6 soluţii ieftine de tratat celulita acasă

Nu te aştepta să scapi de celulită în două săptămâni! Sunt multe metode pe care le poţi aplica acasă, fără să cheltui bani mulţi, dar care pot da roade dacă te ţii de ele pe termen lung. Iată care sunt acestea!

Nu te aştepta să scapi de celulită în două săptămâni! Sunt multe metode pe care le poţi aplica acasă, fără să cheltui bani mulţi, dar care pot da roade dacă te ţii de ele pe termen lung. Iată care sunt acestea!

 

1. Începe cu un peeling corporal cu cafea

Nu ai nevoie de produse cosmetice pe care să dai o grămadă de bani! Prepară-ţi singură propriul gomaj cu care să masezi tot corpul. Ai nevoie de cafea măcinată, ulei de măsline şi puţină scorţişoară. Amestecă ingredientele, iar la duş execută mişcări circulare pe tot corpul cu această pastă, după care clăteşte cu apă călduţă. Dacă ai timp să stai 30 de minute ca să permiţi cafelei să acţioneze ar fi minunat. Atenţie! Masajul nu trebuie să fie agresiv.

 

2. Nu uita de masajul cu cremă anticelulitică

Dacă ai ieşit de sub duş este momentul numai bun ca să te masezi ( tot cu mişcări circulare) cu o cremă anticelulitică pe zonele cu probleme. Alege cremele anticelulitice care conţin plante, în special castan de India, iederă, ceai verde, alge marine, gingko biloba, cafea sau rostopască.

 

3. Încearcă uleiurile esenţiale!

Nu uita să adaugi în crema ta de corp câteva picături din uleiurile esenţiale care sunt recunoscute pentru proprietăţile lor anticelulitice: uleiul esenţial de lemn de cedru, patchouli, rozmarin, ienupăr, lavandă, eucalipt, lămâie. Ele pot fi aplicate şi pe piele, însă doar dacă le amesteci cu uleiul de măsline. Mai poţi să pui câteva picături de ulei esenţial în apa de baie. Aceeaşi utilitate o are şi oţetul de mere din care poţi să torni două linguri în apa din cadă.

 

4. Începe o cură de detoxifiere

Este indicat să faci o cură de detoxifiere: evită alimentele cu multe grăsimi rele, cafeaua, ţigările, mănâncă multe legume, fructe şi alte alimente bogate în fibre.

 

5. Respectă regulile de alimentaţie!

  • limitează sau redu cantitatea de alcool, cafea, grăsimi saturate, ţigări, sare
  • nu consuma băuturile reci de la frigider, deoarece contractă stomacul şi esofagul, împiedicând fluxul de enzime digestive în stomac
  • renunţă la dulciuri, sucuri carbogazoaze, prăjeli şi mezeluri
  • consumă multe legume şi fructe, pe cât posibil în stare crudă. Dar nu exagera cu fresh-urile din fructe
  • bea cel puţin 8 pahare de apă plată pe zi
  • consumă ceaiuri diuretice naturale: ceai verde, ceai de soc, hibiscus şi măceşe, cozi de cireşe, de urzică.


6. Renunţă la sedentarism şi apucă-te de mişcare!

Sportul este una dintre cele mai eficiente şi mai ieftine metode care te ajută să diminuezi aspectul de coajă de portocală a pielii. Poţi să faci cardio în combinaţie cu jogging sau step-aerobic. Important este să faci mişcare de cel puţin trei ori pe săptămână.