Sapte remedii naturale pentru frumusetea ta

Te-ai gandit vreodata cum se descurcau femeile cu multa vreme in urma, cand nu se inventase cate un produs cosmetic pentru orice detaliu imaginabil care tine de frumusete? Exemplele sunt numeroase: balsam pentru volum, gel special pentru inmuierea cuticulelor, exfoliant cu alge marine si asa mai departe.

Te-ai gandit vreodata cum se descurcau femeile cu multa vreme in urma, cand nu se inventase cate un produs cosmetic pentru orice detaliu imaginabil care tine de frumusete? Exemplele sunt numeroase: balsam pentru volum, gel special pentru inmuierea cuticulelor, exfoliant cu alge marine si asa mai departe.

Dintotdeauna, femeile au fost preocupate de aspectul lor fizic si s-au ingrijit, cu mijloacele pe care le aveau la dispozitie in acele timpuri. Chiar asa: oare cum procedau bunicile si strabunicile noastre? Te-ai fi gandit ca unul dintre cele mai bune remedii pentru pielea uscata este uleiul de masline? Sau ca feliile de castravete constituie niste comprese naturale excelente pentru ochii umflati si incercanati?

Daca stai putin si te gandesti, iti vei da seama ca majoritatea produselor de ingrijire contine extracte naturale. Prin urmare, nu ai cum sa gresesti folosind sursele ca atare. Iata cateva dintre cele mai folosite produse.



Este foarte indicata pentru spalarea fetei, mai ales daca pielea este uscata si predispusa iritatiilor.

Faina de ovaz contine beta glucan, o fibra solubila care hidrateaza epiderma in profunzime.



Ia o manusa de baie si umple-o pe jumatate cu faina de ovaz. Apoi, cufund-o intr-un vas cu apa calda (cu atentie, pentru ca apa sa nu se amestece din intamplare cu faina) si preseaza usor manusa, de patru-cinci ori. Cand apa isi schimba culoarea si isi pierde limpezimea, spala-te pe fata si lasa tenul sa se usuce liber. Este bine sa mai astepti circa o jumatate de ora pana la aplicarea cremei hidratante, pentru ca faina de ovaz sa aiba timp sa actioneze in profunzime.



Acestea pof fi folosite cu succes pentru exfolierea epidermei de pe maini si picioare. Fiind foarte bogate in ulei, poti fi convinsa ca zonele exfoliate nu vor fi afectate de deshidratare.



Intr-un bol, realizeaza un amestec din urmatoarele ingrediente: un sfert de ceasca de nuci pisate in coaja, o jumatate de ceasca de ulei de masline (pentru un plus de hidratare) si o lingurita de miere. Amesteca bine (de preferat, intr-un mixer, pentru a obtine o pasta cat mai omogena) si maseaza-te pe maini si picioare.
Lasa produsul sa actioneze timp de cateva minute, iar apoi clateste-te cu apa calduta.



Ca si faina de ovaz, este recomandat pentru pielea uscata si foarte sensibila. Foarte bogat in acizi grasi, are capacitatea de a echilibra nivelul de hidratare al epidermei. De asemenea, contine antioxidanti (vitaminele A, C si E), ceea ce constituie un factor suplimentar de protectie pentru piele).



Combina, in cantitati egale, ulei de avocado si ulei de primula (acesta din urma, bogat in acid gamma-linoleic, sustine procesul de sinteza a colagenului). Pune amestecul intr-o sticla, pune dopul si agita bine. Apoi, maseaza-te pe fata cu amestecul rezultat si lasa-l sa actioneze cinci-zece minute.



Cu siguranta, stiai ca ouale sunt foarte utile pentru a-ti reconditiona podoaba capilara, epuizata de prea multe vopsiri sau, pur si simplu, deshidratat. Continutul lor, bogat in proteine, intareste firul de par si ii confera stralucire.



Amesteca albusul si galbenusul de la un ou, doua linguri de ulei de nuca de cocos si doua linguri de ulei de susan.
Maseaza-te pe parul uscat si infasoara apoi capul intr-un propos moale si pufos. Lasa sa actioneze 5-10 minute si apoi, fara a-ti uda parul, maseaza-te cu sampon. Abia dupa aceea clateste-te din abundenta.



Aceste fructe sunt foarte indicate pentru tratamentul epidermei uscate de pe calcaie, genunchi si coate. Cu alte cuvinte, in zonele "nepopulate" de glande sebacee, unde exfolierea saptamanala este absolut necesara.



Taie in doua o portocala proaspata si stoarce intr-un castron sucul uneia dintre jumatati. Adauga un sfert de ceasca de zahar granulat si amesteca bine. "Ritualul" de exfoliere se desfasoara in felul urmator: maseaza-te energic pe calcaie, genunchi si coate cu jumatatea de portocala ramasa. In continuare, fara a te clati, maseaza-te cu amestecul pe care l-ai realizat. Clateste-te la sfarsit cu apa calduta si usuca-te prin tamponare usoara cu un prosop plusat.



Este recomandat atat pentru exfoliere, cat si pentru hidratare. In general, este recomandat pentru orice tip de piele, dar, multumita acidului lactic, face adevarate minuni in cazurile de deshidratare.




Umple cada cu apa si adauga un sfert de litru de lapte proaspat. Este o alternativa foarte buna pentru persoanele care, avand eczeme sau, pur si simplu, pielea sensibila, nu suporta procedeele de exfoliere obisnuite. Pentru un plus de confort, poti adauga in apa 10-20 picaturi de esenta de lavanda.



Acesta este foarte util pentru combaterea cosurilor. Datorita continutului ridicat de acid, va combate radical bacteriile care duc la aparitia cosurilor.



Intr-un vas cu apa fierbinte, pune o mana de patrunjel proaspat. Zece minute mai tarziu, strecoara infuzia si las-o sa se raceasca. Apoi, intr-o sticla dotata cu pulverizator, pune 4 picaturi de otet, 4 picaturi de ulei de arbore de ceai (cu real efect antibacteriologic) si lichidul racit. Agita bine sticla si pulverizeaza pe fata, numai pe zonele afectate si dupa demachierea prealabila. Este recomandabil sa pastrezi produsul in frigider.