Tatuaje doar pentru sezonul cald

Vara, pielea ta este "haina" cea mai pretioasa. Iti place sa o expui, o ingrijesti si te mandresti cu ea. Asa ca, de ce nu ai impodobi-o cu un tatuaj? Ce zici de un tatuaj...

Vara, pielea ta este "haina" cea mai pretioasa. Iti place sa o expui, o ingrijesti si te mandresti cu ea. Asa ca, de ce nu ai impodobi-o cu un tatuaj? Ce zici de un tatuaj care sa dureze exact cat dureaza si vacanta de vara, adica trei, maximum patru saptamani? Daca ti-am starnit interesul, iti recomand tatuajele cu henna, datorita multiplele lor avantaje.

1. Tatuajele cu henna nu se fac cu ac, deci pielea nu sufera absolut nici o leziune. Tatuajele cu henna se mai numesc si mehndi.

2. Henna este un produs 100% natural. Denumirea latineasca este Lawsonia inermis, iar preparatul folosit provine din frunzele uscate ale copacului de henna. Tehnica este originara din India, dar a fost folosita si de faraoni, de romani si de greci, in antichitate.

3. Se foloseste o pensula si un sablon, iar rezultatele sunt adevarate opere de arta; evident, depinde de mana autorului, dar in Bucuresti exista cateva centre care fac desene exceptionale.

4. Culoarea este foarte frumoasa, de la rosu la maroniu-castaniu, si depinde de pigmentul pielii. In plus, in timp, tonul culorii variaza placut si nu este afectat daca te bronzezi, pentru ca nuanta tatuajului se inchide la expunerea la soare.

5. Realizarea tatuajului dureaza cateva ore (asa ca ai grija cand iti faci programarea, sa ai suficient timp la dispozitie).

6. Fiind desene care se estompeaza treptat, in decursul a trei-patru saptamani, in functie de calitatea materialului folosit, dar si de pigmentul propriu pielii, le poti aplica oriunde. Femeile din India isi desenau mainile, picioarele si, uneori, fata, cu arabescuri fine.

7. Sunt, in prezent, foarte moderne, sunt preferate de vedete, tocmai pentru ca pot fi adaptate la cerintele modei.

8. Reprezinta o modalitate excelenta prin care poti ascunde sau disimula pete, cicatrice, vergeturi sau alte semne pe care nu vrei sa le expui la plaja.

9. Dezavantajele sunt date de faptul ca acest tip de tatuaje sunt monocrome si este dificil de refacut un tatuaj care s-a sters si care ti-a placut. In plus, nu-i poti pacali pe cunoscatori - va fi evident faptul ca ai un desen cu henna, nu un tatuaj adevarat. Dar aceasta problema o poti avea doar cu cei mai buni cunoscatori si, in fond, daca tie iti place, parerile altora nu mai conteaza!