4 remedii Ayurveda pentru un ten strălucitor şi perfect hidratat

Ca să ai un ten de invidiat odată ce înaintezi în vârstă trebuie să ai grijă de pielea ta şi să-i acorzi atenţia cuvenită. Dr. Oz îţi propune un ritual nou, inspirat din terapiile ayurveda, ca să îmbătrâneşti frumos.

Ca să ai un ten de invidiat odată ce înaintezi în vârstă trebuie să ai grijă de pielea ta şi să-i acorzi atenţia cuvenită. Dr. Oz îţi propune un ritual nou, inspirat din terapiile ayurveda, ca să îmbătrâneşti frumos.

Vrei să îţi îmbunătăţeşti aspectul pielii, dar nu ai resursele financiare necesare pentru a recurge la tratamente cosmetice de înfrumuseţare efectuate în saloanele specializate? Află de la Dr. Oz câteva terapii simple şi nu foarte costisitoare pentru a avea grijă de tenul tău şi a-l face să radieze de sănătate. Aceste terapii fac parte din medicina ayurvedică, cu tradiţie în India, care este considerată a fi cea mai veche practică medicală din lume, cu peste 5000 de ani vechime.

Iată care sunt recomandările specialistului pentru un ten luminos şi catifelat:

 

1. Masca de faţă cu lemn de santal

Îmbunătăţeşte imediat aspectul tenului, făcându-l vizibil mai ferm şi atenuând ridurile. Lemnul de santal are un efect detoxifiant, îndepărtând impurităţile pe măsură ce se usucă pe piele. Pentru a prepara masca trebuie să amesteci 5 linguriţe cu pudră din lemn de santal cu apă până când vei obţine consistenţa cremoasă dorită.

Dacă ai probleme cu acneea sau iritaţiile la nivelul pielii, Dr. Oz recomandă să incluzi în reţetă şi 1/4 linguriţă de pudră de turmeric. Dacă ai tenul uscat, amestecă pudra de santal cu ulei de migdale dulci.

Aplică masca o dată pe săptămână şi las-o să acţioneze o oră.

2. Masajul facial cu ulei de susan sau de cocos

Este recomandat să efectuezi zilnic un masaj facial pentru a reduce stresul şi a îndepărta acumulările de toxine de la nivelul pielii, care favorizează îmbătrânirea prematură. Uleiul de susan presat la rece sau cel de cocos sunt două dintre opţiunile la care poţi să apelezi pentru a efectua un masaj eficient. Este recomandat să acorzi între 5 şi 30 de minute acestui masaj, pe care îl poţi extinde pe tot corpul.

3. Terapia nazală (Nasya) cu ulei de susan

Această terapie presupune introducerea uleiului de susan într-o nară, deoarece va avea efect detoxifiant. Este o metodă frecvent folosită în medicina ayurvedică pentru a trata stresul, durerea de cap, anxietatea, tulburările de somn, sinuzita, răceeala, alergia şi depresia.

În America a ajuns să fie foarte folosită pentru efectele sale anti-îmbătrânire. Uleiurile pe care poţi să le foloseşti pentru această terapie sunt cel de susan şi untul clarificat (ghee). Se introduce puţin ulei într-o nară şi se inspiră lent. Momentul potrivit pentru această terapie este dimineaţa la prima oră sau cu câteva ore înainte de a te pune la somn. 

 

4. Ceaiul care-ţi menţine tenul mereu tânăr

Îmbătrânirea prematură a pielii este cauzată de acumularea toxinelor în corp. O digestie proastă şi expunerea la stres determină stagnarea alimentelor în tractul digestiv, lucru care favorizează acumularea toxinelor. Pe măsură ce corpul devine tot mai intoxicat, pielea ta va fi vizibil afectată.

De aceea este recomandat să consumi zilnic un cea care te ajută să elimini toxinele din corp. Pentru a prepara ceaiul ai nevoie de: 1/2 linguriţă de seminţe de chimion, 1/2 linguriţă de seminţe de coriandru, 1/2 linguriţă de seminţe de chimen şi 5 căni de apă. Lasă ceaiul să fiarbă 5 minute, strecoară seminţele şi bea cu înghiţituri mici pe parcursul zilei.

Este recomandat să urmezi cu stricteţe aceste patru secrete din medicina ayurvedică timp de cel puţin trei luni pentru a beneficia de efectele ritualului. (foto iStockphoto)