Metode naturale de exfoliere

Primul pas inainte de hidratare si machiere este exfolierea. Descopera care sunt cele mai simple metode naturale de indepartare a impuritatilor de pe suprafata pielii.

Primul pas inainte de hidratare si machiere este exfolierea. Descopera care sunt cele mai simple metode naturale de indepartare a impuritatilor de pe suprafata pielii.

De ce este necesara exfolierea?


Pielea se regenereaza in fiecare zi. Celulele noi le inlocuiesc pe cele imbatranite, care mor si raman pe piele. Exfolierea are rolul de a indeparta aceste celule moarte, care aglomereaza pielea si blocheaza porii.

Pe langa indepartarea celulelor moarte, exfolierea ajuta la detoxifierea pielii, estomparea cearcanelor si stimularea circulatiei sanguine si limfatice, potrivit news.softpedia.com.

"De doua ori pe saptamana trebuie facuta o exfoliere in profunzime a pielii cu un produs cu granule abrazive, urmata de aplicarea unei masti hidratante", declara Andra Cristina Muscalu, medic dermatolog.


O exfoliere agresiva, efectuata in fiecare zi, poate avea consecinte negative prin indepartarea stratului protector de substante grase care se afla in mod normal pe piele. Aceste substante uleioase protejeaza pielea de factorii nocivi precum praful, bacteriile sau uscarea excesiva. De asemenea, printr-o exfoliere agresiva rezulta microleziuni la nivelul pielii, care pot fi locuri propice pentru dezvoltarea bacteriilor. In functie de metodele folosite, exfolierea poate fi mecanica sau chimica.

Exfolierea mecanica


Exfolierea mecanica presupune indepartarea celulelor moarte folosind perii, manusi pentru exfoliere sau produse naturale abrazive - praf din samburi de fructe, sare, malai, cafea, zahar etc. Pentru o exfoliere cat mai eficienta, granulele abrazive trebuie sa fie cat mai fine.
Iata cateva amestecuri exfoliante pe care le poti incerca acasa:

Exfoliant pentru corp cu sare de mare

Sarea de mare este un exfoliant folosit adesea in spa-uri si saloanele de infrumusetare. Poti folosi sarea de mare aromata pe care o gasesti in comert sau o poti aroma chiar tu cu uleiuri esentiale naturale. Aplica ulei de masline pe tot corpul, apoi maseaza-ti pielea cu sarea de mare. Daca sarea este prea grunjoasa, piseaz-o inainte de a o folosi. Dupa exfoliere, clateste-te si aplica iarasi ulei de masline sau un ulei pentru bebelusi, care este foarte hidratant.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă