Unde alegi sa-ti aranjezi parul?

Podoaba capilara a fiecareia dintre noi este un element definitoriu. Chiar daca arati extraordinar de bine din toate punctele de vedere - silueta, manichiura, pedichiura

Podoaba capilara a fiecareia dintre noi este un element definitoriu. Chiar daca arati extraordinar de bine din toate punctele de vedere - silueta, manichiura, pedichiura, dar parul tau are un aspect nesanatos sau neingrijit, toate celelalte atuuri trec ca si neobservate. De aceea, este foarte important sa ai grija ca parul tau sa fie in forma.

Poate din motive financiare sau din lipsa de timp, tot mai multe femei aleg sa se ocupe de imaginea lor, singure, acasa. Aceasta nu este o alegere inspirata intotdeauna, chiar daca stii cum ai vrea sa-ti iasa coafura.

Trebuie sa ai o oarecare experienta si ceva cunostinte care sa te ghideze catre un rezultat multumitor. Evident ca pana la urma asta este o alegere individuala, dar ideal este sa apelezi la serviciile unui profesionist.

Inainte de a incepe orice proces de schimbare la nivelul podoabei capilare este esential sa tii cont de un lucru: parul este extrem de vulnerabil, riscul ruperii pandindu-l in permanenta.



Una dintre operatiunile cel mai des realizate acasa este vopsirea. Ideea este simpla: te duci in magazin, iti alegi nuanta care iti place si te faci singura sau, daca nu poti, iti rogi iubitul, mama sau o prietena sa te ajute. Nu este o idee total gresita, cum am spus si mai sus, din varii motive poti opta sa te aranjezi acasa. Dar, ai grija, nu intotdeauna nuanta pe care o vrei este si cea care-ti va iesi. Depinde foarte mult de culoarea firului tau de par, daca a mai fost vopsit sau nu, ori de cat de mult lasi vopseaua sa actioneze.

Aici intervine ideea consultarii unui specialist. El te poate indruma catre ce nuanta sa mergi si care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmezi atunci cand vrei sa te vopsesti. Daca alegi varianta "acasa" fara sa apelezi la sfatul unei persoane abilitate, aplica, in prealabil, vopseaua pe o suvita ascunsa pentru a vedea cum reactionezi. Pot aparea alergii foarte urate, provocate de substantele din componenta vopselei.

Decapajul sau decolorarea firului de par este un procedeu care, cu siguranta, nu trebuie incercat acasa. Avand in vedere ca produsele folosite sunt foarte puternice si extrem de nocive, aceasta este o "treaba de profesionist". Nu risca sa ramai fara par sau, in cel mai bun caz, sa obtii o nuanta nedorita sau un par foart ars sau uscat.