Tratamentul cu botox, "spaima" ridurilor

In cautarea tineretii fara batranete si a batranetii fara... riduri, femeile din ziua de azi se pot considera norocoase, avand la indemana o multitudine de variante...

In cautarea tineretii fara batranete si batranetii fara... riduri, femeile din ziua de azi se pot considera norocoase, avand la indemana o multitudine de variante.

Cand diversele cutiute cu fel si fel de minunatii din dulapiorul din baie nu mai sunt suficiente, ne indreptam atentia catre metodele mai costisitoare, dar cu efecte vizibile in scurt timp. Una din cele mai neinvazive metode de a ameliora aspectul ridurilor este deja celebrul tratament botox. Crezi ca ar fi momentul si te-ai hotarat sa apelezi la el? Atunci hai sa vedem despre ce e vorba.

Injectiile cu botox contin o cantitate foarte mica din toxina purificata a bacteriei Clostridium botulinum, una din cele mai otravitoare substante naturale, dar care, in cantitati mici, nu este daunatoare.

Ridurile de expresie sunt rezultatul contracturii musculaturii delicate de sub piele, care se intampla indiferent de vointa noastra si cu atat mai intensa cu cat suntem niste persoane cu o mimica mai expresiva.

Mecanismul de actiune al toxinei este simplu: paralizia musculaturii faciale vizate. Prin injectare, substanta este absorbita si provoaca paralizia musculara, determinand disparitia sau ameliorarea faldului cutanat (rid) provocat de contractia musculaturii.

Injectarea de botox nu necesita spitalizare sau anestezie. Se face cu ajutorul unui ac subtire, disconfotul fiind minim si de scurta durata. Se injecteaza aproximativ doua unitati de toxina in trei-cinci locuri, la o distanta de unu-doi centimetri.
In cadrul unei singure sedinte se pot face mai multe injectii (acest lucru este stabilit de catre medicul specialist).

Toxina se distribuie, in general, pe o arie de 1,5 cm in jurul punctului intepat. Rezultatele sunt vizibile in 1-2 saptamani de la interventie.