele intr-o sticla care se poate inchide etans. Cand doresti sa folosesti uleiul, agita bine sticla si toarna in apa din cada un sfert de cana.



Ingrediente:
4 cesti cu vin rosu
1 ceasca cu miere

Mierea este cunoscuta pentru efectele sale hidratante, in timp ce vinul are proprietatea de a curata pielea.