Tenul vorbeste despre frumusetea ta

Frumusetea unei femei este adesea evaluata si in functie de sanatatea tenului sau. Afla care sunt cele mai frecvente probleme dermatologice ale tenului si care sunt recomandarile specialistilor.

Frumusetea unei femei este adesea evaluata si in functie de sanatatea tenului sau. Afla care sunt cele mai frecvente probleme dermatologice ale tenului si care sunt recomandarile specialistilor.

Acneea chistica


Cunoscuta si sub denumirea de acnee comedoniana, acneea chistica afecteaza numeroase persoane, atat femei cat si barbati. Se manifesta prin aparitia la nivelul pielii a unor mici umflaturi numite microchisturi sau "puncte albe", care dau un aspect inestetic pielii.

Punctele albe apar cand porii de la suprafata pielii sunt astupati si nu permit eliminarea sebumului.



Cauzele aparitiei acneei chistice sunt numeroase si difera de la caz la caz. Principalii "vinovati" sunt, insa, ingrijirea defectuasa a tenului, in special curatarea superficiala si folosirea in exces a produselor cosmetice (fond de ten, pudra, corector etc.).

Alegerea corecta a produselor de ingrijire este de asemenea foarte importanta - achizitioneaza produse pe care este specificat "noncomedogen".

Desi cu siguranta te tenteaza sa iti storci punctele albe, afla ca aceasta este una dintre cele mai mari greseli si principala cauza a agravarii problemei.

"Indepartarea microchisturilor se face de catre medicul dermatolog, dar nu este o solutie pe termen lung.

Acneea chistica se poate trata cu retinoizi administrati pe cale orala sau cutanata", a declarat medicul dermatolog Carmen Mitrache.

Capilare vizibile (teleangiectazie)


Vasele foarte fine de sange sunt prezente la suprafata pielii, dar nu sunt vizibile in mod normal. In unele cazuri, capilarele se dilata si apar la nivelul tenului sub forma unor ramificatii fine, inestetice.

"Caldura si actiunea mecanica agresiva la nivelul pielii determina aparitia teleangiectaziei, dar mostenirea genetica are un cuvant important de spus in aparitia acestei probleme a pielii.



Expunerea directa la soare nu este recomandata tocmai pentru ca temperaturile crescute determina dilatarea vaselor de sange, ceea ce ar duce la agravarea problemei.

Dermabraziunea este, de asemenea, contraindicata. In ceea ce priveste estomparea vaselor de sange vizibile, laserul reprezinta cea mai efcienta metoda", a mai declarat Carmen Mitrache, medic dermatolog.

Petele pigmentare


Cauzele care duc la aparitia petelor la nivelul tenului sunt numeroase si adesea greu de tinut sub control. Inamicul numarul unu al tenului tau ramane, totusi, soarele.

Razele nocive de tip UVA si UVB determina aparitia petelor pe suprafata pielii si conduc in timp la imbatranirea prematura a acesteia.

Din fericire, petele pigmentare pot fi prevenite printr-o expunere moderata la soare si mai ales, prin folosirea cremelor cu factor de protectie solara.